2021 12 22

„Žalgirio“ skriaudiką pasitinkantis Šaras: „Skaičiai nemeluoja“

Prieš šventas Kalėdas – dviejų karščiausių Europoje ekipų akistata „Palau Blaugrana“ arenoje. Eurolygos viršūnėje šiuo metu esantis Šarūnas Jasikevičius namuose priims didžiausia sezono sensacija tapusią Kazanės UNIKS.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

66:53 praėjusią savaitę Kauno „Žalgiriui“ kailį išpėrusi Kazanės UNIKS laimėjo jau devintąjį kartą per paskutinius vienuolika mačų. Įspūdingą pagreitį pagavusį Tatarstano komanda pakilo net į ketvirtąją Eurolygos vietą (10-6).

Serija – puiki, pergalių pasitaikė prieš Maskvos CSKA, Milano „Olimpia“ ar Madrido „Real“, bet dabar Velimiro Perasovičiaus kelyje – Eurolygos viršūnėje stūksanti „Barcelona“ (14-2).

Šarūno Jasikevičiaus armiją šienavo traumos, bet nuo pergalingų bėgių Katalonijos klubas nenukrypo – fiksuoja aštuonių pergalių seriją.

„Mes laimime, bet kenčiame, – sakė Šaras. – UNIKS skaičiai nemeluoja – jie rodo neįtikėtiną lygį ir puolime, ir gynyboje. Pastaruoju metu jie žaidžia su pasitikėjimu ir yra viena karščiausių komandų turnyre. Turėsime atlikti daug darbo.“

Apie būsimą mačą pasisakė ir „Barcelona“ snaiperis Kyle'as Kuričius, šį sezoną renkantis po 7,8 taško.

„Laukia labai sudėtingos rungtynės. UNIKS turi puikią komandą, kurioje yra daugybė talento. Privalėsime išvengti klaidų bei laikytis taisyklių gynyboje“, – sakė K.Kuričius.

Kepurę prieš „Barceloną“ nukėlė UNIKS strategas Velimiras Perasovičius.

„Net ir kankinama traumų „Barcelona“ pirmauja turnyre. Jie žaidžia puikų krepšinį. Galvoju, kad tai viena pagrindinių kandidačių laimėti titulą. Turėsime būti susikoncentravę, kadangi varžovų gynyba yra puiki ir jie visada randa žaidėjų, kurie turi gerą dieną puolime, – sakė V.Perasovičius. – Turėsime supančioti Nikolą Mirotičių, bet komandoje yra ir daugiau gerų žaidėjų – Kuričius, Daviesas... Sudėtyje yra daug puikių žaidėjų, tad mūsų žaidimas privalo išlikti puikus, jei norime laimėti.“

Lengvo gyvenimo Šaro vyrukams nežadėjo vienas Kazanės UNIKS lyderių Isaiah Canaanas.

„Mūsų laukia stipri Eurolygos komanda, bet tokia esame ir mes. Laukiu dviejų stiprių varžovų akistatos. Esu tikras, kad mūsų šį vakarą laukia geras iššūkis „Palau Blaugrana“ arenoje“, – sakė po 14,5 taško renkantis amerikietis.

Mačo pradžia – 22 val. Lietuvos laiku Barselonoje.

PIKENROLO KLUBAS: ką po Kalėdų eglute norėtų rasti Eurolygos ir LKL klubai?
Šis video įrašas matomas
15min prenumeratoriams.
Pikenrolo klubas – Linas Klaiza ir Rokas Pakėnas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas