Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 12 22

„Žalgirio“ gynybos košmaras, pavadinimu Keithas Langfordas

Jeigu šis vyrukas negalės žaisti prieš Kauno „Žalgirį“, kalėdinė Šarūno Jasikevičiaus misija bus lengvesnė. Čiurnos traumą patyręs Keithas Langfordas su Kazanės UNIKS komanda atvyko į Kauną, bet ar išbėgs ant „Žalgirio“ arenos parketo, paaiškės tik prieš pat mačą. Geriau neišbėgtų, nes tai – garantuoti 23,75 taško kiekvieną Eurolygos vakarą.
 Keithas Langfordas
Keithas Langfordas / „Scanpix“ nuotr.
Eurolyga | „Žalgiris“ – UNIKS | 20:00 | „Žalgirio“ arena

Ką reiškia pelnyti 23,8 taško per Eurolygos rungtynes?

Paskutinis Eurolygos žaidėjas, fiksavęs daugiau nei 20 taškų vidurkį, buvo Ruano „Chorale“ rungtyniavęs Marcas Salyersas (vid. 21,79 tšk., 2007–2008 m.). Charlesas Smithas Pezaro „Scavolini“ klube 2004–2005 rinko vid. 20,65 taško.

Legendinis Alphonso Fordas, kurio garbei buvo pavadintas rezultatyviausio Eurolygos žaidėjo prizas, 2000–2001 m. pelnė vid. po 26 taškus, 2001–2002 m. – 24,75 taško.

Lynnas Greeras 2003–2004 metais metė net 25,07 taško per susitikimą, Milošas Vujaničius Belgrado „Partizan“ gretose 2002–2003 m. – net 25,79 taško.

Š.Jasikevičius: „Langfordas pelno tiek taškų, kiek nori, ir varžovų gynėjams yra tikras košmaras“.

Taigi, tik trys žaidėjai Eurolygos istorijoje žaidė rezultatyviau nei K.Langfordas.

„Jo sezonas yra fenomenalus. Jis pelno tiek taškų, kiek nori, ir varžovų gynėjams yra tikras košmaras“, – neslėpė „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius.

Trejas pastarąsias rungtynes K.Langfordas rinko bent po 25 taškus. Į CSKA krepšį krito daugiausiai šį sezoną – 36 amerikiečio taškai. Mažiau nei 20 taškų – 13 ir 14 – K.Langfordas šį sezoną metė tik du kartus per 12 rungtynių.

„Jokia paslaptis, kad UNIKS priklauso nuo Langfordo. Tai didžiulė jų žaidimo dalis. Tačiau stebėdamas keletą pastarųjų jų rungtynių pamačiau, kad gerokai pasitempė UNIKS įžaidėjai ir aukštaūgiai, todėl turime kruopščiai laikytis plano, kad įteiktume kalėdinę dovaną sau ir sirgaliams“, – pastebėjo Artūras Milaknis.

UNIKS su K.Langfordu ir be K.Langfordo yra dvi labai skirtingos komandos. Beje, pirmą kartą žaidusi be amerikiečio, Rusijos ekipa antradienį nukovė Stambulo „Galatasaray“ 73:60.

Ar tai susiję su K.Langfordui užklijuota savanaudžio etikete?

J.Pašutinas: „Vežamės Langfordą į Kauną, bet ar jis žais, paaiškės prieš rungtynes“.

„Toks jo žaidimo stilius. Visose komandose jis mėgo individualiais veiksmais paremtą žaidimą. Yra komandų, kurios mėgsta tokius žaidėjus. Kur jam nepavykdavo, iš ten jis išeidavo. Bet Kazanėje jis atrado save, – 24sek pasakojo A.Milaknis, praėjusį sezoną žaidęs kartu su K.Langfordu Kazanėje ir turėjęs progą artimiau pažinti 33 metų žaidėją. – Langfordas mėgsta daugiau pabūti vienas ar su šeima nei su komandos draugais. Apie jį nieko blogo pasakyti negaliu. Jis pabendraudavo, išeidavome pavalgyti. Bet į dideles draugystes nesileisdavo. Galbūt jis yra uždaresnis žmogus.“

Kazanės žiniasklaida po rungtynių su „Galatasaray“ rašė, kad K.Langfordas nežais su „Žalgiriu“.

„Vežamės Langfordą į Kauną, bet ar jis žais, paaiškės prieš rungtynes“, – Šaro pasirengimo rungtynėms planą apsunkino UNIKS treneris Jevgenijus Pašutinas, taip ir neatskleidęs, ar amerikietis rungtyniaus „Žalgirio“ arenoje.

K.Langfordas prieš „Žalgirį“ yra sužaidęs naudingiausias savo rungtynes Eurolygoje, kai 2010-aisiais atstovaudamas „Chimki“ žalgiriečius pasmerkė 35 taškais (antras rezultatas karjeroje) ir 42 naudingumo balais. Rezultatyviai baigiasi praktiškai kiekviena jo akistata su „Žalgiriu“.

Taigi, su visa pagarba, bet K.Langfordas ant „Žalgirio“ arenos parketo visai nelaukiamas.

„Orakulo“ prognozė: „Žalgiris“ – „Unics“
„Orakulo“ prognozė: „Žalgiris“ – „Unics“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas