Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 31

Vyriškos kovos pasigedęs R.Kurtinaitis: „Gynyba nėra problema“

Rekordinį biudžetą surinkusi Maskvos srities „Chimki“ toliau skęsta Eurolygoje. Rimo Kurtinaičio auklėtiniai Maskvos derbyje nusileido CSKA krepšininkams bei nukrito į 12-ąją poziciją. Pamaskvės klubą nuo nuo Kauno „Žalgirio“ šiuo metu skiria vos viena pergalė.
Rimas Kurtinaitis
Rimas Kurtinaitis / Euroleague.net nuotr.

Tai buvo jau 11-oji „Chimki“ nesėkmė per pastarąsias 14 rungtynių. Specialistas iš Lietuvos po pralaimėjimo akcentavo kovą bei pabrėžė du svarbiausius skaičius protokole.

Pamaskvės krepšininkai dvikovoje su CSKA prarado 18 kamuolių, o net 8 kartus suklydo Aleksejus Švedas.

Ryškus skaičius žibėjo ir puolime atkovotų kamuolių grafoje, kur CSKA po varžovų krepšiu sugriebė 16 kamuolių.

Visa tai lėmė Dimitrios Itoudžio auklėtinių pergalę 78:69.

„Sveikinimai CSKA ir treneriui Itoudžiui su puikia pergale, – sakė R.Kurtinaitis. – CSKA buvo geresni visais aspektais – greitesni, agresyvesni, dėl pozicijų ir kamuolių kovojo daug geriau už mus, tad jie ir laimėjo. Dauguma ekspertų kalba apie mūsų gynybą, bet ne čia problema. Problema yra mūsų vaikiškos klaidos. Jūs matėte, kaip vaikiškai mes šiandien klydome? Įprastai atkovoti kamuoliai yra bėda, bet šiandien... Neįmanoma laimėti Eurolygos rungtynių suklydus 18 kartų ir leidžiant varžovams nusiimt 16 kamuolių po mūsų krepšiu. Tai parodo charakterį, aktyvumą ir norą laimėti. Tai vyriškos savybės, kurių mes šiandien nedemonstravome, o be jų laimėti prieš CSKA ar kitą Eurolygos komandą yra neįmanoma.“

VIDEO: Khimki Moscow Region - CSKA Moscow Highlights | Turkish Airlines EuroLeague, RS Round 22

„Chimki“ spragas po krepšiu dar labiau atvėrė amerikiečio Jeremy Evanso netektis. Dėl traumos rungtynes praleidęs puolėjas šį sezoną vidutiniškai žaidė po 20 minučių, pelnė po 8,5 taško, atkovojo po 4,4 kamuolio ir rinko po 11 naudingumo balų.

„Žinoma, mes praradome labai svarbų žaidėją, kuris įprastai atkovoja po 7-10 kamuolių per mačą, tad jo netektis buvo juntama. Kaip bebūtų, tai nėra pasiteisinimas pralaimėti kovą dėl kamuolių, nes turime dar 10 žaidėjų, kurie privalo kautis. Prieš rungtynes aš pasakiau, jog nesvarbu kas žais, svarbiausia, kaip jie žais ir kausis. Šiandien pergalei pasiekti mes kovojome per mažai“, – konstatavo Kurtis.

Šviesos tunelio gale nesimato – kitą savaitę „Chimki“ vyks į Tel Avivą, kur „Maccabi“ per 11 susitikimų šį sezoną pralaimėjo vos kartą, praėjusiame ture Madrido „Real“ krepšininkams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant