Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 27

„Žalgirio“ kapitono kartėlis: „Tai buvo lyg nelygių amžiaus grupių rungtynės“

Devynioliktą kartą iš eilės Eurolygos rungtynėse „Žalgirio“ areną sausakimšai užpildę sirgaliai stebėjo tikrą Kazio Maksvyčio komandos vargo vakarienę. „Valencia“ (4-1) savo sąlygas Nemuno saloje diktavo nuo pirmųjų minučių ir Kauno „Žalgirį“ (3-2) sutvarkė 87:72.
Brandonas Daviesas ir Edgaras Ulanovas
Brandonas Daviesas ir Edgaras Ulanovas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Vos vieną pralaimėjimą per pirmąsias dešimt oficialių 2023–2024 metų sezono rungtynių turėjęs Kauno „Žalgiris“ vienuoliktajame mače atrodė neatpažįstamai.

Nuo pirmųjų minučių „Valencia“ fiziškumo neatlaikę Kazio Maksvyčio auklėtiniai į ilgąją pertrauką nusinešė triuškinantį deficitą (30:52), kuris 24-ąją minutę buvo pasiekęs rekordinę 29 taškų ribą.

Ispanijos komandos gynybinėje pelkėje užklimpęs „Žalgiris“ bandė gelbėtis tritaškiais metimais, kurių vien per pirmąjį kėlinį paleido net devynis. Deja, metimai nekrito, o tuo pasinaudojusi Alexo Mumbru komanda sėkmingai bėgo į greitas atakas ir rinko lengvus taškus.

Galutinis mačo rezultatas skelbė „Žalgirio“ kol kas skaudžiausią šio sezono pralaimėjimą 72:87.

Po karčios nesėkmės – tuštuma Kauno komandos rūbinėje, kurioje, įžengus žurnalistams, sėdėjo vos keli „Žalgirio“ žaidėjai – geriausiai žaidęs Keenanas Evansas, kapitonas Edgaras Ulanovas, gynėjas Tomas Dimša ir Eurolygoje debiutavęs 20-metis Dovydas Butka.

Jau kitą savaitę Nemuno saloje lankysis vienintelė Eurolygoje dar pergalės neiškovojusi Vilerbano ASVEL, kurios vairą iš trenerio TJ Parkerio rankų perėmė karštasis italas Gianmarco Pozzecco.

„Rungtynės buvo pralaimėtos per pirmuosius du kėlinius. Mus visiškai apstumdė, kaip nelygių amžiaus grupių rungtynėse. Šįkart mes buvome ta jaunesnioji komanda, – po nesėkmės kalbėjo Kauno komandos kapitonas Edgaras Ulanovas. – Apstumdė, negalėjome įeiti į savo derinius. Turbūt patys matėte, kad daug neparuoštų metimų, ypač pirmoje mačo pusėje. Metėme tolimus tritaškius, dėl to nepavyko atsikovoti puolime kamuolių. Po viso šito „Valencia“ bėgo į greitas atakas ir susikrovė didelį pranašumą. Mes šiandien nežaidėme fiziškai puolime, neprisiimdavo kamuolio, o agresijos trūko ir iš mažų žaidėjų žaidžiant „du prieš du“ ir įeinant į baudos aikštelės vidų.

Kitas dalykas – gynyboje žaidėme visiškai atvirkščiai ir varžovams leidome daryti, ką jie norėjo. Viskas susideda į prastą puolimą, kai po neparuoštų metimų ar klaidų varžovai labai gerai bėgo į greitą puolimą ir susikrovė pranašumą. Antroje mačo pusėje žaidėme apylygiai, bet reikalai buvo išspręsti iki ilgosios pertraukos.“

E.Ulanovas šio vakaro rungtynėse per 22 minutes pelnė 7 taškus (3/3 dvit., 0/2 trit., 1/1 baud.), atkovojo vieną kamuolį, atliko rezultatyvų perdavimą, dukart suklydo, blokavo metimą ir surinko 8 naudingumo balus.

– Kodėl komandai nepavyko įjungti fiziškumo, kai varžovai sudavė pirmuosius smūgius?

– Nežinau, turbūt patys nustebome, kokį varžovai pasiūlė fiziškumą. „Valencia“ – tikrai fiziška komanda, turinti didžiulį ūgį priekinėje linijoje. Šito mes atgal pasiūlyti negalėjome, neatlaikėme kontakto.

– Kiek trūko tritaškių metimų, kai varžovai spaudėsi baudos aikštelėje ir turėjote erdvių mesti?

– Procentas turbūt yra mažas, bet pasikartosiu, jog metimų selekcija buvo prasta. Puolimas nebuvo paruoštas ir tikėtis aukšto procento negalime. Išpildymas daug kartų buvo prastas.

– Koks buvo pokalbis didžiosios pertraukos metu?

– Norėjome grąžinti fiziškumą, atsakyti tuo pačiu, nes pirmoje pusėje jie žaidė kaip prieš vaikus.

– Kiek nustebino vaizdas, jog pirmą ir trečią kėlinius pradėjote padarę po tris klaidas iš eilės?

– Viskas susideda. Paskubėjome ir pirmas tris atakas sužaidėme tikrai ne taip, kaip planavome. Perskubėjome ne kartą. Kai pradedi rungtynes trimis klaidomis, varžovas jaučiasi patogiau, nes žaidžia išvykoje ir tikisi sunkių rungtynių. Nė viena komanda nenori pradėti trimis klaidomis, tuomet reikia kitų dalykų – atsakyti fiziškumu, jei taktiniai dalykai nepavyksta ar nepataikai į krepšį, bet fiziškumo šiandien visiškai nebuvo.

– Šiandien sunkiai sekėsi Nazui Mitrou-Longui. Kas jam nepavyksta įsiliejant į „Žalgirį“?

– Šiandien visi prastai atrodėme ir negalime išskirti vieno Nazo. Šiandien apskritai mažai buvo pozityvo.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Edgaras Ulanovas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Edgaras Ulanovas

– Kokia buvo trenerio žinutė po rungtynių?

– Rytoj žiūrėsime klaidas ir stengsimės jas taisyti.

– Sezono starte „Žalgiris“ buvo sulaukęs daugybės pagyrimo žodžių, ar pavyksta nuo šių liaupsių atsiriboti?

– Sezono pradžioje po pirmų dvejų laimėtų rungtynių sakiau, kad mes nežaidžiame gerai. Nemanau, kad kažkas apie tai galvoja. Žinoma, sezonas ilgas, bus gerų ir blogų momentų, tad svarbiausia, kaip komandos viduje sustovėsime ir susitvarkysime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas