Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 11 05

„Žalgirio“ latvis jaučia gėdą: „Panašu, kad mes netikime vienas kitu“

11 sirgalių iš Latvijos išsirikiavo tribūnoje per komandų pristatymą „Kauno Žalgirio“ arenoje. Ant kiekvieno iš jų marškinėlių puikavosi po vieną raidę. S-T-R-E-L-N-I-E-K-S – tokį žodį sudėliojo kaimynai, kuriems turėjo patikti tautiečio žaidimas ant parketo. Tiesa, pačiam Janiui Strelniekui gerų emocijų po penktadienio vakaro mūšio su Berlyno ALBA nebuvo.
Eurolyga: „Žalgiris“ – ALBA
Eurolyga: „Žalgiris“ – ALBA / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

71:79 – tokiu rezultatu krito „Žalgiris“ namų tvirtovėje ir patyrė aštuntą pralaimėjimą Eurolygoje per tiek pat mačų.

16 taškų pelnė, 4 kamuolius atkovojo ir 4 rezultatyvius perdavimus išdalino latvis, o spaudos konferencijoje buvo ne pats iškalbingiausias, tačiau atviriausias.

„Savo duobę kasame vis giliau ir giliau. Panašu, kad mes netikime vienas kitu. Mes atkovojome puolime daugiau kamuolių nei jie, bet iš šono atrodė kitaip. Neatsivėrėme varžovų. Sunku, sunku. Ką dar galiu pasakyti“, – atsiduso J.Strelniekas.

Į spaudos konferenciją latvis atėjo iš rūbinės, kurios duris paprašytas praverti teigė, jog pasitikėjimo lygis nėra pats aukščiausias.

„Bandome vienas kitą palaikyti rūbinėje, bet aikštėje to nematome. Velnias žino“, – kalbėjo žalgirietis.

Paklaustas, ko šiai komandai trūksta, J.Strelniekas paminėjo tik pasitikėjimą, o paprašytas pasvarstyti, ar per paskutinį mėnesį komanda dėjo žingsnį į priekį, atkirto: „Mes turime 0-8, tad ne.“

„Žalgirio“ startas yra blogiausias klubui Eurolygos istorijoje. Ar tai uždeda papildomo spaudimo ieškant pirmosios pergalės?

Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Eurolyga: „Žalgiris“ – ALBA
Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Eurolyga: „Žalgiris“ – ALBA

„Mes profesionalai, spaudimo neturėtų būti, bet turime jausti gėdą. Sirgaliai ateina, palaiko, o mes tik pralaimime. Tai turi pasikeisti. Jie to nenusipelnė“, – atsiprašė J.Strelniekas.

Bet pergalės medžioklė bus sunki. Kitas rungtynes „Žalgiris“ išvykoje žais prieš Madrido „Real“, o tuomet namuose priims Atėnų „Panathinaikos“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?