Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 27

Tarp ypatingo pasiūlymo ir standartinės procedūros: „Rytas“ pasibeldė į Eurolygą

Vilniaus „Rytas“ beldžiasi į Eurolygos duris. Sostinės klubas pateikė dokumentus Eurolygai ir užsiregistravo lenktynėms dėl vienintelio vardinio kvietimo į 18 komandų turnyrą 2019-2020 m. sezone. Tiesa, panašu, kad „ypatingu Eurolygos pasiūlymu“ pristatyta žinia tėra standartinė procedūra.
Dainius Adomaitis, Linas Kleiza, Darius Gudelis
Dainius Adomaitis, Linas Kleiza, Darius Gudelis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Vilniaus „Ryto“ klubas sulaukė ypatingo pasiūlymo iš Eurolygos. Sostinės ekipai buvo pasiūlyta bandyti gauti vardinę vietą kito sezono aukščiausiame Europos krepšinio turnyre“, – pirmadienio popietę buvo rašoma oficialiame „Ryto“ interneto puslapyje.

„Mes sulaukėme Eurolygos kvietimo dėl paraiškos pateikimo. Bandysime apsvarstyti situaciją ir priimti sprendimą, tačiau manau, kad būtų neprotinga nepasinaudoti kad ir menkiausia galimybe patekti į stipriausią klubinio krepšinio turnyrą Europoje“, – rytasvilnius.lt cituoja klubo generalinį direktorių Julių Sarapiną.

Oficialiame klubo tinklalapyje pabrėžiama, kad šis Eurolygos kvietimas yra „Ryto“ organizacijos įvertinimas: „Klubo direktorius Julius Sarapinas teigė, kad šis kvietimas yra glaudžių „Ryto“ ir Eurolygos santykių įrodymas.“

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Julius Sarapinas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Julius Sarapinas

Beje, pranešimo išvakarėse ši informacija nutekėjo portale krepsinis.net, kuris pirmasis paskelbė, kad „Rytas“ sulaukė „Eurolygos pasiūlymo siekti vardinio kvietimo“.

24sek pasidomėjo Eurolygos pasiūlymu „Ryto“ klubui ir iš šaltinių Eurolygoje sužinojo, kad komanda negavo jokio atskiro individualaus pasiūlymo.

Anot šaltinių, tai tėra standartinė procedūra, pagal kurią išdėstomi ECA kriterijai pateikti paraišką dalyvauti tiek Eurolygoje, tiek Europos taurės turnyre. Tokią galimybę bandyti užsiregistruoti Europos taurės ir Eurolygos kovoms turi visos Europos komandos.

„Rytas“, kurio trejų metų kontraktas su Europos taure baigiasi kaip tik po šio sezono, turi teisę aplikuotis tiek vienam, tiek kitam turnyrui, nes Eurolyga aštuoniolikos komandų turnyre skirs vieną vardinį kvietimą.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Jordi Bertomeu
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Jordi Bertomeu

Skirdama vieną vietą Eurolygoje išskirtinėmis teisėmis, Eurolyga turėtų atsižvelgti į tokius kriterijus kaip klubo vadovybės struktūrą, organizacinę veiklą, areną, bilietų pardavimus, vietinio čempionato TV auditoriją, ekipos veiklą socialiniuose tinkluose ir sekėjų skaičių, miestą ir demografinę padėtį, klubo pajamas, išlaidas ir penkerių metų strateginį planą.

24sek žiniomis, paraiškos bus renkamos iki birželio pabaigos, o liepos 11-osios Eurolygos akcininkų susirinkime lygos dalyviams patvirtinimui bus pateikta komanda ar komandos, kurios galėtų gauti vardinį kvietimą į Eurolygą.

„Kol kas tikrai negaliu pasakyti kokios mūsų galimybės, – oficialiam klubo tinklalapiui vilniečių galimybes komentavo J.Sarapinas. – Paskutinė kito sezono Eurolygos varžybų dalyvė paaiškės šią vasarą. „Rytas“ jau keletą metų nežaidė Eurolygoje, todėl klubui, sirgaliams, pagaliau Vilniaus miestui galimybė grįžti į Eurolygą būtų ypatingas pasiekimas.“

Pagal bendrą tvarką, „Rytas“ mažų mažiausiai turėtų gauti vietą Europos taurės turnyre, kuris atitenka geriausiai LKL komandai. „Žalgiris“ turi ilgalaikę sutartį su Eurolyga ir rezultatai vietiniame čempionate įtakos žaliai baltiems neturi.

Eurolygos 2019-2020 m. sezono dalyviai
Stambulo „Anadolu Efes“
Milano „Olimpia“
„Barcelona“
Miuncheno „Bayern“
Belgrado „Crvena zvezda“
Maskvos CSKA
Stambulo „Fenerbahče“
Vitorijos „Baskonia“
Vilerbano ASVEL
Tel Avivo „Maccabi“
Pirėjo „Olympiakos“
Atėnų „Panathinaikos“
Madrido „Real“
„Valencia“
Kauno „Žalgiris“
Geriausia Vokietijos komanda (ne čempionai, jei laimės „Bayern“)
Geriausia VTB lygos komanda (ne čempionai, jei laimės CSKA)
Vardinis kvietimas

„Ryto“ arena talpina beveik 10 tūkst. žiūrovų ir pagal lankomumą Europos taurės turnyre praėjusį sezoną buvo šešta (5,1 tūkst.).

Vilniečiai 2018-2019 m. sezoną pateko į Europos taurės ketvirtfinalį.

Antradienį „Rytas“ LKL čempionate pradeda superfinalo seriją su Kauno „Žalgiriu“.

VIDEO: „LKL Finalas“: „Žalgirio“ galia, „Ryto“ bandymai kąsti ir prognozė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento