Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 30

„Žalgirio“ privalumus prieš ASVEL vardinęs Marekas: „Važiuojame pasiimti pergalės“

Kauno „Žalgiris“ neįtikinančiai pradėjo sezoną, pirmąsias trejas Lietuvos krepšinio lygos rungtynes laimėdamas bendru vos 15 taškų skirtumu, tačiau Marekas Blaževičius prieš pirmąsias Eurolygos rungtynes įsitikinęs, kad kauniečiai turi privalumų prieš Vilerbano ASVEL klubą. „Važiuojame pasiimti pergalės“, – pareiškė Marekas prieš žalgiriečių kelionę į Prancūziją.

„Žalgiris“ pralaimėjo penkerias draugiškas rungtynes, o vietiniame fronte Jonavos „CBet“, Alytaus „Dzūkiją“ ir Panevėžio „Lietkabelį“ įveikė tik per vargus ir kraujus.

„Pergalė yra pergalė“, – sureikšminti komandos vargų sezono starte nebuvo linkęs Marekas.

Tik vieneriose rungtynėse iš trejų kol kas žaidęs M.Blaževičius tikina, jog atmosfera komandoje gera, o į Vilerbaną „Žalgiris“ vyksta tik laimėti.

„Atmosfera komandoje tikrai gera. Kiekvieną dieną ją keliame vis aukštyn ir aukštyn. Nauji vyrukai atvyko, mes, senbuviai, turime pasirūpinti jais, kažkur kažką padėti. Yra vyresnių žaidėjų, kaip Janis [Strelniekas], kuris jau patyręs ir labai greitai įsiliejo, yra ir šiek tiek jaunesnių. Bet viskas labai gerai, manau, kad atmosfera gali būti net geresnė nei praeitais metais. O nuotaika – važiuojame pasiimti pergalės“, – teigė vidurio puolėjas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Marekas Blaževičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Marekas Blaževičius

Anot jo, pernelyg didelio jaudulio nėra, nors klaidų dėl per didelio noro gali pasitaikyti.

„Nežinau, važiuojame į Eurolygos rungtynes, kai kuriems žaidėjams bus debiutas, kai kurie norės kažką įrodyti. Pirmose rungtynėse bus įtampos, nes bus daug noro. Manau, kad bus klaidų iš per didelio noro, bet tikėkimės, kad tai suvaldysime“, – vylėsi 20-ąjį gimtadienį šio mėnesio pirmąją dieną minėjęs krepšininkas.

Vieno jauniausių komandos žaidėjų teigimu, „Žalgirio“ treneris Martinas Schilleris po pirmų trejų rungtynių bandė įskiepyti žaidėjams kantrybę.

„Kad žingsnelis po žingsnelio turime būti geresni kiekvieną dieną. Per vieną dieną nepakeisi sistemos, nesusižaisi. Turime atkakliai ir kantriai dirbti, kad pasiektume tikslą. O ar 1 taško pergalė, ar 20, tai vis tiek yra pergalė, o ne pralaimėjimas“, – sakė M.Blaževičius.

Kalbėdamas apie ASVEL, centras, kaip ir M.Schilleris, pabrėžė varžovų atletiškumą, bet vardijo ir „Žalgirio“ privalumus prieš pirmąjį sezono varžovą Eurolygoje.

„Tai tikrai atletiška komanda. Daug žaidėjų, kurie mėgsta bėgti. Yra daug, kurie neturi per daug patirties, jie jaunesnio amžiaus. Turi ir traumų, negalės žaisti [Paulas] Lacombe ir [Davidas] Lighty. Manau, turėsime tai išnaudoti. Turime daugiau patirties, didesnę rotaciją, būtų smagu pradėti sezoną su pergale“, – sakė „Žalgirio“ talentas.

Jis trumpai apžvelgė ir „Žalgirio“ pokyčius nuo praėjusio sezono, bet intrigavo ir dėl pasikeitimų, kuriuos išvysime vėliau.

„Pakeitėme gynybos taisykles, puolimas maždaug likęs toks pat. Kiekvienoje treniruotėje įvedame vis kažko naujo, su laiku pamatysite ir jūs“, – sakė Marekas.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Marek Blaževič
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Marek Blaževič

„Žalgirio“ ir ASVEL rungtynes Vilerbane penktadienį prasidės 21 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas