Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 18

„Žalgirio“ akiratyje esantis gynėjas domina dar bent keturis Eurolygos klubus

Kauno „Žalgiris“ jau trečią vasarą, pasak 15min šaltinių, žvejoja amerikietį gynėją Nigelą Williamsą-Gossą, tačiau konkurenciją Lietuvos čempionams dėl fantastiškai žaidžiančio Krasnodaro „Lokomotiv“ atstovo parašo šiuo metu palaiko dar bent keturi Eurolygos klubai, praneša „Gazzetta.gr“ žurnalistas Konstantinos Melagies.
Nigelas Williamsas-Gossas
Nigelas Williamsas-Gossas / Eurocupbasketball

VTB Vieningosios lygos atkrintamosiose varžybose triukšmaujantis Manto Kalniečio ir Mindaugo Kuzminsko komandos draugas Krasnodaro „Lokomotiv“ klube Nigelas Williamsas-Gossas domina vis didesnį būrį Senojo žemyno komandų.

Kaip praneša „gazzetta.gr“ žurnalistas Konstantinos Melagies, 26-erių metų 188 cm ūgio įžaidėjas domina bent penkis Eurolygos klubus, o amerikietį susigrąžinti siekianti Pirėjo „Olympiakos“ šį žaidėją mato kaip pagrindinį vasaros taikinį.

Šioje komandoje N.Williamsas-Gossas rungtyniavo 2018–2019 metų sezone, kai po puikaus sezono Belgrado „Partizan“ klube jį žvejojo ir Šarūnas Jasikevičius, bet galiausiai jis nutūpė Graikijoje pas Davidą Blattą.

Skelbiama, jog „Olympiakos“ klubo treneris Georgios Bartzokas jau išreiškė norą įsigyti „Lokomotiv“ legionierių, tačiau šis linkęs laukti sezono ir kontrakto pabaigos.

K.Melagies prideda, kad Pirėjo klubo pranašumu gali tapti tai, jog N.Williamso-Gosso žmona norėtų grįžti į Graikiją, o ne gyventi Šiaurės Europos šalyje.

„Jeigu atvirai, tai nieko blogo apie jį negaliu pasakyti, – 15min apie komandos draugą Krasnodare kalbėjo Mantas Kalnietis. – Tai žmogus, kuris niekada nedarys problemų. Jis yra superinio charakterio, komandinis žaidėjas. Labai protingas, labai darbštus. Galiu guldyti galvą, kad toks krepšininkas atvykęs nepridarys problemų ir nesugadins mikroklimato. Kitas dalykas – jis tobulėjantis žaidėjas, daug dirbantis ir to norintis. Bet jei Paulius Motiejūnas manęs paklaustų, ar toks krepšininkas tinka į pagrindinio įžaidėjo vietą, jis vis dėlto yra daugiau taškų rinkėjas. Daugiau antras numeris, nei įžaidėjas. Aš nesiryžčiau Nigelo statyti į Thomaso Walkupo vietą, jei taip būtų mąstoma. Nigelas gali puikiai skirstyti kamuolius, bet nėra tas kūrėjas. Luko Lekavičiaus irgi pagrindinė opcija puolime yra metimas. Nigelas turi nerealiai gerą sezoną, žaidžia pas mus super. Tikrai turės variantų rinkoje, yra jaunas, todėl turės galimybių rinktis.“

Europos taurėje per šešerias rungtynes N.Williamsas-Gossas rinko po 17 taškų (50 proc. trit.), 5,2 rezultatyvaus perdavimo, 2,5 atkovoto ir 2,3 perimto kamuolio, 2 klaidas ir 19 naudingumo balų.

Itin ryškiai amerikietis blykstelėjo VTB Vieningosios lygos ketvirtfinalio serijoje prieš Maskvos srities „Chimki“. Manto Kalniečio netektį puikiai kompensavęs gynėjas per dvejas pergalingas rungtynes fiksavo po 25 taškus, 9 rezultatyvius perdavimus, 4 atkovotus kamuolius ir 29 efektyvumo balus.

2019-ųjų vasarą N.Wiliamsas-Gossas už 750 tūkst. JAV dolerių išpirką išvyko į NBA organizaciją „Utah Jazz“, tačiau didžiąją laiko dalį praleido Martino Schillerio treniruojamoje „Salt Lake City Stars“ ekipoje.

„Gazzetta.gr“ skelbia, jog „Olympiakos“ sąraše yra ir daugiau įžaidėjų, galinčių gintis, kurti žaidimą bei turėtų padorų metimą, bet tarp jų nėra „Žalgirio“ atakų organizatoriaus Thomaso Walkupo, apie kurį buvo rašoma prieš keletą savaičių.

Taip pat K.Melagies prideda, jog Pirėjo klubas vis labiau spaudžia buvusį žalgirietį Jocką Landale'ą, kuris neskuba duoti atsakymo bei yra linkęs gauti NBA kontraktą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas