Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 12 17

„Žalgirį“ įveikęs E.Atamanas: apie geriausią atmosferą Europoje ir nustebinusį E.Ulanovą

Kauno „Žalgiris“ (3-11) sustabdė rezultatyviausią Eurolygos žaidėją Shane'ą Larkiną, patampė už ūsų turnyre pirmaujančią Stambulo „Anadolu Efes“ (12-2) ekipą, tačiau galiausiai varžovų pranašumą pripažino 68:74 (17:26, 26:16, 10:13, 15:19). Turkijos ekipos strategas Erginas Atamanas džiaugėsi antrąja susitikimo dalimi bei iškovota pergale Kaune.

„Pradėjome rungtynes labai gerai, – per spaudos konferenciją sakė E.Atamanas. – Gerai organizavome žaidimą, Rodrigue‘as Beaubois sužaidė puikų kėlinį. Antrajame ketvirtyje žaidimas pasikeitė, „Žalgiris“ nepasidavė, spaudė mus, suklydome tris kartus savoje aikštės pusėje, o tai leido jiems sugrįžti į rungtynes.

Prie to stipriai prisidėjo Jockas Landale‘as, kuris pataikė tolimus metimus. Mūsų centrams sunku prieš jį gintis, jis yra neparankus. Tai buvo geras Šaro taktinis ėjimas. Tai buvo lygios ir įtemptos rungtynės. Shane'as Larkinas ir Vasilije Micičius kontroliavo mačo eigą dvikovos pabaigoje. Sh.Larkinas pradėjo pataikyti ir pelnyti taškus. Tai buvo puiki atmosfera, manau, kad tai geriausia atmosfera Europoje.

„Žalgiris“ kovojo iki pabaigos. Nustebino Edgaras Ulanovas, pataikęs du tritaškius, kaip ir J.Landale‘as. Mes turėjome problemų, bet radome kelią laimėti. Tai mūsų septintoji pergalė per aštuonis mačus išvykoje. Džiaugiuosi tuo.“

VIDEO: Pralaimėjimų kartėlis nepalieka „Žalgirio: Šarūno Jasikevičiaus spaudos konferencija

Žaliai balti sužaidė fantastišką antrąjį ketvirtį, kuomet pataikė 5 tolimus metimus iš 9, tačiau klimpti ėmė antroje susitikimo dalyje, per kurią pelnė vos 25 taškus. Pirmąjį metimą po ilgosios pertraukos pataikė praėjus 6 minutėms, kai Martinas Gebenas sudrebino krepšį dėjimu.

Tritaškiai baigėsi antroje susitikimo dalyje. Per pirmąją pusę realizavę 6 tolimus metimus iš 14 (42 proc.), po ilgosios pertraukos Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai pataikė vos 3 iš 13.

E.Atamano vyrukai ilgai užtruko rūbinėje per ilgąją pertrauką, o strategas pasidalijo ilgo pokalbio detalėmis.

„Taktiškai mes prisitaikėme prie J.Landale‘o metimų, – sakė E.Atamanas. – Mes kalbėjome apie tai. Mūsų aukštaūgiai uždaro prasiveržimus, bet sakiau gynėjams gintis zona. Apie puolimą mes nieko ypatingo neaptarėme. Sakėme, kad turime labiau įtraukti į žaidimą Sh.Larkiną. Kalbėjau apie motyvaciją, nes paskutiniame mače prieš Vitorijos „Baskonia“ turėjome 15 taškų persvarą po dviejų kėlinių, bet žaidėme atsipalaidavę. Sakiau, kad nėra lengvų rungtynių. Šiandien „Žalgiris“ žaidė labai agresyviai. Sakiau nepasiduoti. Kontroliuoti mačą buvo svarbu, nes „Žalgiris“ prie galinės linijos perėmė du kamuolius pirmoje mačo pusėje, antroje – nulį.“

Žalgiriečiams pavyko prigesinti rezultatyviausią Eurolygos žaidėją Sh.Larkiną, kuris iki rungtynių Kaune vidutiniškai rinko po 22 taškus, o šio vakare mače – 6.

„Anadolu Efes“ šiame mače metė vos 2 baudų metimus, abu juos vos 29-ąją dvikovos minutę, kuomet stabdydamas greitą varžovų išpuolį taisykles pažeidė Jockas Landale‘as.

Artėjantį penktadienį „Žalgiris“ Mytiščiuose susikaus su Rimo Kurtinaičio „Chimki“, o „Anadolu Efes“ namuose priims Maskvos CSKA.

VIDEO: A.Milaknis graužėsi dėl tritaškių
VIDEO: Geriausią sezono mačą žaidęs M.Gebenas neliko patenkintas
VIDEO: KC Riversas prislėgtas: jaučiuosi, kad nuviliu komandą
VIDEO: Karštas E.Ulanovo komentaras po pralaimėjimo
VIDEO: J.Landale’as po pralaimėjimo vos susilaikė nenusikeikęs

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas