Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 02 24

„Žalgirio“ sirgaliai: „Nenorime, kad mūsų klubas žaistų prieš ukrainiečių krauju suteptą komandą“

Kol Eurolyga ir Kauno „Žalgiris“ svarsto sprendimus, ką daryti su Rusijos klubais po šios šalies pradėto karo prieš Ukrainą, ištikimiausi Lietuvos čempionų sirgaliai išreiškė aiškią poziciją – jie nenori, kad „Žalgiris“ žaistų prieš rusų ekipas.
„Žalgirio“ sirgaliai
„Žalgirio“ sirgaliai / zalgiris.lt nuotr.

„Žalgirio“ sirgalių grupė „Green White Boys“ dar trečiadienį pranešė, jog prieš ir per rungtynes su Madrido „Real“ ketvirtadienio vakarą rengs palaikymo akciją Ukrainai.

Šiandien, Rusijai užpuolus Ukrainą, aistruoliai paskelbė dar vieną įrašą, kuriame primena istoriją ir ragina klubą nežaisti prieš Rusijos klubus.

„Žalgiris“ visada buvo pagrindinis kovos su okupacija ir prievarta simbolis, stipriai prisidėjęs ir prie pirmųjų pasipriešinimo apraiškų. Kovos su Maskvos Centriniu armijos sporto klubu visuomet suvienydavo lietuvius. Mes nenorime, jog mūsų klubas vyktų žaisti prieš šią mūsų brolių ukrainiečių krauju suteptą komandą bei Gazpromo pinigais šeriamą Zenito ekipą. Tikimės greito ir griežto klubo sprendimo, kuris duotų pavyzdį ir kitiems Eurolygos klubams“, – teigiama pranešime.

„Žalgiriui“ likusiame Eurolygos tvarkaraštyje numatytos dvi išvykos į Rusiją – kovo 25 dieną kauniečiai turėtų žaisti Maskvoje prieš CSKA, o balandžio 8-ąją Sankt Peterburge prieš „Zenit“.

„Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas 15min šiandien teigė, kad „supranta situacijos rimtumą, bet kartu supranta, kad yra aukštesnės instancijos, kurios turi tą daryti (imtis veiksmų Rusijos atžvilgiu)“.

Vėliau „Žalgiris“ išleido ir oficialų pranešimą.

„Kauno „Žalgiris“ neignoruoja įvykių Ukrainoje ir organizuoja pokalbį su Eurolygos vadovybe, norint kartu įvertinti susidariusią situaciją ir sutarti dėl tolimesnių veiksmų. Taip pat šiuo klausimu jau kalbamės su keliais klubais ir nagrinėsime šią situaciją visi lygos mastu. Šiuo atveju yra būtinas vieningas lygos sprendimas“, – teigiama jame.

Prieš trečią Eurolygos ekipą iš Rusijos – Kazanės UNIKS – „Žalgiris“ jau sužaidė abu mačus šį sezoną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas