Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Žalgirio“ laukiantis E.Messina – neviltyje: komandos žaidimą išvadino „šizofrenišku“

Šeštąjį sezoną paeiliui Milano „Olimpia“ komandai vadovaujantis 65-erių Ettore Messina ir vėl susidūrė su sudėtingu „dizainerių“ sezono startu. Skaudų smūgį praėjusį vakarą Graikijoje sugėrusios Italijos komandos strategas auklėtinių pasirodymą įvardijo „šizofrenišku“.
Ettore Messina
Ettore Messina / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Pastaruosius du Eurolygos sezonus dvyliktoje vietoje finišavusi ambicingoji Ettore Messinos komanda ir vėl stringa.

Visus keturis kėlinius „Taikos ir draugystės“ rūmuose pralaimėjusi Milano „Olimpia“ (1-2) komanda 68:89 pripažino triuškinantį Pirėjo „Olympiakos“ (2-1) pranašumą.

Šiose rungtynėse E.Messina vertėsi be pagrindinio vidurio puolėjo Josho Nebo, kurio nebus ir ketvirtadienio akistatoje su Kauno „Žalgiriu“.

„Mūsų pasirodymas atitiko sezono pradžią. Šizofreniškas pasirodymas, kai blogas akimirkas keitė geros, – po nesėkmės Graikijoje sakė E.Messina. – Duosiu jums tris pavyzdžius. Po labai sudėtingo starto mes pirmojo kėlinio pabaigoje išsiveržėme į priekį, tačiau per minutę viską iššvaistėme. Antrajame kėlinyje vienu metu atsilikome 2 taškais, bet vėl – per dvi minutes viskas subyrėjo dėl vaikiškų klaidų puolime ir gynyboje. Trečiasis kėlinys – pradėjome prastai, bet sugebėjome priartėti per 4 taškus. Galvoju, kad keturių minučių atkarpą sužaidėme labai gerai, judinome kamuolį, kūrėmės laisvus metimus ir dirbome gynyboje, bet bum ir vėl sugriuvome per dvi minutes.“

Italijos žiniasklaida po nesėkmės prieš „Olympiakos“ labiausiai sukritikavo brangiausią komandą žaidėją Nikolą Mirotičių, kurio pasirodymą įvertino trejetu.

33-ejų aukštaūgis per 25 minutes įmetė 5 taškus (2/6 dvit., 0/3 trit., 1/2 baud.), atkovojo 8 ir perėmė kamuolį, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, blokavo metimą, dukart suklydo ir surinko 11 naudingumo balų.

„Jis dirbo sunkiai, galėjai matyti plika akimi, kad Nikolai rūpi. Jis rinko kamuolius ir gynėsi. Bet metimai nekrito, tarsi krepšininko talentas būtų išsiurbtas. Ir taip yra jau nuo sezono starto, neskaitant kelių blykstelėjimų“, – kirto Milano klubo gyvenimą nužvelgiantis „realolimpiamilano“ portalas.

Sezono starte „Olimpia“ žvaigždė renka po 9,7 taško, 5,7 atkovoto ir 1,7 perimto kamuolio, 14,3 naudingumo balo.

Vida Press nuotr./Milano „Olimpia“
Vida Press nuotr./Milano „Olimpia“

Vieną pergalę sezono starte iškovoję „dizaineriai“, kai dvikovos pabaigoje namuose perlaužė turnyro debiutantę „Paris“, nesugeba demonstruoti stabilumo, teigė E.Messina, paklaustas apie intensyvumo išlaikymo stygių.

„Deja, bet tai vėl pasikartojo išvykoje. Tai jau antrasis kartas, – sakė Italijos krepšinio profesorius. – Akivaizdu, jog netinkamai kontroliuojame žaidimo ritmą, nesame kantrūs puolime. Vietoje bandymu ieškoti antro, trečio ar ketvirto varianto, mes viską bandome užbaigti pirmuoju išpuoliu. Buvome solidūs ties pagalba gynyboje prieš kai kurias komandas, bet kai kuriose rungtynėse silpnoji pusė neegzistavo. Turime tęsti darbą. Žinojome galimą kryptį, kai pasirašėme keletą Eurolygos naujokų. Mes tęsime darbą, pasimokysime ir šių rungtynių, nes jau po 48 valandų turime kitą mačą“.

Erikas Ovčarenko/BNS/Kauno „Žalgiris“ – Milano „Olimpia“
Erikas Ovčarenko/BNS/Kauno „Žalgiris“ – Milano „Olimpia“

„Realolimpiamilano“ legendinio specialisto darbą prieš „Olympiakos“ įvertino 5 pažymiu.

„Jis sako, kad šizofreniška komanda, ir jis yra teisus. Bet rotacijos irgi yra šizofreniškos. Jeigu aukštaūgiai nesugeba pelnyti taškų, o trenerio kaltinti dėl to negalime, kodėl nepabandžius daugiau žaisti su Armoni Brooksu?“, – rašo „realolimpiamilano“.

Visą karjerą NBA aplinkoje praleidęs A.Brooksas šią vasarą persikėlė į „Olimpia“. 26-erių metų 194 cm ūgio gynėjas pirmajame sezone mače į „Monaco“ krepšį per 15 minučių įmetė 16 taškų, tačiau per pastaruosius du turus sukrapštė 2 taškus ir -5 efektyvumo balus.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Armoni Brooksas
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Armoni Brooksas

„Viską turime pradėti nuo nulio ar beveik nulio, tad kantrybė yra būtina, – apie Milano ekipos vaizdelį sezono starte rašo „realolimpiamilano“. – Taikos ir draugystės arena nėra adekvati vieta teismui, teisingai nusakan nesėkmę. Kitas dalykas – mes esame dar spalio viduryje. Matėme ir gerų akimirkų, net ir entuziazmo, kuris greitai užgesdavo.“

Andrea Trinchieri auklėtiniai antradienio vakarą Šiaurės Italijoje rezultatu 71:68 įveikė vietos Bolonijos „Virtus“.

„Pasitinkame komandą, kuri atvyksta po pergalės išvykoje, kai tuo metu patys būsime po rungtynių prieš labai aukšto kalibro komandą, prieš kurią nepademonstravo tokio lygio žaidimo, kokio tikėjomės, – sakė E.Messina. – Privalome grįžti prie bazinių principų – gynybos, gynybos vienas prieš vieną, pagalbų gynyboje. Tai – dalykai, kurių mes toli gražu neįgyvendiname taip, kaip to reikalauja per daugelį metų susikurta mūsų tapatybė. Pradėdami nuo geros gynybos galėsime žaisti geriau ir puolime, ištęsdami geras žaidimo atkarpas, kuriose kamuolys juda greičiau, tuo pačiu tokiu būdu sutrumpinsime blogus ruožus. Kiekvienas mūsų į aikštelę eina su mintimi žaisti geriausią žaidimą, kurį šiuo metu gali, bei turint sirgalių palaikymą, kurio ypač reikia jaunesniems vaikinams.“

„Olimpia“ ir Kauno „Žalgirio“ rungtynių pradžia – ketvirtadienį 21.30 valandą Lietuvos laiku „Unipol Forum“ arenoje Milane.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito