Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 16

Žaidėjas, kokio „Real“ galėtų pavydėti: pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir treneriui

Trijų pralaimėjimų seriją Kauno „Žalgiris“ nutraukė ne prieš bet ką, o prieš Madrido „Real“. Tai jau antrasis sezonas iš eilės, kai Nemuno salą nuleistomis galvomis palieka tiek karališkojo klubo, tiek „Barcelona“ žaidėjai. 15min portale – komentatoriaus Ryčio Vyšniausko pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir treneriui Kaziui Maksvyčiui.

Darbininkai pasiekė darbinę pergalę.

Galbūt Kauno „Žalgiriui“ pavyko pasinaudoti tuo, kad Madrido „Real“ atvyko nenusiteikęs mirtinai kovoti dėl kiekvieno kamuolio, o patys žalgiriečiai buvo užsivedę nerealiai.

Svarbiausia buvo visų rungtynių metu laikytis kovoje, ką ir pavyko padaryti, vėliau nepaprastoje atmosferoje pasiekta įspūdinga ir labai reikalinga pergalė.

Prie visų esamų problemų, pralaimėjimų atkarpos ir iškritusių žaidėjų laimėti prieš „Real“ buvo tiesiog tobula. Neįtikėtina, kad antrą sezoną iš eilės „Žalgiris“ namuose įveikė abu Ispanijos grandus. Tai tampa malonia tradicija, kuria galime džiaugtis.

Žaidimas nebuvo pats gražiausias, momentais žiūrėjosi sunkiai, bet viskas „Žalgiryje“ pasiekiama per kovą. Kai matai, kad Arnas Butkevičius iš užribio traukia kamuolį, Rolandas Šmitas renkasi kamuolius nuo varžovų galvų... Tai aplygina komandų jėgas, nors „Real“ komandoje talento ir potencialo yra žymiai daugiau.

Rungtynių pradžios pavyksta lengvesnės be Igno Brazdeikio, kadangi jis pamiršta detales ir užduotis gynyboje, o puolime per daug nutraukia derinius. Galbūt idėja Kaziui Maksvyčiui būtų į rikiuotę grįžusį Iggy leisti nuo suolo, o ne į starto penketą?

Sunku pasakyti, kaip ši savaitė būtų atrodžiusi su I.Brazdeikiu, bet faktas tas, kad „Žalgiris“ sužaidė dvejas kovingas ir solidžias rungtynes su Belgrado „Crvena zvezda“ ir Madrido „Real“. Netikėjau tokia gera žalgiriečių savaite.

#2 Keenanas Evansas – 9

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
20 tšk., 5 atk. kam., 2 rez. perd., 25 naud. bal., 31 min.

Vienos geriausių Keenano Evanso rungtynių šį sezoną.

Ketvirtajame kėlinyje – įspūdingi „Žalgirio“ vedlio epizodai, kai jis praeidavo į baudos aikštelę ir nebijodamas Walterio Tavareso kontakto dešine ranka baigė atakas. Tai rodo didžiulį krepšininko pasitikėjimą savimi.

Jis pataikydavo, kai to labiausiai reikėdavo. Kai „Real“ išsiveržė į priekį, K.Evansas po susikeitimo ramiai drėbė tritaškį per W.Tavareso rankas.

Lyderių lyderis. Galbūt pasitaiko vienos blogos rungtynės iš dešimties, bet K.Evansas jau pripratino mus prie stabiliai gerų pasirodymų. Tai yra žmogus, kuris gali pasiimti atsakomybę. Galbūt jis ne visada sužais kaip klasikinis įžaidėjas, kuris išskirstys 6–7 rezultatyvius perdavimus, bet gynėjo aštrumas, sugebėjimas po driblingo prasiveržti, įmesti ar eiti iki galo yra aukšto lygio. Visa tai matėme šiose rungtynėse.

Svarbu, kad K.Evansas sužaidė gerai ir rungtynių pradžią, ką matėme ir Belgrade. Kai jis gerai pradeda, trečiajame kėlinyje jam nebereikia ieškoti savojo žaidimo ritmo, nes jį jau yra pajutęs.

„Real“ su Nigeliu Williamsu-Gossu, Sergio Rodriguezu ir Sergio Llullu galėtų pavydėti „Žalgiriui“ tokio perimetro krepšininko.

#3 Dovydas Giedraitis – 4,5

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
2 tšk., 1 rez. perd., 1 naud. bal., 9 min.

Gražus buvo Dovydo Giedraičio metimas po driblingo prieš Džananą Musą.

Rungtynes jis pradėjo starto penkete, bet sulaukė dviejų greitų pražangų, nikstelėjo čiurną, o ir Kazys Maksvytis turėjo reaguoti į superaukštus „Real“ penketukus. Klaidų ar blogų sprendimų nebuvo, bet pavyko sužaisti vos 9 minutes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas