2019 12 19

Žaibiškas „Olympiakos“ išsigelbėjimas – įspūdingiausias Eurolygoje per dešimtmetį

Pirėjo „Olympiakos“ trečiadienio Eurolygos rungtynėse po pratęsimo 109:98 nugalėjo Maskvos srities „Chimki“ klubą ir įsirašė į savo sąskaitą šeštąją pergalę šiame sezone. Šis „raudonųjų“ laimėjimas išskirtiniu tapo ne tik graikų klubo, bet ir viso turnyro kontekste.
„Olympiakos“ žaidėjai
„Olympiakos“ žaidėjai / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

„Chimki“ rungtynes kontroliavo beveik viso ketvirto kėlinio metu, o dar likus minutei ir 9 sekundėms turėjo solidų pranašumą – 96:87.

Vis tik „Olympiakos“ sugebėjo atsitiesti. Georgios Printezis likus žaisti 57 sek. pataikė tritaškį, Brandonas Paulas netrukus išprovokavo Sergejaus Karasiovo pražangą puolime ir pats dūrė dar vieną tolimą metimą, o šeimininkų deficitas vos per kelias akimirkas sumenko iki 3 taškų – likus žaisti 52 sek. „Chimki“ pirmavo jau tik 96:93.

Ir tai dar nebuvo pabaiga. Apsigynę „Olympiakos“ krepšininkai pasileido į priekį, o lemiamą metimą, išplėšusį pratęsimą, pataikė Vassilis Spanoulis – 96:96.

Per papildomas penkias minutes emociškai pakylėti Pirėjo krepšininkai progų nebešvaistė ir laimėję pratęsimą 13:2 iškovojo pergalę dviženkliu skirtumu.

Per paskutinę ketvirtojo kėlinio minutę net 9 taškų atsilikimą panaikinę ir laimėję Kęstučio Kemzūros auklėtiniai tapo pirmąja tą padariusia Eurolygos komanda šiame dešimtmetyje.

Iki šiol įspūdingiausius sugrįžimus buvo užfiksavusios Tel Avivo „Maccabi“, „Olympiakos“ ir Kauno „Žalgirio“ komandos – visoms joms per paskutinę minutę pavyko atsitiesti nepaisant 7 taškų atsilikimo.

Žalgiriečiai tą padarė visai neseniai – lapkričio 1-ąją išvykoje prieš Stambulo „Fenerbahče“ kauniečiai atsiliko 69:76, tačiau laimėję paskutinę atkarpą 10:0 iškovojo pergalę 79:76.

Tai, beje, yra paskutinė „Žalgirio“ iškovota pergalė Eurolygoje – po to sekė aštuonių pralaimėjimų iš eilės serija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito