Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 19

„Žalgirio“ arenos atmosferos sužavėtas PAO treneris pergalę skyrė savo pirmtakui

Georgios Vovoras trečią kartą buvo paskirtas laikinuoju Atėnų „Panathinaikos“ treneriu, o šįkart prie komandos vairo jis stojo iškovojęs skambią pergalę. 42-ejų graikas Kauną paliko iškeltomis rankomis – Graikijos čempionė 86:85 (19:16, 22:17, 23:20, 22:32) pranoko „Žalgirį“.
Rungtynių akimirka
Georgios Vovoras / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Po debiutinės pergalės G.Vovoras akcentavo atkovotus kamuolius ir klaidas, bet nepraleido progos pažerti komplimentų įspūdingą palaikymą demonstravusiems „Žalgirio“ arenos sirgaliams.

„Lengva tokioje arenoje žaisti susikaupus, ši atmosfera tam padeda, – žaidimą „Žalgirio“ arenoje įvertino „Panathinaikos“ treneris. – Manau, kad „Žalgiris“ ir „Panathinaikos“ žaidžia geriausiose atmosferose Eurolygoje. Gera čia žaisti, gera pajusti šią atmosferą. Žaidėjai buvo pasirengę mačui. Turėjome skaudžių pralaimėjimų, tad dabar buvome susikaupę. Jei norime laimėti, turime žaisti komandiškai ir susikoncentravę. Šią pergalę noriu paskirti treneriui Argyriui Pedoulakiui, su kuriuo dirbome daugybę metų. Jis suteikė galimybę man sėkmingai pasiruošti rungtynėms ir pasiekti pergalę. Šis pergalingas vakaras skirtas treneriui A.Pedoulakiui.“

Žalgiriečiai trečiajame kėlinyje buvo įkritę į 15 taškų duobę, tačiau vieną po kito taiklų tolimą metimą lemiamame ketvirtyje realizavę Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai priartėjo per minimalų deficitą.

„Žalgiris“ ir „Panathinaikos“ žaidžia geriausiose atmosferose Eurolygoje

Likus 2 sekundėms ir „Žalgiriui“ turint 2 taškų deficitą Artūras Milaknis tikėjosi pramesti baudos metimą bei atkovotu kamuoliu puolime išgelbėti rungtynes, tačiau metimas įkrito, o PAO šventė pergalę.

Tai buvo trečioji „Žalgirio“ nesėkmė Eurolygoje paeiliui, o šeimininkų neišgelbėjo ir vėl sausakimšai užpildyta arena.

„Nusipelnėme pergalės, nes 40 minučių laikėmės plano, – mintimis dalijosi G.Vovoras. – Kaip sakiau prieš rungtynes, tai svarbiausia yra atkovoti kamuoliai puolime, nes „Žalgiris“ namuose gerai kovoja po varžovų krepšiu, bei turėjome vengti klaidų, o per antrąją mačo dalį suklydome vos kartą, o iš viso – aštuonis. Ties šiais aspektais mes atlikome puikų darbą, tai lėmė pergalę.“

„Žalgirį“ netikėtai žudė tolimi Nicko Calatheso metimai. Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai prieš patyrusį įžaidėją taikė rizikos taktiką, tačiau sėkmingai startavęs ir kraujo kvapą pajutęs atakų organizatorius jau per pirmąsias 23 rungtynių minutes įsmeigė 5 tolimus metimus bei užfiksavo naują karjeros rekordą.

Iš viso „Panathinaikos“ lyderis per 27 minutes pelnė 19 taškų (2/3 dvit., 5/7 trit.), atkovojo 5 ir perėmė 1 kamuolį, atliko 12 rezultatyvių perdavimų, kartą suklydo, penkiskart prasižengė bei surinko 32 naudingumo balus. Tai geriausios N.Calatheso šio sezono rungtynės.

Jei Nickas pajunta metimą iš toli, jis negali pramesti

„Nickas puikiai pataikė, jis turėjo pasitikėjimo savimi, nes yra komandos lyderis. Šeši tritaškiai buvo geri metimai, kuriuos varžovai jam leido mesti. Jei jis pajunta metimą iš toli, jis negali pramesti. Pataikė pirmus metimus ir toliau atakavo“, – auklėtinio pasirodymą įvertino G.Vovoras.

„Panathinaikos“ šį sezoną tris iš keturių nesėkmių patyrė vieno taško skirtumu, o šįkart viskas apsivertė aukštyn kojomis.

„Žinoma, kad negalėjome pratęsti tokios nesėkmingų rungtynių serijos, kai pralaimime vienu tašku. Šiandien sakiau žaidėjams, kad yra mano dukters gimtadienis, tad turėjome įteikti dovaną jai ir man. Mes kontroliavome mačą bei nusipelnėme pergalės“, – sakė PAO laikinasis strategas.

VIDEO: Karštas E.Ulanovo komentaras apie trečią pralaimėjimą paeiliui
VIDEO: Nusivylęs Th.Walkupas po žalgiriečių pralaimėjimo
VIDEO: Z.LeDay: „Visada sunku pralaimėti“
VIDEO: J.Landale'as: „Atrodė, kad bijome mesti“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito