Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 06

Visą komandą į Kataloniją pasiėmęs Šaras apie sveikatą nekalba: „Labai stiprūs žodžiai būtų“

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai trečiadienio rytą susirinko į dar vieną Eurolygos išvyką. Šįkart Lietuvos čempionų kelionės tikslas – Barselona, kur laukia nesvetingas buvusio bendražygio sutikimas.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Gera žinia „Žalgiriui“ ta, kad į lėktuvą pagaliau lipo traumas išsigydę Antanas Kavaliauskas ir Leo Westermannas, tačiau Šaras nelinkęs per daug džiūgauti, nes ne visi krepšininkai dar gali sportuoti pilna jėga.

„Važiuoja visi. Sveiki? Labai stiprūs žodžiai būtų. Vis tiek žaidėjai stengiasi treniruotis, įeiti į formą. Ne visi gali treniruotis 100 procentų. Daro treniruotes dalimis Brandonas su Leo, tai žiūrėsim. Suprantam, kad tokia situacija dar bus kurį laiką ir stengiamės laviruoti“, – oro uoste kalbėjo Šarūnas Jasikevičius.

Važiuoja visi. Sveiki? Labai stiprūs žodžiai būtų

Pirmąją tarpusavio akistatą Kaune per pratęsimą 88:85 laimėjo Katalonijos komanda. Tada daugiausiai problemų „Žalgiriui“ pridarė Kyle'as Kuricas, pataikęs 5 tritaškius iš 6 ir surinkęs 15 taškų.

Praėjusią savaitę „Barca“ net 76:55 susitvarkė su Pirėjo „Olympiakos“. Šaro nuomone, tai lėmė panašios priežastys, kaip ir rungtynėse Kaune.

„Su labai fizine gynyba, fiziniu žaidimu, išmušimu iš komandinio žaidimo, įžaidėjų atjungimais nuo komandos. Tai ir būtų pagrindiniai akcentai, kad mūsų žaidėjai laiku paimtų kamuolį, suvadovautų, kad mūsų visas taimingas su kamuoliu būtų geras ir su kamuoliu eitume ten, kur norime eiti.

Jie nežaidžia stebuklingų derinių, bet daro tą efektyviai, daug remiasi žaidimu ant ūselio. Rungtynių pradžioje daug forsuoja su Tomičiumi, paskui išeina Seraphinas. Komanda, kuri turi įspūdingą ūgį ir ilgį, su kuriuo išmuša daug komandų. Atsakyti į fizinį kontaktą ir patiems jį duoti yra labai svarbu“, – būsimas rungtynes prieš skrydį komentavo „Žalgirio“ treneris.

Komanda, kuri turi įspūdingą ūgį ir ilgį, su kuriuo išmuša daug komandų

Po puikios pergalės Pirėjuje Katalonijos komanda 57:63 krito prieš Tenerifės „Iberostar“ Ispanijos čempionate, tačiau Šaras juokavo, kad iš šių rungtynių kauniečiai mažai ką gali pasiimti, mat Kataloniją ir Tenerifę skiria net pustrečio tūkstančio kilometrų.

„Reik pasiimt pavyzdį, kad reikia žaisti po 48 valandų nuo pergalės Pirėjuje, už 6 valandų Afrikos krantuose. Nežinau, kaip mes galime tą padaryti. Mums sunku bus. Mes į jų salę važiuojame. Jei žmonės žaidžia ketvirtadienį naktį Atėnuose, o šeštadienį – vos ne kitam pasaulio gale... Jiems irgi nėra lengva“, – pusiau juokais aiškino Šaras.

Reik pasiimt pavyzdį, kad reikia žaisti po 48 valandų nuo pergalės Pirėjuje, už 6 valandų Afrikos krantuose

Kevinas Pangosas po praėjusio sezono persikėlė į „Barcelona“ ekipą. Naujoje komandoje kanadietis renka po 7,1 taško ir atlieka po 3,5 rezultatyvaus perdavimo.

Tiesa, pastaruoju metu buvęs žalgirietis pasireikšti gauna daugiau. „Kaip supratau, Heurtelis turi kažkokių problemų su raumenimi, tai Kevino vaidmuo padidėjo, gal jis pats labiau perprato sistemą. Tas padidėjęs vaidmuo žaidėjams yra į naudą“ – sakė Š.Jasikevičius.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Kevinas Pangosas ir Brandonas Daviesas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Kevinas Pangosas ir Brandonas Daviesas

Kauno „Žalgiris“ per paskutines 7-erias rungtynes yra iškovojęs vieną pergalę. Su 8 pergalėmis ir 13 pralaimėjimų Š.Jasikevičiaus auklėtiniai yra 13-oje Eurolygos vietoje.

„Barca“ savo sąskaitoje turi 12 pergalių ir 9 pralaimėjimus bei žengia 5-ta.

Rungtynių Barselonoje pradžia – ketvirtadienį 21:45 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai