Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 13 /22:16

Žalgiriečiai laimingi po trilerio Belgrade: apie smūgį į veidą ir siurprizą skeptikams

„Koks startas naujoje Schillerio eroje! Visos trys pergalės ir visos jos išvykoje“, – Kauno „Žalgirio“ strategą Martiną Schillerį su idealiu debiutu sveikino Eurolygos televizijos komentatorius. Žalgiriečiai 75:69 pranoko Belgrado „Crvena zvezda“ ekipą ir pratęsė pergalingą sezono pradžią – trys iš trijų.

„Nuostabus jausmas. Manau, niekas nesitikėjo, kad pradėsime sezoną 3-0. Neįtikėtina. Sunki gynybinė pergalė. Manau, tai buvo svarbiausia“, – Eurolygos televizijai išsišiepęs pasakojo Rokas Jokubaitis, žaidęs ilgiausiai komandoje – beveik 29 minutes, ir surinkęs 9 taškus, 6 atkovotus kamuolius bei 5 rezultatyvius perdavimus.

19-metis be keitimo žaidė 14 paskutinių rungtynių minučių. Tačiau M.Schilleris negalėjo sodinti ant suolo jo ir kito labai veržlaus gynėjo Luko Lekavičiaus.

nuotr. „Getty Images“/euroleague.net/Rokas Jokubaitis
nuotr. „Getty Images“/euroleague.net/Rokas Jokubaitis

Būtent aštrus įžaidėjų duetas padėjo atlaikyti lemiamą „Crvena zvezda“ šturmą, kai po „Žalgirio“ šešių minučių taškų bado ketvirtojo kėlinio pabaigoje šeimininkai buvo priartėję 67:69.

„Puikus jausmas. Jie grįžo į rungtynes su dviguba energija, bet sureagavome tinkamai. Gerai žinome šią komandą – „Crvena zvezda“ visada žaidžia kietą fizišką krepšinį. Mūsų tikslas buvo atsakyti jiems fiziškumu bei neleisti mūsų stumdyti ir daužyti, – Eurolygos televizijai sakė 16 taškų įmetęs ir 20 naudingumo balų surinkęs Lukas Lekavičius. – Eurolyga jau tokia, kad kiekvienas mačas čia kaip finalas. Bandome laimėti kiekvienas rungtynes ir esame labai laimingi, kad tai pavyksta.“

„Žalgiris“ laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių 34:23. Svečių gynyba „Crvena zvezda“ žaidėjams į namų lankus leido pataikyti labai žemu procentu – serbai įmetė tik 43,6 proc. dvitaškių (17/38) ir 28 proc. tritaškių (7/25).

„Laukėme agresyvaus jų atsako. Trečiame kėlinyje jie pelnė per daug taškų (27), nes turėjome problemų su pikenrolo gynyba. Bet esame labai laimingi, kad gavę smūgį į veidą, persigrupavome ir sugebėjome laimėti. Parodėme gerą charakterį. Žaidėjai toliau sunkiai dirbo ir ištraukė rungtynes, – po trečios pergalės džiaugėsi Martinas Schilleris, vis dar nepralaimintis Eurolygoje. – Laukėme labai fiziško, gynybinio mačo. Taip žaidžia Saša Obradovičiaus komandos.“

VIDEO: „urBONUSas“: gandai apie „Rytą“, nauja jėga Vilniuje ir COVID-19 „Žalgiryje“

Pastarąjį kartą „Žalgiris“ trimis pergalėmis sezoną pradėjo 2012-aisiais. Komandai tada vadovavo Joanas Plaza. Šiemet Kauno klubas tapo pirmuoju Eurolygoje, pasiekusiu trijų pergalių žymą.

„Esame patenkinti sezono startu, bet neturime laiko apie tai galvoti, nes žaidžiame jau poryt. Turime bėgti į rūbinę, gultis į lovą ir skubėti į lėktuvą, – nesismulkino M.Schilleris. – Pergalės čia neateina lengvai. Tik bus labai įdomu pažiūrėti, kiek svarbus bus namų aikštės faktorius, kai turime virusą. Žaisti Belgrade visai kitaip, kai nėra sirgalių. Kaip ir Kaune. Bus įdomu pamatyti, kas iš to išeis.“

nuotr. „Getty Images“/euroleague.net/Belgrado „Crvena Zvezda“ – Kauno „Žalgiris“
nuotr. „Getty Images“/euroleague.net/Belgrado „Crvena Zvezda“ – Kauno „Žalgiris“

Tuo tarpu austro oponentas Saša Obradovičius nukėlė prieš žalgiriečius kepurę.

„Pirmiausia reikia pasakyti, kad „Žalgiris“ nusipelnė šios pergalės. Jie buvo kantresni ir fiziškesni. Jie padarė tai, ko norėjo. O mums trūko energijos ir neatsakėme į jų fiziškumą. Metėme per daug blogų metimų, kurie suteikė pasitikėjimo varžovų komandai. Turėtume žaisti gerokai protingesnį krepšinį. Aš nepatenkintas mūsų žaidimu. Tačiau turime pasimokyti iš šio mačo.“

Žalgiriečiai skuba namo ir jau ketvirtadienį namuose priims Stambulo „Anadolu Efes“ ekipą. Tai bus pirmasis Eurolygos sezono mačas „Žalgirio“ arenoje (20 val.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas