Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 26

„Žalgirio“ šansais serijoje tikintis L.Kleiza siūlo atkreipti dėmesį į R.Jokubaitį

Trečiadienio vakarą Kauno „Žalgiris“ pradeda trečiąjį klubo žygį atkrintamosiose modernios Eurolygos istorijoje. Varžovas – puikiai pažįstamas ir daugybę sąsajų su Lietuva turintis „Barcelona“ klubas. „Manau, kad „Žalgiris“ tikrai turi šansų“, – 15min laidoje PIKENROLAS sakė Linas Kleiza.

Dovydas prieš Galijotą. Taip atrodo Eurolygos grandė „Barcelona“ bei Kauno „Žalgiris“ atkrintamųjų serijoje, kurioje anksčiau laiko ekspertai pergalę skiria Šarūno Jasikevičiaus kariaunai.

Tarpusavio mačų istorija nėra palanki „Žalgiriui“, kuris Katalonijos sostinėje šiame amžiuje yra laimėjęs vos tris, o Kaune – keturis kartus.

Beveik pusę tiek pergalių Kazio Maksvyčio komanda privalo laimėti per šias dvi savaites, jei svajoja dalyvauti Nemuno saloje po mėnesio vyksiančiame Eurolygos finalo ketverte.

„Šios komandos yra kiek panašios. „Barca“ turi žvaigždes, o „Žalgiris“ yra „Žalgiris“, bet Šaras savo komandą nori matyti labiau darbininkų, koks yra ir „Žalgiris“. Tai – darbininkų komanda, tik turinti mažiau talento, – 15min laidoje PIKENROLAS sakė sporto komentatorius Rytis Vyšniauskas. – Pernai negalvojome, kad „Barca“ turės problemų prieš išgriuvusį „Bayern“, bet problemų buvo.

Jiems reikėjo penktų rungtynių, kuriose Nicolas Laprovittola įjungė Stepho Curry režimą. Variantų „Žalgiriui“ turbūt yra. Žinoma, paskutinis „Žalgirio“ mačas Barselonoje paliko slogų įspūdį, kai nuo dvikovos pradžios nebuvo sukontroliuotas Nikola Mirotičius. „Žalgiris“ sunkiai galėjo užpulti prieš „Barcelona“ besikeičiančią gynybą ir buvo sutriuškintas, bet tai buvo reguliaraus sezono rungtynės. Dabar bus atkrintamosios ir visai kita įtampa.“

Šaro ginklų pasirinkimų sąraše – gausybė žvaigždžių, tačiau pagrindiniai žvilgsniai krypsta į brangiausią Senojo žemyno krepšininką ir praėjusio sezono MVP Nikola Mirotičių.

Šis „Barcelona“ barzdočius dar prieš du mėnesius į „Žalgirio“ krepšį suvertė 28 taškus ir sužaidė rezultatyviausią asmeninį sezono mačą.

„Pirmajame mače nepasiteisino ėjimas statyti E.Ulanovą prieš N.Mirotičių. Vėliau „Žalgiris“ nusprendė gynyboje keistis, bet tuomet „Barca“ per visas pozicijas atakavo I.Taylorą. Planas visiškai nepavyko. Reikia suprasti, kad „Žalgiris“ žaidžia prieš aukštesnio kalibro komandą, kai ir gera taktika negarantuoja jokių pergalių“, – sakė R.Vyšniauskas.

„Bus labai sudėtinga sustabdyti N.Mirotičių, kuris yra geros sportinės formos. Jis išsitrauks R.Šmitą toliau nuo krepšio, – 15min laidoje PIKENROLAS teigė Linas Kleiza. – „Žalgiryje“ turi visi geri žaidėjai gerai sužaisti, jei jie nori kažką pasiekti šioje serijoje. „Žalgirio“ puolimas pasiskirsto per daugiau žaidėjų, galinčių iššauti – tai Lukas, tai Ulanovas. Norint sėkmingos serijos, turi sužaisti visi. Neužteks vieno ar dviejų žaidėjų indėlio.“

zalgiris.lt nuotr./Šarūnas Jasikevičius ir Nikola Mirotičius
zalgiris.lt nuotr./Šarūnas Jasikevičius ir Nikola Mirotičius

PIKENROLO dalyvių teigimu, „Žalgirio“ pagrindiniai perimetro linijos žaidėjai Isaiah Tayloras ir Ignas Brazdeikis turės daugybę galimybių mesti tolimus metimus. Klausimas – ar tie tritaškiai skros šeimininkų krepšio tinklelį?

„Galvoju, kad laukia labai sunki serija Ignui Brazdeikiui. Ką parodė praėjęs mačas Barselonoje, kad Šaras deda labai didelius akcentus ant žaidėjų stiprių rankų ir panašiai. Ignui buvo sudėtinga, kai „Barca“ jo neįsileisdavo į baudos aikštelę. Tai – Eurolygos naujokas, kuriam atkrintamųjų patirtis bus pirmoji, o jis iškart atsimuša į „Barcelona“. Šaras yra super detalių treneris. Jis viską išanalizuoja ir viskam pasiruošia, o I.Brazdeikis yra talentingiausias ir individualiai stipriausias „Žalgirio“ žaidėjas. Jam bus sunku, tikėkimės, kad tritaškius mes taip, kaip vasario mėnesį“, – sakė R.Vyšniauskas.

„Manau, kad jie daug pro užtvaros apačią eis ir prieš I.Taylorą, kad neleistų jam įsibėgėti ir įsiveržti į baudos aikštelę, – sakė L.Kleiza. – Jis iš toli atakuoja gerai tuomet, kai būna įsižaidęs ir pagavęs gerą ritmą. Jis meta mažai, o tai daro dažniausiai po kelių gerų epizodų greitose atakose ar įsiveržiant į baudos aikštelę pozicinėje atakoje.“

VIDEO: 15/15: tiesiogiai iš Barselonos – kokia atmosfera laukia „Žalgirio“?

Rungtynių išvakarėse Š.Jasikevičius informavo, jog pirmąjį serijos mačą tikrai praleis Cory Higginsas, turintis problemų su nugara.

15min laidos PIKENROLAS dalyviai bandė nuspėti, kurie „Barcelona“ žaidėjai gali tapti „X faktoriais“. Tai – arba lietuvis Rokas Jokubaitis, arba veteranas Kyle'as Kuričius.

„Esmė, kad visus K.Kuričiui taikytus derinius „Barca“ buvo perkėlusi ant Alexo Abrineso, tačiau Eurolygos reguliaraus sezono pabaigoje matėsi, kad Šaras bando atgaivinti K.Kuričių. Šis snaiperis dar gali iššauti. Manau, kad jis yra galimas serijos „X faktorius“. Sezonas klostosi prastai, bet žinant krepšininko patirtį ir metimą, jis gali nulaužti kai kuriuos mačus“, – sakė R.Vyšniauskas.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Rokas Jokubaitis
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Rokas Jokubaitis

„Rokas gali turėti labai didelį vaidmenį serijoje. Šaras juo pasitiki bei mėgsta aikštelėje turėti tris gerai kamuolį valdančius žaidėjus. Jei Rokas bus geros sportinės formos, jis žais. Daug kas priklausys nuo to, kaip atrodys Laprovittola“, – sakė L.Kleiza.

„Jis yra atsarginis įžaidėjas, bet laukia 3, 4 ar 5 rungtynių serija. Tikrai gali pasitaikyti mačas, kur R.Jokubaičiui viskas eisis puikiai“, – pridėjo R.Vyšniauskas.

Zalgiris.lt ir 15min nuotr./Linas Kleiza ir 15min žurnalistai prognozavo Eurolygos ketvirtfinalių baigtis
Zalgiris.lt ir 15min nuotr./Linas Kleiza ir 15min žurnalistai prognozavo Eurolygos ketvirtfinalių baigtis

Dviguba savaitė Barselonoje gali tapti ir kertine „Žalgiriui“, jei į Nemuno salą nepavyks parsivežti nė vieno taško, teigia L.Kleiza.

„Jei „Žalgiris“ parsiveš namo vieną pergalę, tuomet, galvoju, kad „Barcelona“ seriją laimės 3-2. „Žalgiris“ tikrai turi šansų. „Barca“ turi traumų, bus sudėtinga, bet įdomi serija. Spėju, kad „Barca“ laimės arba 3-2, arba 3-0“, – sakė L.Kleiza.

„Neįsivaizduoju, ką sugalvos Kazys ir Šaras, bet kai vyksta serijos, tuomet ir atsiranda pagal varžovą sprendimai ir pokyčiai, – mintimis dalijosi R.Vyšniauskas. – Reguliariajame sezone prisitaikymo yra mažiau. Mano spėjimas yra „Barcelona“ pergalė 3-1. Manau, kad „Žalgiris“ yra pajėgus turėti du mačus pilnoje namų arenoje, o ne vieną, bet „Barca“ yra elitinė komanda, be kurios finalo ketvertą įsivaizduoti yra sudėtinga.“

Visa 15min laida PIKENROLAS su Linu Kleiza ir Ryčiu Vyšniausku:

VIDEO: „Eurolygos diena“: netikėta prognozė dėl „Žalgirio“, spėjimai dėl kitų serijų ir sezono nominacijos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas