Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 23

„Žalgirio“ rekordus spirginusiam K.Evansui – Lietuvos pilietybę? „Skamba gerai“

Keenanas Evansas surengė tokį spektaklį, kokio jau seniai nematė Kauno „Žalgirio“ sirgaliai. Kūčių išvakarėse amerikietis nusitaikė į klubo rekordus Eurolygoje ir įteikė geriausią kalėdinę dovaną žaliai-baltiems sirgaliams – K.Evanso vedamas Kauno klubas namuose 75:67 paguldė Miuncheno „Bayern“.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Ketvirtajame kėlinyje „Žalgirio“ arenos kube pasirodė sirgalių apklausos rezultatai.

Aistruoliams buvo užduotas klausimas, kuris žalgirietis geriausiai atliktų Kalėdų Senelio funkcijas.

37 proc. respondentų rinkosi K.Evansą, kuris akistatoje su „Bayern“ iš savo maišo traukė vieną dovaną po kitos.

Žalgirietis ant parketo grojo ne prasčiau negu bet kuris Nemuno salos arenoje pasirodantis muzikos atlikėjas ir priartėjo prie klubo visų laikų rekordų Eurolygoje.

Jau pati pirmoji rungtynių ataka iliustravo, kad 26-erių teksasietis šiandien nusiteikęs bausti iš Bavarijos krašto atvykusius svečius.

Nors „Bayern“ strategas Andrea Trinchieri gintis prieš 190 cm žalgirietį pastatė gerokai aukštesnį ir tvirtesnį 203 cm Isaacą Bongą, K.Evansas vokiečio prieš save galimai net nepastebėjo.

Smeigęs tritaškį pirmuoju bandymu, jis užsikūrė ir lyg garvežys nutempė „Žalgirio“ traukinį link aštuntosios sezono pergalės.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

12 taškų per pirmąjį, 9 taškai per antrąjį, 7 – per trečiąjį ir 4 – per ketvirtąjį kėlinius – K.Evansas „Žalgirio“ arenoje sprogo geriausiu žalgiriečio pasirodymu per beveik devynerius metus.

32 taškai (6/6 dvit., 5/9 trit., 5/8 baud.), 4 atkovoti ir 2 perimti kamuoliai, 4 rezultatyvūs perdavimai, 6 išprovokuotos pražangos ir net 39 naudingumo balai per beveik 31 minutę – K.Evansas buvo tiesiog nepakartojamas.

„Jaučiausi gerai kaskart paleidęs kamuolį link krepšio. Po pirmojo kėlinio pažvelgiau į švieslentę ir net nustebau dėl to, kiek taškų įmečiau“, – savo nuostabią rungtynių pradžią, kai užsikūrė karjeros pasirodymui, prisiminė K.Evansas.

Pastarąjį kartą tokį rezultatyvų žaidimą su „Žalgirio“ apranga Eurolygoje rodė Justinas Dentmonas, 2014 m. balandį į Madrido „Real“ krepšį įmetęs 36 taškus. Tai yra ir visų laikų „Žalgirio“ rekordas.

Rezultatyviau už amerikietį Eurolygoje buvo žaidę tik dar du žalgiriečiai – Tanoka Beardas, įmetęs 35 taškus, ir Saulius Štombergas, prišaudęs 33.

Rezultatyviausi „Žalgirio“ žaidėjų pasirodymai Eurolygoje
Justinas Dentmonas 36
Tanoka Beardas 35
Saulius Štombergas 33
Keenanas Evansas 32
Donatas Slanina 31
Marcusas Brownas 31
Paulius Jankūnas 30

Naudingiausių žalgiriečių pasirodymų sąraše K.Evansas dabar dalijasi 5-7 vietas su Brandonu Daviesu ir T.Beardu.

Naudingiausi „Žalgirio“ žaidėjų pasirodymai Eurolygoje
Tanoka Beardas 63
Arvydas Sabonis 47
Marcusas Brownas 43
Justinas Dentmonas 40
Tanoka Beardas 39
Brandonas Daviesas 39
Keenanas Evansas 39

Maža to, Dariaus Garuolio duomenimis, per pirmus du kėlinius įmetęs net 21 tašką amerikietis užfiksavo „Žalgirio“ pusės rungtynių rekordą – anksčiau jis priklausė 20 taškų iki ilgosios pertraukos sugebėjusiam pelnyti Edgarui Ulanovui.

„Džiaugiuosi vien dėl to, kad aplenkiau Ulę, – išgirdęs apie šį rekordą po rungtynių juokėsi K.Evansas. – Man didelė garbė. Komandos draugai man padėjo susikurti metimus, treneriai manimi tikėjo, jie tikrai prisidėjo prie šių rekordų.“

Tiesa, paklaustas, ar 32 taškai yra daugiausia, kiek jis kada nors yra pelnęs oficialiose rungtynėse, K.Evansas pamąstė ir galiausiai papurtė galvą.

„Ne, nemanau, kad tai mano rekordas“, – atsakė žalgirietis.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Įspūdingas K.Evanso žaidimas nuo pirmosios rungtynių minutės leido „Žalgiriui“ išspręsti ir šį sezoną vis kamavusią slogių pradžių problemą. Dabar jau trečiose rungtynėse paeiliui kauniečiai startuoja solidžiai ir laimi pirmuosius kėlinius.

„Mes pasimokėme iš sezono pradžios, kai prastai pradėdavome rungtynes, – sakė K.Evansas. – Norėjome tai ištaisyti ir skyrėme tam daug dėmesio. Aš taip pat norėjau pradėti rungtynes su daugiau energijos, didesniu agresyvumu.“

Agresyvumo ir fiziškumo rungtynėse netrūko – tai rodo ir 46 abiejų komandų pražangos. Su agresyvia gynyba teko susidurti ir pačiam K.Evansui, kurį didelę rungtynių dalį prižiūrėjo 13 cm aukštesnis oponentas.

„Tai buvo labai fiziškos rungtynės. „Bayern“ yra fiziška komanda, o kai atsiliko antroje pusėje, jie tapo dar fiziškesniais. Bet kiekvienos rungtynės Eurolygoje yra fiziškos“, – numojo ranka amerikietis.

Dviguba pilietybė būtų neblogai.

Pabaigoje jis išgirdo ir jį prajuokinusį klausimą. Daug meilės Lietuvoje sulaukiančio K.Evanso buvo paklausta, ar jis svarstytų, jei gautų pasiūlymą priimti mūsų šalies pilietybę.

„Dviguba pilietybė būtų neblogai, – juokėsi žalgirietis. – Tai skamba gerai. Pagalvosiu apie tai.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas