Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 25

Vokietijos žiniasklaida po ALBA fiasko skelbia bankrotą: „Kaune nuskendę albatrosai“

Vokietijos žiniasklaida palikta be žado. Praėjusią savaitę Belgrado „Crvena zvezda“ ir Pirėjo „Olympiakos“ ekipas tuščiomis palikęs Berlyno ALBA klubas skaudžiai sudegė penktadienio vakarą atvykęs į Kauno „Žalgirio“ tvirtovę.

Tarsi ant sparnų žaidę žalgiriečiai kėsinosi į ne vieną rezultatyvumo rekordą, bet galiausiai atleido vadžias ir mačo pabaigoje leido oponentams kiek priartėti, išvengiant visiškos gėdos.

Visgi pergalė 104:80 klausimų niekam nekėlė. „Žalgirio“ pajėgumu nesuabejojo ir Vokietijos žiniasklaida, pripažinusi, kad Lietuvos čempionai buvo visa galva pranašesni už Eurolygos debiutantus.

„Kaune neturėjome jokių šansų nuo pat pradžių“, – antraštėje skelbia „Der Taggespiegel“ ir jau antruoju sakiniu straipsnyje pažymi, kad vienu metu „Žalgiris“ turėjo net 37 taškų pranašumą.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Karolis Lukošiūnas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Karolis Lukošiūnas

„Po dviejų pergalių iš eilės ALBA skaudžiai krito prieš „Žalgirį“. Vienintelis lietuvis Berlyno komandoje Rokas Giedraitis pradėjo taškų medžioklę taikliu tritaškiu, tačiau į tai šeimininkai atsakė galinga atkarpa ir po pirmo kėlinio atsilikome jau 9:21. Bet agresyviai žaidusių lietuvių ALBA krepšininkams nesisekė sustabdyti ir toliau. 12-ąją minutę švieslentė jau rodė 20 taškų deficitą, o daugybė paprasčiausių klaidų netgi buvo išauginusi šeimininkų pranašumą iki 37 taškų. Silpnas pasirodymas“, – reziumuoja „Der Taggespiegel“.

„Žiaurus bankrotas Kaune, – skambiai publikaciją apie rungtynes įvertino „Berliner Morgenpost“. – Viskas galėjo būti ir dar prasčiau, jei nebūtume sugebėję priartėti mačo pabaigoje“.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

Vienas didžiausių Berlyno dienraščių „Berliner Zeitung“ šeštadienio vėlyvą popietę savo interneto svetainėje šiai saviškių gėdai išvis nebuvo skyręs jokios žinutės, tuo tarpu Vokietijos sporto žiniasklaidos sunkiasvoriui „Kicker“ teko liūdnai konstatuoti: „Albatrosai nuskendo Kaune“.

„Labai skaudus pralaimėjimas ir ypač silpnas pasirodymas“, – fiasko vertina Vokietijos žurnalistai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant