Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
01 10

„Žalgirio“ alfa vyras ir vadovėlinis A.Trinchieri ėjimas: pažymiai žaidėjams ir treneriui

Didžiąją rungtynių dalį pirmavęs Kauno „Žalgiris“ atlaikė „Valencia“ šturmą ir iškovojo svarbią pergalę Eurolygoje, nugalėdamas Ispanijos komandą 84:79. Portale 15min – sporto komentatoriaus Ryčio Vyšniausko pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir vyriausiajam treneriui Andrea Trinchieri.

Visi turbūt buvome įsikalę sau į galvas, kad laukia kova su išskirtinio fiziškumo ir dydžio komanda. Panašu, kad šią pamoką iš pirmųjų rungtynių buvo išmokę ir Kauno „Žalgirio“ žaidėjai.

Pirmasis kėlinys priklausė Andrea Trinchieri auklėtiniams – dešimt baudų metimų, agresyvus žaidimas, Chrisą Jonesą spaudžiantis Dovydas Giedraitis...

Pirmoji rungtynių pusė buvo ganėtinai rezultatyvi, buvo akivaizdu, kad visų rungtynių metu „Žalgiris“ nemes 40 baudų ir iš žaidimo neatakuos 90 proc. tikslumu, bet svarbiausia yra tai, jog iki ilgosios pertraukos pavyko įgyti kažkokį taškų rezervą ir galėjome pajusti, kad savo rankose turime rungtynių kontrolę.

Miguel Ángel Polo/Valencia Basket nuotr./Rungtynių akimirka
Miguel Ángel Polo/Valencia Basket nuotr./Rungtynių akimirka

Visiškai skirtinga antroji susitikimo pusė. Matėme daug situacijų, kai „Valencia“ žaidė savo „pranašumų krepšinį“, stabdo „Žalgirio“ atakas su kieta gynyba.

Galiausiai „Žalgiris“ turėjo Keenaną Evansą, o „Valencia“ tokio žaidėjo, galinčio traukti į pergalę tritaškiais metimais, antradienio vakarą neturėjo. Kauno komandos vedlys susitikimo pabaigoje įsmeigė du nuostabius dūrius prieš tikrai gerą varžovų gynybą.

Smagu pasiekti pergalę išvykoje prieš gerą atkrintamųjų lygio komandą. Manau, kad tai yra svarbu ir naujam treneriui, ir visai komandai, tarsi signalas, jog šis sezonas dar nėra palaidotas. Tikiuosi, kad ši pergalė optimizmo grąžins ir sirgaliams.

#2 Keenanas Evansas – 9

24 tšk. (6/9 trit.), 5 rez. perd., 2 per. kam., 4 kld., 23 naud. bal., 28 min.

Keenanas Evansas vėl parodė, kas jis yra. Tai – alfa žaidėjas „Žalgiryje“. Žaidėjas, kuris gali nulemti rungtynes.

Amerikietis grįžo į „savo procentus“, kuriuos buvo nusimušęs per dvikovas su Tel Avivo „Maccabi“ ir Berlyno ALBA.

K.Evansas parodė tikrą lyderystę, ir tai nėra vien tik tolimi metimai. Matėme, kaip „Valencia“ stabdė „Žalgirio“ prasiveržimus ir „du prieš du“ žaidimą, siunčiant pagalbas iš silpnos kamuolio pusės. Keenanas gerai skaitė šias situacijas ir nusimetinėjo kamuolį į silpną pusę Brady Manekui, o pastarasis įmetė tritaškį.

Visus teisingus dalykus rungtynėse su „Valencia“ darė K.Evansas. Jis stipriai laimėjo ir tiesioginę dvikovą prieš Chrisą Jonesą.

#4 Lukas Lekavičius – 5

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Lukas Lekavičius
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Lukas Lekavičius
4 tšk., 3 rez. perd., 2 kld., 1 naud. bal., 20 min.

Šįkart Lukui Lekavičiui buvo sunkiau, net ir tie jo floateriai skriejo prieš gerą gynybą ir varžovų rankas. Tai nebuvo geri metimai.

Galbūt „Valencia“ dydis ir jų besikeičianti gynyba neleido „Žalgirio“ gynėjui padaryti didelio efekto komandos puolime.

Bet pasitikėjimas iš trenerio pusės liko. „Valencia“ žaidė su vienu ar dviem mažiukais aikštelėje, tad iš gynybinės pusės didelių bėdų su Luku aikštelėje nebuvo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas