Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 03

Vokiškas uraganas Valensijoje – tritaškių rekordą pagerinusi ALBA nupūtė vienus iš lyderių

Pirmadienį Eurolygos sezono pataikytų tritaškių rekordą pasiekus Vilerbano ASVEL komandai, šįvakar tą patį padarė ir kita komanda, Eurolygos turnyrinėje lentelėje esanti netoli dugno. Berlyno ALBA (4-7) sumetė net 17 tolimų metimų ir išvykoje netikėtai patiesė vienus turnyro lyderių „Valencia“ (7-4) krepšininkus – 100:92 (27:21, 24:29, 32:15, 17:27).
Jaysonas Grangeris
Jaysonas Grangeris / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Vokiečių klubas pagerino savo pataikytų tritaškių rekordą Eurolygoje. Iki tol daugiausiai iš toli per vieną mačą Berlyno krepšininkai buvo pataikę 14 kartų – tą jie padarė šių metų sausį prieš Belgrado „Crvena zvezda“ ekipą.

ALBA buvo netoli ir visų laikų rekordų. Daugiausiai tritaškių, net 21, prieš dvejus metus pataikė Podgoricos „Budučnost“ žaidėjai, o dar keturios komandos, tarp kurių – ir šių metų vasarį tą padaręs Kauno „Žalgiris“, per vienerias rungtynes pataikė net po 19 tolimų metimų.

Įspūdinga ir tai, jog vokiečiams pataikyti 17 tritaškių pakako 34 minučių – per paskutines šešias rungtynių minutes svečiai prametė visus 4 šūvius iš tolimos distancijos ir mačą užbaigė pataikę 17 tritaškių iš 31.

Ypač įspūdingai ALBA šaudė trečiajame kėlinyje, kai sumetė penkis tritaškius ir laimėję ketvirtį net 32:15 susikrovė labai solidžią persvarą prieš lemiamą kėlinį – 83:65.

Jame „Valencia“ dar parodė nagus, kai likus 3 minutėms priartėjo iki 88:96, bet pakovoti dėl pergalės ketvirtąją vietą prieš šio turo rungtynes užėmusiai ekipai nepavyko.

Įdomu tai, kad sėkmingai iš toli šaudė ir Valensijos komanda, pataikiusi 14 iš 33. Ispanijos komandai iki klubo tritaškių rekordo pritrūko trijų tikslių šūvių.

Trejas iš pastarųjų penkerių rungtynių laimėjusi ALBA pamažu ropščiasi aukštyn – Vokietijos čempionai pakilo į 14-ąją vietą. „Valencia“ kol kas išlieka ketvirta.

„Valencia“: Martinas Hermanssonas (3/6 trit.) ir Klemenas Prepeličius (3/7 trit.) po 13, Mike'as Tobey ir Fernando San Emeterio po 12, Guillemas Vivesas 11 (3/4 trit.), Nikola Kaliničius 10.

ALBA: Jaysonas Grangeris 17 (5/7 trit.), Luke'as Sikma (12 atk. kam., 24 naud. bal.) ir Johannesas Thiemannas po 15, Nielsas Giffey 13, Peytonas Siva 9 (10 rez. perd.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas