Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 08

W.Tavareso ateitį Madride gaubia nežinomybė: „Neneigsiu, svajoju ir apie NBA“

Pirmajam pasaulio krepšinio čempionatui su Žaliojo Kyšulio rinktine besiruošiantis Walteris Tavaresas prakalbo apie savo miglotą ateitį Madride ir svajonę grįžti į NBA.
Apdovanojimų akimirkos
Apdovanojimų akimirkos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Į Europos olimpą su Madrido „Real“ praėjusį sezoną vėl užkopęs Walteris Tavaresas buvo išrinktas naudingiausiu Kaune vykusio finalo ketverto žaidėju, pateko į pirmąją simbolinę Eurolygos komandą bei dar kartą sulaukė geriausiai besiginančio krepšininko apdovanojimo.

31-erių metų 221 cm ūgio centras žaidžia geriausią karjeros krepšinį, tačiau W.Tavareso dienos karališkajame Ispanijos klube gali ilgai nebesitęsti.

„Nežinau, ar pratęsiu sutartį su „Real“. Teisybė yra ta, kad dar turiu vienerių metų kontraktą ir nežinau, ką daugiau pasakyti. Taip, tikiuosi, kad mes pasieksime susitarimą, bet aš svajoju ir apie NBA. Negaliu to paneigti“, – sakė W.Tavaresas.

„Real“ ekipoje W.Tavaresas rungtyniauja nuo 2017-ųjų metų, prieš tai dvejus metus migravęs tarp NBA klubų „Atlanta Hawks“ ir „Cleveland Cavaliers“ bei G lygos komandų.

„Viskas kabo ore, bet jokio nerimo dėl to nejaučiu. Aš koncentruojuosi į pasaulio čempionatą, o tuomet aš bandysiu mėgautis kiekviena akimirka su klubu iki paskutinio savo mačo. Jei liksiu Madride, puiku, o jeigu ne, nieko nenutiks. Aš sakiau jau daugybę kartų, jog NBA yra mano mintyse, bet viską reikia išanalizuoti“, – sakė dukart Eurolygos čempionu su „Real“ tapęs W.Tavaresas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Apdovanojimų akimirkos
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Apdovanojimų akimirkos

Didžiausia Žaliojo Kyšulio krepšinio žvaigždė pirmą kartą šalies istorijoje išvedė rinktinę į pasaulio pirmenybes, kuriose F grupėje W.Tavareso komanda susikaus su Slovėnija, Sakartvelu ir Venesuela.

„Norime mėgautis žaidimu pasaulio taurėje. Tai yra atlygis šaliai“, – sakė W.Tavaresas.

Praėjusiame Eurolygos sezone W.Tavaresas rinko po 11,2 taško, 6,9 atkovoto kamuolio, 1,5 rezultatyvaus perdavimo, 2,2 blokuoto metimo.

Finalo ketverte centro statistika siekė 16,5 taško, 12,5 atkovoto kamuolio ir 2 blokuotus metimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas