Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
01 26

„Žalgirio“ išvyka į Belgradą: galingo „Partizan“ spragos – dar vienas šansas L.Biručiui

Skambiausią sezono pergalę praėjusią savaitę prieš Stambulo „Fenerbahče“ ir Šarūną Jasikevičių iškovojęs Kauno „Žalgiris“ grįžta į Eurolygos turnyrą. Penktadienio vakarą Andrea Trinchieri auklėtinių lauks rungtynės lankomiausioje ir karščiausioje arenoje Senajame žemyne. Belgrado „Partizan“ spinduliuoja talentu, tačiau ekspertai Željko Obradovičiaus komandoje įžvelgia ir spragas, kuriomis gali pasinaudoti „Žalgiris“.
Rungtynių akimirka
Željko Obradovičius su PJ Dozieru ir Franku Kaminsky / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Penktadienis | Eurolyga | „Partizan“ – „Žalgiris“ | 21:30 | Belgradas

Nuo pastarųjų Kauno „Žalgirio“ ir Belgrado „Partizan“ rungtynių, po kurių Lietuvos čempionų komandos žaidėjai jau legendiniu tapusiame išstojime Nemuno saloje išsaugojo Kazio Maksvyčio kėdę, nutekėjo jau daug vandens.

Apie atkrintamųjų zoną dar tyliai svajojančio „Žalgirio“ vairas jau priklauso charizmatiškajam italui Andrea Trinchieri, o per šį pusantro mėnesio spėjo ir sugrįžti traumuoti žaidėjai Lukas Lekavičius, Brady Manekas ir Arnas Butkevičius, atvyko ir išvyko Austinas Hollinsas.

Željko Obradovičiaus fiksavo penkių pergalių atkarpą Eurolygoje, bet per pastarąjį mėnesį „Partizan“ iškovojo vos dvi pergales ir patyrė penkis pralaimėjimus. Vienintelius du taškus Belgrado klubas iškovojo prieš turnyro autsaiderę Vilerbano ASVEL bei istoriniu sugrįžimu iš 24 taškų deficito paženklinta akistata namuose su Tel Avivo „Maccabi“.

11 pergalių ir 11 nesėkmių savo sąskaitoje turinti „Partizan“ dabar žengia iškart už atkrintamųjų zonos – 11-oje vietoje.

„Žalgirio“ laukia rungtynės karštoje „Štark“ arenoje, kurioje pirmadienį mače su to paties miesto „Mega MIS“ komanda susirinko 23021 žiūrovas. Tai yra visų laikų Adrijos lygos rekordas.

Pragariška atmosfera didžiausioje Serbijos arenoje būna pakuriama ir Eurolygos kovose – „Partizan“ namų rungtynėse vidutiniškai susirenka 19801. Tai – didžiausias rodiklis turnyre, lenkiantis Belgrado „Crvena zvezda“ (vid. 18888) ir Kauno „Žalgirio“ (vid. 14935) lankomumus.

Įspūdingai savų sirgalių palaikomas „Partizan“ namų tvirtovėje per 10 rungtynių yra iškovojęs 8 pergales, o geresnį rezultatą prie savų žiūrovų fiksuoja keturi klubai – Stambulo „Fenerbahče“, Bolonijos „Virtus“ (po 10-1), „Barcelona“ (11-1) ir Madrido „Real“ (10-0).

„Galvojau, kad „Žalgiris“ tikrai gali laimėti prieš Stambulo „Fenerbahče“, nes žaidė namuose, o komanda yra ant geresnės bangos. Matyti, jog „Žalgiris“ įgavo antrą kvėpimą, bet prieš „Partizan“ bus labai sudėtinga. Tai – tikrai galinga komanda, kurioje stiprios linijos yra ir aukštaūgių, ir gynėjų“, – 15min laidoje PIKENROLAS sakė Linas Kleiza.

„Laukia labai įdomios rungtynės. Galbūt „Žalgiriui“ į naudą išeis slogus Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) mačas su Vilniaus „Wolves“. Girdėjome visi, kad piktas Andrea Trinchieri žadėjo apie laukiantį darbą treniruotėje pirmadienį. Manau, kad į dvikovą Belgrade „Žalgiris“ ateis su visai kita koncentracija“, – sakė kitas PIKENROLO laidos dalyvis Benas Matkevičius.

Buvęs Lietuvos rinktinės lyderis L.Kleiza bei nacionalinės komandos ir „Boston Celtics“ skautas B.Matkevičius atidavė duoklę „Partizan“ komandai, tačiau Serbijos komandos žaidime įžvelgė ir spragų, kuriomis „Žalgiris“ penktadienio vakarą Belgrade gali pasinaudoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas