Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 13

„Žalgirį“ bombardavusį šaulį stebino vėliava Belgrado tribūnose: „Ačiū už tokią meilę“

Blankiai pastaruoju metu atrodęs ir išpešiota sudėtimi žaidęs Kauno „Žalgiris“ buvo arti pergalės Serbijoje. Pirmąjį pralaimėjimą Duško Ivanovičiui prie Belgrado „Crvena zvezda“ vairo išrašyti galėję Kazio Maksvyčio auklėtiniai galiausiai krito 73:77. Pagrindinį pergalės kalvį Luca Vildozą stebino Argentinos vėliava tribūnose.

Karštoje Serbijos sostinėje Kauno „Žalgiris“ ne tik neištirpo rungtynių starte, kas jau Eurolygos sezono starte Lietuvos ekipai tapo įprastu reiškiniu, bet ir kontroliavo situaciją. Puikus Keenanas Evansas dar pirmajame kėlinyje svečiams leido įgyti dviženklį pranašumą.

Luca Vildozos ir Nemanja Nedovičiaus dueto vedama Belgrado „Crvena zvezda“ iki ilgosios pertraukos priartėjo per minimalų skirtumą 36:37.

Trijų žaidėjų – Igno Brazdeikio, Luko Lekavičiaus ir Manto Kalniečio neturėjęs „Žalgiris“ atlaikė ne vieną šeimininkų bandymą šturmuoti ir prieš lemiamą ketvirtį pirmavo 58:56.

Rungtynių pabaigoje – lengvabūdiškos žalgiriečių klaidos ir L.Vildozos kosminiai metimai, likus 2 minutėms iki susitikimo pabaigos „Žalgirio“ atsilikimą padidinę iki 71:75.

Kevarriusas Hayesas, klydęs savoje aikštelės pusėje, atsigriebė puolime, kai po netaiklaus Dovydo Giedraičio tritaškio atsikovojo kamuolį ir įmetė dvitaškį.

„Žalgiriui“ priklausė paskutinė ataka, kurios metu Kazio Maksvyčio auklėtiniai galėjo išlyginti ar persverti rezultatą, bet K.Evanso perdavimas K.Hayeso po krepšiu nepasiekė, o per likusį laiką Lietuvos komanda stebuklo nesukūrė.

„Abi komandos nusipelnė pergalės. Neturiu priekaištų komandai, žaidėjai stengėsi iki rungtynių pabaigos. Tiesiog paskutines kelias atakas „Crvena zvezda“ žaidė su didesniu pasitikėjimu“, – po nesėkmės sakė K.Maksvytis.

„Svarbiausia, kad žaidėjai suprato, jog turi būti kantrūs iki rungtynių pabaigos, jei nori laimėti. „Žalgiris“ žaidžia puikiai ir kietai, bet mes antroje pusėje žaidėme daug geriau nei pirmoje. Nuostabi atmosfera, nuostabi publika“, – komentavo Belgrado komandos vyriausiasis treneris Duško Ivanovičius.

Rungtynių herojumi tapęs argentinietis L.Vildoza mačą baigė savo sąskaitoje turėdamas 27 taškus (4/10 trit.), o tribūnose plevėsavo Argentinos, kuri šiuo metu varžosi ir pasaulio futbolo čempionate, vėliava.

„Tai nuostabu! Fantastiška jausti tokią sirgalių meilę, – apie tėvynės vėliavą tribūnose kalbėjo L.Vildoza. Norėjau parodyti meilę ir iš mūsų pusės. Džiaugiuosi pasidalinęs džiaugsmu su sirgaliais. Mes niekada nepasidavėme. Dirbome ir dirbome, o rungtynių pabaigoje įmetėme svarbius metimus. Pergalingas ruožas nesibaigė, turime jį pratęsti.“

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Luca Vildoza
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Luca Vildoza

Puikiai šiam „Crvena zvezda“ žaidėjui talkino kitas gynėjas Nemanja Nedovičius, kuris surinko 21 tašką.

„Labai didžiuojuosi komanda, kuri kovėsi iki paskutinės akimirkos. Žinojome, kad „Žalgiris“ yra gera komanda, ir lengva šiandien nebus. Kai pajusdavau, kad galime juos palaužti, „Žalgiris“ visada į tai atsakydavo sėkminga atkarpa. Labai sunkios rungtynės, bet rungtynių pabaigoje išlaikėme koncentraciją, o Luca pataikė nerealius metimus. Labai didžiuojuosi komanda, – sakė N.Nedovičius. – Šešios pergalės paeiliui – įspūdingas pasiekimas, bet mes nežadame sustoti. Sunku kažką pakomentuoti ir apie sirgalius, kurie stebina kiekvienose rungtynėse. Nepamenu kada pastarąjį kartą šioje arenoje buvo tiek žmonių. Sirgaliai buvo nuostabūs. Įžeidimų nebuvo, jie gražiai palaikė savo komandą. Visada džiaugiuosi, kai jiems galime atsidėkoti pergale.“

Jau artėjantį ketvirtadienį „Žalgiris“ namuose priims Madrido „Real“ krepšininkus.

VIDEO: „Eurolygos diena“: Kauno „Žalgirio“ problemos ir kova prorusiškoje teritorijoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas