Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 12

Vokietijos žiniasklaida džiaugiasi pergale prieš „Žalgirį“ – pagaliau ir vėl ant teisingų bėgių

Dviejų juodas atkarpas Eurolygoje fiksavusių komandų akistatoje kažkas turėjo laimėti ir ta komanda antradienio vakarą Miunchene nebuvo Kauno „Žalgiris“. Lietuvos čempionai Bavarijos sostinėje sutiko tokioje pačioje trijų pralaimėjimų duobėje buvusius vietos „Bayern“ krepšininkus, bet buvo priversti iškelti baltą vėliavą – 65:74.
Miuncheno „Bayern“ – Kauno „Žalgiris“
Miuncheno „Bayern“ – Kauno „Žalgiris“ / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Tai buvo ketvirtas kauniečių pralaimėjimas, palikęs Jure Zdovco vyrus Eurolygos lentelės dugne.

Svečiuose „Žalgiris“ prapylė jau devintą akistatą šį sezoną. Tarp varžovų aikštėse nelaimėjusių komandų Eurolygoje yra dar viena – taip pat devynis pralaimėjimus sugėrusi Atėnų „Panathinaikos“.

„Pralaimėjimų serijos pabaiga“, – išdidžiai trimituoja Miunchene leidžiamas vienas didžiausių Vokietijos dienraščių „Süddeutsche Zeitung“.

„Miunchenas nutraukė trijų pralaimėjimų seriją, įveikęs Lietuvos stipriausią komandą, ir dabar tik viena pergale atsilieka nuo atkrintamųjų aštuoneto. Po lygaus pirmojo ketvirčio svečiai, kurių gretose rungtyniauja ir Vokietijos rinktinės žaidėjas Nielsas Giffey, buvo perėmę iniciatyvą (26:19), bet Andrea Trinchieri vyrai labai greitai grįžo į rungtynes ir įpusėjus mačui jau pirmavo vienu tašku“, – pažymima dienraščio žinutėje.

„Süddeutsche Zeitung“ išskiria puikias rungtynes sužaidusį ir šešiolika taškų pelniusį Ognjeną Jaramazą, keletą svarbių metimų pataikiusius Andreasą Obstą ir Vladimirą Lučičių.

„Nors pabaigoje kauniečiams pavyko šiek tiek sumažinti atsilikimą, aštuntoji Eurolygos sezono pergalė buvo puiki“, – konstatuoja „Süddeutsche Zeitung“.

„Pergalė prieš Kauną. „Bayern“ grįžo į pergalingas vėžes, – džiaugiasi „Kicker“. – Po sekmadienio pralaimėjimo prieš „Chemnitz“ komandą „Bayern“ krepšininkai antradienio vakarą pirmosiose Eurolygos antrojo etapo rungtynėse su Lietuvos čempionais išvengė nuostolių. Su rezultatu 8:10 bavarai grįžta į kovą dėl vietos atkrintamosiose.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas