Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 06

„Žalgirio“ rungtynės, kurias visiems norėsis kuo greičiau pamiršti

Rungtynės, kurias visiems norėsis kuo greičiau pamiršti. Kauno „Žalgiris“ turėjo puikų šansą sutvirtinti savo trapią poziciją Eurolygos atkrintamųjų gaudynėse, tačiau atrodė nepasiruošę dėl dar vieno svarbaus taško kovoti iš paskutiniųjų. Po solidžios mačo pradžios kauniečiai neįvertino varžovų noro ir po 45 minučių kovos turėjo pripažinti jų pranašumą 75:76.

„Žalgirio“ klaidelių gynyboje netrūko ir per pirmąsias 15 minučių, tačiau puolimas ir toliau buvo elitiniame lygyje.

Sankt Peterburgo krepšininkai pernelyg daug netrukdė kauniečiams, kuriuos į priekį vedė pasitikėjimo savo jėgomis pilnas KC Riversas bei karjeros rungtynes Eurolygoje sužaidęs Jockas Landale’as. Kauniečiai surinko net 40 taškų per 15 rungtynių minučių ir turėjo 16 taškų persvarą, tačiau po kėlinio viduryje X.Pascualio paprašytos minutės pertraukėlės vaizdas pasikeitė.

„Zenit“ suprato, kad neturi jokių galimybių laimėti žaisdami laisvą krepšinį – tai viena iš nedaugelio komandų turnyre, kuri turbūt neturi daugiau individualaus talento nei „Žalgiris“. Kardinaliai pasikeitė jų žaidimas gynyboje – nepastebimas laikymas už rankų, stumdymasis, kieta fizinė kova. Būtent tai pakeitė visą rungtynių eigą.

Namų šeimininkai sugrįžo į rungtynes dar per likusias penkias pirmosios pusės minutes. Abi ekipos turėjo progų laimėti rungtynes, tačiau lemiamomis akimirkomis Fortūna pasisuko į varžovų pusę.

VIDEO: Pamatykite: „Žalgiris“ po dramatiškos kovos ir pratęsimo vėl nusileido „Zenit“ klubui

Stulbinanti pradžia

40 taškų per 15 minučių. 35 per likusias 30. Tokiu tempu Žalgiris rinko taškus šiose rungtynėse.

Rungtynių pradžioje kauniečiai demonstravo subalansuotą, bet ir laisvą žaidimą puolime, kurio šeimininkams atrodė neįmanoma sustabdyti.

X.Pascualis taikė įvairiais gynybos sistemas stabdant „Žalgirio“ pikenrolą – nesuveikė niekas.

Th.Walkupas ėjo kiaurai pro stepoutus, KC Riversas baudė už jo nepasitikimą toliau nuo krepšio, o J.Landale’ą kamuolys pasiekdavo baudos aikštelėje po „Zenit“ išsikeitimo. Z.Leday baudė 3 taškais už jo galimybių metant iš toli negerbimą, o KC Riversui nerūpėjo, kaip arti yra varžovas – amerikiečio žaidime matyti milžiniškas pasitikėjimas savo jėgomis. Per paskutines 2 rungtynes jis pataikė 9 tritaškius iš 15.

„Žalgiris“ demonstravo savo pilną potencialią puolime, pirmavo 40:24 iki vienos minutės pertraukėlės antrojo kėlinio viduryje.

Du „Zenit“ spurtai

Nežinome, ką Pascualis pasakė savo auklėtiniams jos metu, tačiau šie į aikštelę grįžo su dviguba energija.

Jei reiktų išskirti kelis žaidėjus, kurie daugiausiai prisidėjo prie rungtynių eigos pakeitimo, tai būtų A.Renfroe ir A.Albicy.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Andrew Albicy
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Andrew Albicy

Pirmasis prisikabino prie „Žalgirio“ gynėjų kaip patys lipniausi klijai. KC Riversui nebeliko galimybių veržtis į kairę, Th.Walkupas ir L.Lekavičius turėjo nežmoniškai daug vargo priimant kamuolį ir natūralu, kad kauniečių puolimas užstrigo. A.Renfroe taip pat privertė E.Ulanovą sužingsniuoti žaidžiant nugara į krepšį.

Puolime pirmojo „Zenit“ spurto metu žybtelėjo A.Albicy. Žinoma, tai padarė ne be žalgiriečių pagalbos. Jam buvo leista 2 kartus nueiti nuo užtvaros pikenrolo metu, o 1 prieš 1 KC Riversui jis buvo smarkiai per staigus.

Šių dviejų amerikiečių įkvėpta „Zenit“ spurtavo 17:1 bei grąžino intrigą į rungtynes.

VIDEO: Šaras baisiai nusivylęs: taip negalima!

„Žalgiris“ po didžiosios pertraukos vėl įgijo 9 taškų pranašumą 53:44, tačiau vėliau sekė dar viena tragiška atkarpa, kurios metu „Zenit“ spurtavo 16:0. Atkarpa, pilna grubių klaidų gynyboje, nepakankamo fiziškumo bei netaiklių metimų.

N.Hayesas sužaidė prastą mačą po kelių fantastiškų rungtynių iš eilės. Jis praleido A.Renfroe į stipriąją ranką – kairę pusę – po ko sekė Albicy tritaškis. Baudos aikštelėje G.Ayonas susitvarkė su Z.LeDay lyg žaidžiant tarpklasinėse su keliais metais jaunesniu varžovu. M.Ponitka pasinaudojo dar viena grubia Milaknio klaida prasiverždamas nuo užtvaros. Po kelių sekundžių tai konvertavosi į W.Thomaso tritaškį iš aikštelės kampo.

Tuo pačiu metu kauniečiai nerado būdų prieš „Zenit“ gynybą.

Joje buvo matyti itin daug kontakto bei itin daug pagalbos iš pozicijų, kurios galbūt buvo kiek netikėtos kauniečiams. Rusai dažnai ir gan agresyviai padėjo vieno perdavimo atstumu, tačiau žalgiriečiams nepavyko tuo pasinaudoti. Dėl agresyvios gynybos ir pagalbos keliose atakose buvo atliekami priverstiniai metimai iš toli.

VIDEO: E.Ulanovas po skausmingo pralaimėjimo pliekė save

Susitvarkyti su varžovų agresyvia gynyba ties kamuoliu nepavyko ir toliau. E.Ulanovui nepavyko prisiimti kamuolio jau pirmoje ketvirtoje kėlinio atakoje, o P.Jankūnas centruodamas prieš gynėją A.Renfroe suklydo, kadangi buvo išstumtas į užribį ir tokiu būdu bandė perduoti kamuolį. „Zenit“ laimėjo fiziškumo kovą ir tai buvo pagrindinis raktas į pergalę.

Lemiamos akimirkos

„Žalgiris“ turėjo šansą laimėti rungtynes tiek ketvirtajame kėlinyje, tiek pratęsime. Pratęsime puikiai veikė ispaniškasis 2 prieš 2 su nugarine užtvara, kurį kauniečiai žaidė paskutines 6 atakas iš eilės. 4 iš jų baigėsi taikliais metimais, tačiau didesne problema tapo nesugebėjimas apsiginti.

„Zenit“ šypsojosi sėkmė, kuomet po J.Landale’o blokuoto metimo, Th.Walkupas pamušė kamuolį tiesiai laisvam ties tritaškio linija stovėjusiam A.Albicy į rankas. Šis progą išnaudojo.

Tačiau „Žalgiris“ buvo pats kaltas po to, kai paprasčiausioje situacijose – užtvaroje be kamuolio – susikalbėti nesugebėjo Riversas su Walkupu. Už tai buvo nubausti 2 taškais su pražanga. Lemiamas ir sunkus KC Riverso metimas skriejo pro šalį, tačiau rungtynės buvo pralaimėtos daugelyje epizodų prieš jį.

Apibendrinimas

Fiziškumas, kontaktas – jau kurį laiką „Žalgirio“ žaidime to netrūko. Tačiau tenka grįžti prie to fakto, kad penktadienį kauniečiai nebuvo pasiruošę to padaryti ir dėl to buvo nubausti itin skaudžiai.

Svarbus taškas, galėjęs bent minimaliai sutvirtinti pozicijas „Top 8“ lenktynėse, prarastas.

VIDEO: Th.Walkupas po skausmingos nesėkmės neieškojo kaltų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas