Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 03 02

Vilniuje – R.Kurtinaičio siurprizas ir A.Švedo komplimentai lietuviui

Būrys Lietuvos žurnalistų ir operatorių išsirikiavo priešais Vilniaus oro uosto A atvykimo vartus. Jie tikėjosi išvysti per slenkstį žengiantį Rimą Kurtinaitį. Tačiau Maskvos srities „Chimki“ treneris jiems turėjo siurprizą. 59-erių strategas namo į Lietuvą grįžo sekmadienį, kad prieš dvikovą su „Žalgiriu“ praleistų šiek tiek daugiau laiko su šeima. Bet prieš kameras stojęs „Chimki“ lyderis Aleksejus Švedas negailėjo gerų žodžių nei jam, nei būsimam varžovui.
Aleksejus Švedas
Aleksejus Švedas / Getty Images/Euroleague.net nuotr.
Antradienis | Eurolyga | „Žalgiris“ – „Chimki“ | 20:00 | Kaunas

R.Kurtinaitis turėjo anksčiau grįžti namo dėl įtempto tvarkaraščio. Antradienį su Šarūnu Jasikevičiumi jis pradeda dvigubą Eurolygos savaitę.

Po rungtynių Kaune trečiadienį „Chimki“ su „Žalgiriu“ skris ta pačia Rusijos kryptimi. Tik žalgiriečiai leisis Sankt Peterburge, ketvirtadienio rungtynėms su „Zenit“, o Chimkų klubas – Maskvoje, turės diena pasiruošimo daugiau – penktadienį namuose priims Stambulo „Fenerbahče“.

Vilniaus oro uoste nutūpęs „Chimki“ įžaidėjas Chrisas Krameris mielai būtų pasilikęs kelioms valandoms sostinėje, bet su bičiuliais iš „Ryto“ jis galės pasimatyti nebent Kaune. Prie tokio tvarkaraščio sunku surasti laisvą akimirką susitikimams su draugais.

Tuo tarpu A.Švedas vienas paskutiniųjų iš „Chimki“ ekipos išlindo pro Vilniaus oro uosto atvykimo duris.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Aleksejus Švedas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Aleksejus Švedas

31-erių gynėjas maloniai stabtelėjo prie Lietuvos žurnalistų. Naudingiausias praėjusio Eurolygos turo žaidėjas dabar geros nuotaikos.

Jis ne tik pasiekė du savo karjeros rekordus – su Vilerbano ASVEL surinko 37 naudingumo balus ir atliko 13 rezultatyvių, bet išvedė „Chimki“ į ilgiausią pergalių seriją šį sezoną – R.Kurtinaičio klubas Eurolygoje laimėjo triskart paeiliui.

„Pradėjome žaisti žymiai geriau. Sezono pradžioje turėjome daug naujų žaidėjų, o dabar žaidžiame labiau komandinį krepšinį. Suradome savo ritmą ir turime tai tęsti“, – Vilniaus oro uoste 15min sakė A.Švedas.

VIDEO: „Karštom pėdom“: dramatiška „Žalgirio“ pergalė ir Š.Jasikevičiaus pastabos

198 cm ūgio gynėjas Eurolygoje yra antras pagal rezultatyvumą (21,3 tšk.), penktas pagal naudingumą (19,2 naud.) ir trečias pagal išdalintus rezultatyvius perdavimus (6,3 perd.).

Įdomu, kad nepaisant įspūdingų skaičių, tai nerezultatyviausias A.Švedo sezonas Eurolygoje per trejus pastaruosius metus. Pavyzdžiui, pernai jis rinko vid. net 23,3 taško.

Tačiau A.Švedas jaučia žaidžiantis puikų krepšinį ir už tai jis dėkingas ne bet kam, o R.Kurtinaičiui.

„Jis išmano krepšinį. Dabar su juo žaidžiu žymiai geriau, – neslėpė A.Švedas. – Jis visada buvo puikus, tik kartais gal sekasi labiau, kartais – mažiau. Bet dabar mes atrodome labai gerai. Esame kaip tikra komanda, labai pasitikime vienas kitu.“

Euroleague.net nuotr./Rimas Kurtinaitis
Euroleague.net nuotr./Rimas Kurtinaitis

Komplimentus jis žarsto ne tik R.Kurtinaičiui, bet ir „Žalgirio“ arenai.

„Man malonu čia žaisti. Nesvarbu, fanai tave mėgsta ar ne, bet tai šauni arena. Bet čia žaisti visada sudėtinga. Bus labai sunku ir antradienį. Turime nedaug laiko pasiruošti“, – pridūrė „Chimki“ lyderis.

„Chimki“ su 12 pergalių ir 14 pralaimėjimų rikiuojasi septintoje Eurolygoje vietoje, bet 11 ir 15 turintis „Žalgiris“ kėsinasi išstumti Rusijos klubą iš atkrintamųjų traukinio vagono.

Iki reguliariojo sezono finišo likus žaisti tik 8 rungtynes, tai bus labai svarbi atkrintamųjų rato mikrodvikova.

„Dabar tai labai svarbus sezono metas. Žaisti liko nebe daug, todėl bandome laimėti kiekvieną mačą“, – reziumavo A.Švedas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas