Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 05

„Žalgirį“ paskandinę Eurolygos autsaideriai: „Pelnyta pergalė prieš stiprų varžovą“

Kelių svarbių žaidėjų neturėjusi Eurolygos autsaiderė Berlyno ALBA džiaugėsi nutraukusi šešių nesėkmių atkarpą dramatiška pergale prieš Kauno „Žalgirį“. „Šiandien galime šypsotis ir būti laimingi“, – sakė pergalingo tritaškio autorius Jonas Mattisseckas.
Johannesas Thiemannas
Johannesas Thiemannas / Imago / Scanpix nuotr.

„Turėjome keletą progų uždaryti rungtynes, nepadarėme to, o ALBA kovėsi iki pabaigos ir iškovojo pergalę“, – Kauno „Žalgirio“ pralaimėjimą 62:64 išvykoje prieš Berlyno ALBA iškart televiziniame interviu reziumavo Kazys Maksvytis.

Lietuvos čempionai klampynėje Berlyne pirmavo 39 minutes ir 54 sekundes, bet paskutinis šypsojosi Vokietijos klubo gynėjas Jonas Mattisseckas, kurio tritaškis „Mercedes-Benz“ arenoje tapo pergalingu.

Lemiamos minutės metu „Žalgirio“ kapitonas Edgaras Ulanovas prametė du tritaškius metimus ir kartą suklydo.

„Meldžiausi, kad laimėtume šį mačą, – kalbėjo iš viso 8 taškus pelnęs J.Mattisseckas. – Mes visi, treneriai ir žaidėjai, vieningai kovėmės dėl šio taško. Labai norėjome šios pergalės. Tiesiog džiaugiausi metimu, tikėjausi, kad laimėsime, bet nubėgęs prie atsarginių suolo pasakiau, jog dar turime apsiginti. Kai rungtynės baigėsi, sprogome džiaugsmu dėl pergalės. Ši pergalė – labai svarbi, bet turime įsijungti savo galvas nuo mačo pradžios, kadangi dabar leidome „Žalgiriui“ rinkti lengvus taškus. Mes nepasidavėme, vieningai kovėmės ir iškovojome pelnytą pergalę prieš labai stiprų varžovą. Šiandien galime šypsotis ir būti laimingi.“

„Puikus jausmas iškovoti tokią pergalę. Mes kasdien dirbame ir stengiamės konkuruoti dėl kiekvienos pergalės. Situacija komandoje dabar nėra gera, bet didžiuojuosi komandos draugais, kurie toliau rodė pasitikėjimą savimi ir nesustojo kovoti nepaisant šešių nesėkmių atkarpos“, – sakė rezultatyviausias ir naudingiausias ALBA žaidėjas pergalingame mače Johannesas Thiemannas.

Paskutinėje Eurolygos vietoje iki šių rungtynių žengusi ALBA per pirmuosius vienuolika mačų buvo iškovojusi vos pergalę, o dvikovoje su „Žalgiriu“ neturėjo net trijų svarbių žaidėjų – Sterlingo Browno, Matto Thomaso ir Louiso Olindes.

„Labai didžiuojuosi komanda, nesvarbu, laimime ar pralaimime, bet svarbiausia, kad kaunamės. Mes turime daug problemų, o rungtynių startas buvo blogas, tačiau tikėjimas ir kovingumas davė rezultatą. Ši pergalė – labai geras ženklas, dėl kurio aš džiaugiuosi. Labai didžiuojuosi žaidėjais, – po pergalės kalbėjo ALBA treneris Israelis Gonzalezas. – Savoje aikštelės pusėje rodėme didžiules pastangas, labai aktyviai dirbome gynyboje. Svarbiausia, kad mes tikėjome, jog gera gynyba gali mums atnešti pergalę. Turime tai tęsti ir geri rezultatai sugrįš.“

Rungtynių pradžia blogų ženklų svečiams iš Kauno nerodė – Dovydo Giedraičių metimų kilstelėtas „Žalgiris“ jau 7-ąją rungtynių minutę savo rankose turėjo 16 taškų pranašumą 20:4.

Vis dėlto po Eurolygoje debiutavusio Edmondo Sumnerio baudų metimų 13 taškų persvarą turėjusi Kauno komanda ėmė klimpti klaidų liūne. Net 15 kartų per pirmąją mačo pusę suklydęs „Žalgiris“ septynių minučių atkarpą prieš ilgąją pertrauką pralaimėjo 2:12 ir po dviejų itin nerezultatyvių ketvirčių pirmavo 28:25.

„Žalgiris“ turėjo keletą progų pabėgti, bet šiuos pliūpsnius užgesindavo klaidos arba netaiklūs metimai.

Kazio Maksvyčio auklėtiniai nesėkme paženklintame mače Berlyne suklydo net 23 kartus, o rezultatyvių perdavimų išskirstė 12. Kauniečiai varžovams leido nusiimti net 16 kamuolių po savo krepšiu.

„Gynyboje žaidėme aktyviai, „du prieš du“ situacijose privertėme „Žalgirio“ gynėjus abejoti – mesti į krepšį ar atlikti perdavimą. Aukštaūgiai atliko puikų darbą gąsdindami varžovus pagalba gynyboje. Jie taip perėmė keletą kamuolių. Visi žino, kad jei prameti kelis metimus, tuomet pradedi savimi abejoti. Manau, kad šiandien tai buvo svarbus mūsų pergalės akcentas“, – geru darbo gynyboje prieš „Žalgirį“ džiaugėsi J.Mattisseckas.

„Sunkiai kovėmės, ypač gerai žaidėme gynyboje skaitydami perdavimų linijas. Atlikome puikų darbą, o raktu į pergalę tapo kovingumas. Mūsų tikėjimas atsispindi paskutiniame Jono tritaškyje, – sakė J.Thiemannas. – Aikštelėje virė tikra kova, galite tai pamatyti švieslentėje. Mes pelnėme vos 64 taškus, tikiu, kad tai nebuvo gražiausios rungtynės žiūrovams, bet kova buvo gera.“

Jau artėjantį penktadienį „Žalgiris“ namuose priims „Monaco“ komandą su Donatu Motiejūnu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas