Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 05

„Žalgirio“ atkrintamųjų pažymiai: pagarba Kaziui ir L.Biručio paraiška į rinktinę

Ilgiau nei tikėtasi užtrukęs Kauno „Žalgirio“ žygis Eurolygoje baigėsi. Ketvirtfinalio seriją prieš „Barcelona“ kauniečiai pralaimėjo „sausai“ 0:3, o po jos sporto komentatorius Rytis Vyšniauskas išvedė ketvirtfinalio metu „Žalgirio“ žaidėjams ir treneriui rašytų pažymių vidurkį bei apibendrino jų pasirodymą tiek serijoje su „Barca“, tiek visame sezone.

„Žalgiris“ tiesiog atsimušė į per stiprų varžovą ir savo pačių limitus.

Galima sakyti, kad kažkas nesužaidė, kažkas nepavyko, kažkur galėjo būti geriau, bet realybė tokia, kad „Barca“ tiesiog per stipri komanda „Žalgiriui“ visais aspektais. Tai labai nepalanki komanda, nes beveik nebuvo įmanoma rasti apčiuopiamų pranašumų.

Pamatėme gana kokybišką žaidimą antrosiose rungtynėse Barselonoje, kur „Žalgiris“ puolimo standartais sužaidė labai geras rungtynes. Su tokiu puolimu „Žalgiris“ prieš nemažą dalį Eurolygos komandų laimėtų vienas rungtynes, bet prieš „Barca“ vis tiek nepavyko, nes ji turėjo savo ginklų.

Neįmanoma tikėtis didelės sėkmės serijoje, kai „Barca“ per pirmas rungtynes pataiko 14 tritaškių, o „Žalgiris“ tiek pataiko per visą seriją. Tolimi metimai, geras išsidėstymas šiuolaikiniame krepšinyje labai daug nulemia. Dažnai išryškėdavo „Žalgirio“ puolimo kokybės trūkumas – tiek pirmosiose, tiek trečiosiose rungtynėse.

Žmonėms nusivylimas lieka būtent dėl trečiųjų rungtynių namie. Visi supranta, kad tikslas šioje serijoje nebuvo tris kartus nugalėti „Barcelona“ – tikslas buvo turėti dvejas rungtynes namie, du kartus pasikurti gerą atmosferą, pasiimti pajamas, kurios klubui būtų reikšmingos.

Tačiau nepavyko pratęsti serijos. Kažkiek apmaudu, kad kai trečiųjų rungtynių pradžioje „Barca“ žaidė blogiausią savo kėlinį serijoje su 8 klaidomis, „Žalgiris“ vis tiek to kėlinio nelaimėjo. Kėlinys baigėsi labai mažu rezultatu, 10:13.

Turime jauną komandą, kuri išėjo į atkrintamąsias. Daug kam tai buvo pirma tokia patirtis, kuri gal pravers ir ateityje tiek jų karjerose, tiek „Žalgiriui“ kaip komandai.

zalgiris.lt nuotr./Karštas atkrintamųjų startas: „Barcelona“ – „Žalgiris“
zalgiris.lt nuotr./Karštas atkrintamųjų startas: „Barcelona“ – „Žalgiris“

Be jokios abejonės, dar liko užbaigti LKL sezoną, bet manau, kad „Žalgirio“ vadovai ir treneriai jau turėtų po truputėlį dėliotis ir galvoti, kaip galima dar labiau patobulinti komandą kitam sezonui.

Eurolyga vėl bus tokia pati galinga ir komandos į „Žalgirį“ jau žiūrės kaip į rimtą varžovą, nes šiemet, ypač sezono pradžioje, į „Žalgirį“ dar buvo žiūrima kaip į 2021–2022 m. sezono paskutinę komandą. Kitame sezone pagarba „Žalgiriui“ bus didesnė – ir kiekvienam žaidėjui, ir organizacijai.

O šiemet, manau, kad puikus pasirodymas ir, objektyviai vertinant, visiškai teisingas serijos rezultatas 0-3.

#1 Isaiah Tayloras – 5

Scanpix Baltics/Roko Lukoševičiaus nuotr./Isaiah Tayloras
Scanpix Baltics/Roko Lukoševičiaus nuotr./Isaiah Tayloras
5 tšk. (46,2 proc. dvit.), 1 rez. perd., 2 kld., 3 naud. bal., 11,7 min.

Reguliariojo sezono vidurkis – 5

Dėl objektyvių priežasčių – sveikatos problemų – nepamatėme geriausios I.Tayloro versijos šioje serijoje.

Kartais, ypač trečiadienį, norėjosi daugiau jo minučių aikštėje, bet trenerių štabas situaciją žino geriau.

Taip jau išėjo, kad žaidėjas, iš kurio tikėtasi nemažai, reguliariojo sezono pabaigoje gavo traumą. Kaip parodė laikas, ta trauma išėjo į naudą paskutinėse rungtynėse Miunchene, nes tada komandą ištempė Lukas Lekavičius, bet atkrintamosiose norint nugalėti „Barcelona“ „Žalgiriui“ reikia, kad žaistų visi žaidėjai ir visi jie būtų geros formos.

I.Tayloro indėlis, deja, buvo minimalus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas