Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Žalgirį“ pasitinkanti „Valencia“: „Galime pakartoti tai, ką padarėme Kaune“

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai šį vakarą žais 20-ojo Eurolygos turo rungtynes Valensijoje. Lietuvos čempionus priimančios Ispanijos komandos atstovai laukia sunkios kovos, bet tiki savo galimybėmis iškovoti pergalę.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

10 pergalių ir 9 pralaimėjimus turinti "Valencia“ kaunasi dėl vietos atkrintamosiose arba įkrintamosiose ir šiuo metu su dar trimis komandomis dalijasi 8-11 vietas.

„Oranžiniai“ buvo įkritę į duobelę, kai pralaimėjo penkis susitikimus iš eilės, bet tuomet sugrįžo į vėžes ir iš pastarųjų aštuonerių rungtynių laimėjo penkerias.

Kaip ir „Žalgiris“, taip ir „Valencia“ šią savaitę žais du mačus – ketvirtadienį ji keliaus į Ispanijos sostinę ir grumsis su Madrido „Real“.

Eurolygos dvigubos savaitės keliami sunkumai buvo vienas pagrindinių akcentų, kuriuos prieš akistatą su „Žalgiriu“ uždėjo antrą sezoną „Valencia“ vyr. treneriu dirbantis Alexas Mumbru.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

„Tai bus sunkios rungtynės, nes „Žalgiris“ žaidžia gerą krepšinį bei tęsia tai ir su nauju treneriu. Dabar jie daugiau bėga ir galbūt žaidžia kiečiau. Jie žaidė vietinėse pirmenybėse, bet leido pailsėti kai kuriems žaidėjams, tad prieš mus bus atsistatę, – teigė ispanas. – Mes irgi rotavome žaidėjus dėl nuovargio, tačiau labai svarbu atsistatyti fiziškai ir kautis namuose prieš „Žalgirį“.

Eurolygoje dabar labai sunku. Ne tik dėl tvarkaraščio, bet ir dėl rungtynių lygio. Mūsų rungtynių su „Panathinaikos“ intensyvumas prilygo atkrintamosioms. Fiziškumo lygis, kuris pasiekiamas rungtynėse, yra rimtas išbandymas.“

Pirmąsyk šios komandos susitiko paskutinėse spalio mėnesio rungtynėse, kai Kaune dominavę svečiai iš Valensijos vienu metu turėjo net 29 taškų persvarą ir įtikinamai laimėjo 87:72.

„Valencia“ atstovai prisimena šias rungtynes ir mano, kad gali tai pakartoti ir antradienio vakarą „La Fonteta“ arenoje.

„Tai svarbios rungtynės, kurias norime laimėti, – sakė po 4,9 taško per susitikimą renkantis puolėjas Nate'as Reuversas. – Tai bus sunki savaitė visoms komandoms – visi esame pavargę, bet mums labai svarbu išlikti pergalių kelyje, jei norime kovoti dėl vietos atkrintamosiose. Kaune sužaidėme vienas geriausių rungtynių šį sezoną ir manau, kad galime tai pakartoti, jeigu žaisime kietai, komandiškai ir pasiaukojančiai.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Prieš „Žalgirį“ šįvakar turėtų stoti ir bent du pirmajame susitikime nežaidę krepšininkai. Sezono viduryje „Valencia“ komandą papildė gynėjai Kevinas Pangosas ir Martinas Hermanssonas.

Pastarasis islandas jau spėjo sužaisti keturis susitikimus ir rinko juose po 3 taškus, o K.Pangosas debiutavo tik Ispanijos ACB pirmenybių mače praėjusį savaitgalį.

„Manau, kad naujokai gerai tinka mūsų komandai, nes dabar turime daugiau lankstumo, ypač traumų atveju. Turime komandą su daug gerų žaidėjų, kurie yra pasiruošę padėti“, – įvertino N.Reuversas.

„Valencia“ ir „Žalgirio“ susitikimas prasidės 21.30 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas