Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 07 31

„Žalgirio“ naujokas iš Brazilijos – galiūnas, vaikystėje turėjęs paklusti keistam tėvų prašymui

Augusto Cesaras Lima Brito, arba tiesiog Augusto Lima – tai yra Kauno „Žalgirio“ naujokas iš Brazilijos. „Atletiškas, dėl kamuolių gerai kovojantis ir varžovų metimus pučiantis vidurio puolėjas“, – taip 24-erių krepšininką apibūdina kolegos žurnalistai iš Ispanijos. Šarūno Jasikevičiaus pageidavimu „Žalgiris“ po krepšiu turės tvirtą uolą. O su juo iš arčiau bus galima susipažinti stebint draugiško turnyro San Paule finalą tarp Lietuvos ir Brazilijos.
Augusto Lima
Augusto Lima / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Pakeliui į Rio | Brazilija – Lietuva | 20:30 | San Paulas

Savo kelią į didįjį krepšinį A.Lima pradėjo Malagos „Unicaja“ stovykloje. Į šios komandos sistemą brazilas pateko šešiolikos.

Beje, A.Lima yra kairiarankis, tačiau kai berniukui buvo dešimt metukų, tėvai jį privertė išmokti rašyti ir mesti į krepšį dešine ranka.

18-os jis debiutavo pagrindinėje „Unicaja“ komandoje ir Ispanijos čempionate rinko vid. 6,4 taško bei 3,7 atkovoto kamuolio.

2009-2010 metų sezoną jis sužibėjo Eurolygoje, kai 19-os dvikovoje su Bambergo „Brose Baskets“ sukrapštė 14 taškų ir atkovojo 8 kamuolius.

Kad gautų daugiau žaidimo laiko, A.Lima 2011-aisiais persikėlė į Granados klubą. Bet vėliau brazilui kilo problemų dėl dokumentų, todėl 2012-ųjų sausį jis priėmė Ispanijos pilietybę.

A.Lima stažavosi Mursijos klube, bet ambicingas augimas kiek užtruko. Prie to prisidėjo ir nugaros trauma. 2013-ųjų NBA naujokų biržoje A.Lima nebuvo pašauktas.

„Lima yra vėlyvesnio brendimo“, – aiškino kolega iš Ispanijos žiniasklaidos.

Vis dėlto A.Lima patikėjo Madrido „Real“ klubas, šių metų sausį su brazilu sudaręs kontraktą iki 2018-ųjų vasaros.

Kodėl juo patikėjo ir Šarūnas Jasikevičius, pastūmėjęs „Žalgirį“ išsinuomoti brazilą iš karališkojo klubo?

Stiprybės

AFP/„Scanpix“ nuotr./Augusto Lima
AFP/„Scanpix“ nuotr./Augusto Lima

A.Lima yra tipiškas atletiškas krepšininkas, kuris daugiau remiasi savo fiziniais duomenimis nei technika. Brazilas nebijo priešais esančio varžovo ir su pasimėgavimu sugrūsti kamuolį iš viršaus su mėsomis.

Š.Jasikevičiui aukštaūgis turėtų patikti dėl savo mobilumo ir pomėgio žaisti du prieš du. O leisdamasis krepšio link ieško progos kaip įdėti iš viršaus. Tai mėgstamiausias jo žaidimo elementas.

A.Lima gali efektyviai pasijungti į greitą puolimą ir gerai ginasi vienas prieš vieną.

VIDEO: A.Limos žaidimo epizodai

Labai energingas žaidėjas, kuris kaip mat išjudins „Žalgirio“ žaidimą. Liūdna nebus.

Jo energija kartais virsta nematomu darbu bei tvirtomis užtvaromis. Tai žaidėjas, kuris yra naudingas ir neturėdamas savo rankose kamuolio. Gynyboje jis dar efektyvesnis nei puolime.

A.Lima gali sėkmingai vaikytis priešininką iki tritaškio linijos. Greitos kojos jam padeda suspėti paskui vikrų priešininką, todėl jis labai naudingas gindamasis prieš varžovų pikenrolą.

Silpnybės

AFP/„Scanpix“ nuotr./Augusto Lima
AFP/„Scanpix“ nuotr./Augusto Lima

Įgūdžių trūkumas riboja A.Limą puolime. Be to, brazilas nepasižymi geru baudų pataikymo procentu.

Nors A.Lima gali pataikyti iš vidutinio nuotolio, jo metimas nestabilus. Daugiausiai taškų jis susirinks po puolime atkovotų kamuolių, greitajame puolime ar gavęs kamuolį lyg ant lėkštutės.

A.Lima buvo vienas labiausiai intriguojančių tarptautinių talentų, tačiau ir nugaros traumos, ir ribotas žaidimo laikas Ispanijoje pristabdė krepšininko progresą. Nors jaunystėje garsėjo atsidavimu darbui ir discilpina, stabtelėjęs progresas skautams ėmė kelti klausimų dėl A.Limos požiūrio į tobulėjimą.

Kita vertus, A.Lima „Žalgiryje“ gaus šansą parodyti, ar yra iš tikrųjų vertas vietos „Real“ gretose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas