Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Žalgirio“ niuksą sugėręs Nicolas Laprovittola kreipėsi į komandos draugus

„Projektai keičiasi. Atvyksta nauji žaidėjai, nauji treneriai ir nauji lyderiai, bet Nicolas Laprovittola išlieka Nicolas Laprovittola“, – po „Barcelona“ nesėkmės Nemuno saloje Eurolygos sezono atidarymo rungtynėse rašo „sport.es“ žurnalistas Marcelis Del Rio. Nors kadaise Vilniaus „Lietuvos rytui“ atstovavęs argentinietis ketvirtadienio vakarą prieš Kauno „Žalgirį“ sužaidė solidžiai, pergalės Katalonijos klubui tai neatnešė.

„Barca“ sezoną Eurolygoje pradėjo pralaimėdama 67:74 (14:21, 17:22, 17:7, 19:24). Tai – rungtynės, kuriose katalonai parodė du skirtingus veidus gynyboje, rašo „sport.es“.

Pirmoje susitikimo pusėje – itin slogi gynyba, leidusi „Žalgirio“ krepšininkams kurti lengvus metimus, bet trečiajame ketvirtyje demonstruotas darbas savoje aikštelės pusėje turėtų tapti kelrode žvaigžde Joano Penarroyos vyrams.

„Nėra lengva pirmąsias Eurolygos rungtynes žaisti Lietuvoje prieš komandą, kuri puikiai dirbo ir nuo pradžių demonstravo didesnį kovingumą, – po mačo sakė Nicolas Laprovittola. – Mums trūko energijos ir koncentracijos. Antroji mačo pusė buvo kur kas geresnė. Į rungtynes grįžome demonstruodami žaidimo stilių, kokį ir turėtume žaisti. Bandome įžvelgti pozityvius dalykus, ant kurių galėtume statyti žaidimą.“

34-erių metų gynėjas nesėkme pažymėtame mače sausakimšoje „Žalgirio“ arenoje vėl buvo efektyviausias „Barcelona“ žaidėjas.

Nuo suolo dvikovoje Kaune kilęs N.Laprovittola per kiek daugiau nei 23 minutes įmetė 12 taškų (3/4 dvit., 1/2 trit., 3/4 baud.), atliko 8 rezultatyvius perdavimus, perėmė 3 kamuolius, 2 kartus suklydo ir užfiksavo 20 naudingumo balų.

Argentiniečiui būnant aikštelėje „Barcelona“ įmetė 11 taškų daugiau nei „Žalgiris“. Pliusinį rodiklį šioje grafoje turi vos du J.Penarroyos krepšininkai. Kitas – amerikietis puolėjas Jabari Parkeris (+6).

VIDEO: Naujas stebukladarys Kaune: pamatykite neįtikėtinus „Žalgirio“ prancūzo metimus

Po mačo N.Laprovittola pasiuntė žinutę komandos draugams, kad ateityje „Barcelona“ išvengtų stagnacijos, į kurią buvo pakliuvusi „Žalgirio“ arenoje.

„Turime žaisti komandiškai ir tokiu požiūriu užkrėsti kiekvieną esantį šalia, jog būtume susikoncentravę ir pasiruošę rungtynėms. Šįmet Eurolyga bus labai sudėtinga, tad su tokiu mentalitetu privalome žaisti kiekvieną mačą“, – sakė N.Laprovittola.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Eurolyga: Kauno „Žalgiris“ – Barselonos „FC Barcelona“
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Eurolyga: Kauno „Žalgiris“ – Barselonos „FC Barcelona“

Šiame augimo procese vienas autoritetingiausių balsų „Barcelona“ rūbinėje paprašė komandos draugų žengti žingsnį į priekį, panaudojant patirtį Kaune žaidimo augimui.

Jau savaitgalį „Barca“ lauks išvyka į ACB debiutantų tvirtovę, pas Leridos „Forca“.

„Manau, kad tai kas nutiko „Real“ komandai La Korunjoje, turėtų būti įspėjimu. Negalime apie save galvoti per gerai, bet negalime savęs ir nužeminti. Turime žinoti, kad laukia sunkus varžovas, kuris stengsis dėl savo sirgalių ir miesto. Privalome būti susikaupę“, – sakė N.Laprovittola.

VIDEO: Svajonių sugrįžimas: užtikrintai žaidęs I.Brazdeikis vedė „Žalgirį“ į pergalę
VIDEO: Pergalingos emocijos: Eurolygos grandą paguldę žalgiriečiai dėkojo pilnai Kauno arenai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas