Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 15

Žalgiriečių reakcijos gavus „Barca“: „Nesame favoritai, bet neturime bijoti“

Kauno „Žalgiris“ ne tik žengė į Eurolygos atkrintamąsias varžybas, bet ir jose dėl bilieto į finalo ketvertą Kaune kausis su gerai pažįstama „Barcelona“. Kaip į tokį oponentą ketvirtfinalyje sureagavo patys žalgiriečiai?
Kauno „Žalgiris“ atkrintamosiose žais prieš „Barcelona“
Kauno „Žalgiris“ atkrintamosiose žais prieš „Barcelona“ / zalgiris.lt ir Scanpix nuotr.

„Žalgiris“ laimėjo dar vieną „finalą“ Miunchene, kai nepaisant trikdžių rungtynių pabaigoje 83:80 parklupdė „Bayern“ ir pirmą kartą nuo 2018-2019 m. sezono pateko į ketvirtfinalį.

Tuomet prieš ketverius metus „Žalgiris“ atkrintamosiose žaidė treniruojamas Šarūno Jasikevičiaus, o dabar Kauno numylėtinis trumpam taps priešu, nes diriguos žaliai-baltų oponentės „Barcelona“ žaidimui.

„Dar ne, dar nežiūrėjau žinučių, buvo kitų reikalų, smagesnių, – po pergalės Miunchene sulaukęs 15min klausimo, ar jau gavo žinutę iš Š.Jasikevičiaus, šypsojosi Kauno klubo strategas Kazys Maksvytis. – Bus įdomu.“

Serijoje iki trijų pergalių namų aikštės pranašumą turės „Barcelona“, reguliariajame sezone su 23 pergalėmis ir 11 pralaimėjimų likusi antra.

„Žalgiris“, su 19 laimėjimų ir 15 nesėkmių likęs septintas, norėdamas laimėti seriją privalės ne tik apginti savo sienas Nemuno saloje, bet ir bent kartą per tris bandymus įveikti katalonus jų tvirtovėje „Palau Blaugrana“.

ZUMAPRESS.com nuotr./„Barcelona“.
ZUMAPRESS.com nuotr./„Barcelona“.

Joje pastaraisiais metais „Žalgiriui“ sekasi prastai – trejas pastarąsias akistatas, kai prie „Barcelona“ vairo jau stovėjo Šaras, „Žalgiris“ katalonams pralaimėjo bendru 66 taškų skirtumu. Skaudų antausį kauniečiai gavo ir šių metų kovo pradžioje, kai Katalonijoje suklupo 74:93.

Tiesa, namuose „Žalgiris“ tituluotų oponentų nebijo – įveikė juos tiek prieš metus, tiek šio sezono pradžioje (73:72).

Atkrintamųjų tvarkaraštis

  • Balandžio 26 d. „Barcelona“ – „Žalgiris“
  • Balandžio 28 d. „Barcelona“ – „Žalgiris“
  • Gegužės 3 d. „Žalgiris“ – „Barcelona“
  • Gegužės 5 d. „Žalgiris“ – „Barcelona“ (jei prireiks)
  • Gegužės 9 arba 10 d. „Barcelona“ – „Žalgiris“ (jei prireiks)

„Tiek jie, tiek mes žinome vieni kitus. Treneris žino, žaidėjai persipynę. Įdomios bus rungtynės, – kalbėjo K.Maksvytis. – Kažkiek kaip underdogai įeisime į rungtynes, vis dar laukiame, kokia situacija bus su Isaiah Tayloru (gynėjas patyrė traumą rungtynėse Miunchene – aut. past.), nes jis pagyvina mūsų puolimą. Bet nesvarbu, eisime su Dovydu Giedraičiu, su kitais, būsime dar labiau gynybinė, dar labiau griaunanti komanda. Dar nespėjome pagalvoti, bet gerai, smagus miestas, maža jauki arena, daug lietuvių prieis. Laukiame.“

VIDEO: Kazys Maksvytis: „Šis sezonas – atgaiva sielai“

Nuo 2005-2006 m. sezono, kai Eurolyga pristatė ketvirtfinalio serijų etapą, „Barca“ atkrintamosiose žaidė 14 kartų ir laimėjo aštuonias serijas.

Pergales katalonai iškovojo ir per pastaruosius du sezonus, nors abi serijos „Barca“ ekipai prailgo: nors reguliariajame sezone abukart finišavo pirmi, Šaro vyrai tiek Sankt Peterburgo „Zenit“, tiek Miuncheno „Bayern“ komandas palaužė tik penktosiose serijos rungtynėse (3-2).

„Žalgiriui“ tai bus trečioji ketvirtfinalio serija – 2018-aisiais kauniečiai sensacingai 3-1 nukovė Pirėjo „Olympiakos“, o prieš ketverius metus 1-3 nusileido Stambulo „Fenerbahče“.

„Favoritais mūsų nevadinčiau. Mes žaisime iš septintos vietos, – analizavo ketvirtfinalio akistatą „Žalgirio“ kapitonas Edgaras Ulanovas, žaidęs abejose ankstesnėse Kauno klubo atkrintamųjų serijose. – „Barcelona“ turi daugiau patirties ir šiame sezone žaidė geriau, tad ne veltui užėmė antrą vietą. Mes nesame favoritai, bet turime nebijoti pavardžių ir važiuoti kautis.“

VIDEO: „Žalgirio“ sėkmės paslaptį nurodęs kapitonas: „Šito dalyko neištreniruosi“

Priešingai nei kapitonui, kitiems žalgiriečiams žaisti atkrintamosiose su žaliai-balta apranga bus nauja patirtis.

Ignui Brazdeikiui tai apskritai bus pirmasis Eurolygos ketvirtfinalio kąsnis karjeroje – pirmą sezoną šioje Atlanto pusėje rungtyniaujantis Kanados lietuvis jau pirmu bandymu įšoko į stipriausių elitą.

„Gerai ar blogai?“ – 15min paklausė Iggy apie „Žalgirio“ oponentą ketvirtfinalyje.

„Gerai! Labai gerai, – netikėtai sureagavo I.Brazdeikis. – Labai laukiu. Susikaupsime, ruošimės ir būsime pasiruošę. Susikoncentruosime ir tikiu lygiai taip, kaip tikėjau, kad pateksime į atkrintamąsias. Niekas nesitiki, kad mes laimėsime.“

VIDEO: Ignas Brazdeikis džiaugėsi dėl ketvirtfinalyje gauto varžovo: „Labai gerai“

Trūko visai nedaug, kad „Žalgirio“ varžovas būtų kitas. Jei Belgrado „Partizan“ penktadienį nebūtų panaikinusi 18 taškų deficito rungtynėse su Atėnų „Panathinaikos“, kauniečiai būtų nukritę į aštuntą vietą ir žaistų ne prieš „Barcelona“, o prieš reguliariojo sezono nugalėtoją Pirėjo „Olympiakos“.

Bet didelio skirtumo tarp šių varžovų kauniečiai nemato.

„Nesvarbu, koks varžovas būtų buvęs – „Olympiakos“ ar „Barcelona“, nes visi varžovai yra stiprūs. Rungtynės dar tik baigėsi, tad stengiamės apie tai per daug negalvoti“, – mintimis į atkrintamąsias dar nesikėlė Lukas Lekavičius, tapęs rungtynių Miunchene herojumi, kai pelnė net 20 taškų, iš kurių 12 – ketvirtajame kėlinyje.

VIDEO: Lukas Lekavičius: „Jaučiau, kad turiu imtis iniciatyvos“

Ypatingas ketvirtfinalis laukia „Žalgirio“ latvio Rolando Šmito.

Puolėjas pats keturis sezonus žaidė Barselonos klube ir trissyk su juo dalyvavo Eurolygos atkrintamosiose.

Dabar jo laukia akistata su buvusiu treneriu Š.Jasikevičiumi ir buvusiais komandos draugais.

Vis dėlto latvis šio fakto nesureikšmina.

„Man visai nesvarbu, prieš kurią komandą žaisti. Manau, kad bus nuostabi serija – labai kieta, kovinga. Būsime pasiruošę, – sakė R.Šmitas, pridūręs, kad neturės papildomos motyvacijos žaisdamas prieš buvusią komandą. – Man kiekvienos rungtynės yra vienodos (šypsosi). Negalvoju apie papildomą motyvaciją, tiesiog būsiu pasiruošęs šimtu procentų.“

„Žalgirio“ ir „Barcelona“ serija startuos balandžio 26 dieną rungtynėmis Katalonijos sostinėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas