Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Žalgirio“ stebuklą bandęs aiškinti A.Trinchieri: „Laimėjome neįtikėtinas rungtynes“

Kosmosas, fantastika, vagystė, stebuklas. Tai, kas ketvirtadienio vakarą nutiko Milane, sunku apibūdinti žodžiais. Kai atrodė, kad viskas Kauno „Žalgiriui“ klostosi tragiškai ir „Olimpia“ jau buvo pradėjusi mindyti kauniečius, viskas apsivertė 180 laipsnių kampu. Andrea Trinchieri auklėtiniai panaikino 27 taškų deficitą, sužaidė likusią atkarpą 52:22(!) ir triumfavo 85:82.

Atrodė, kad po mačo šiek tiek pasimetęs buvo A.Trinchieri, kuris iki galo nesuprato, kas nutiko.

„Beprotiškos rungtynės, beprotiška pabaiga. Buvome siaubingi tris kėlinius. Tiesiog bandžiau surasti penkis žaidėjus, kurie dirbtų kartu, nes Milano komanda žaidė labai solidžias rungtynes gynyboje, jie naikino mūsų puolimą. Mes nenorėjome užtektinai, nedarėme užtektinai, kad kovotume tris kėlinius.

Tada kažkas nutiko. Viskas susidėjo, žaidėme su tonomis energijos, spaudėme nuo galinės linijos, bandėme perimti kamuolius, tikėjome. Aš tikėjau savo žaidėjais ir tai jų atlygis – didžiulė pergalė išvykoje, dviguba savaitė išvykoje, dvi pergalės, gerai, aš pasiimsiu jas“, – sakė „Žalgirio“ strategas.

VIDEO: Pamatykite istoriją: žalgiriečių emocijos iškovojus stebuklingą pergalę Eurolygoje

Kas konkrečiai nutiko, kai kauniečiai atsiliko 33:60?

„Pirmoje pusėje man nepatiko kūno kalba, žaidėjai nežiūrėjo į akis. Niekam nepatinka žaisti blogai. Niekam nepatinka būti prožektorių šviesoje, kai viskas blogai. Tiesiog radau penkis žaidėjus, kurie funkcionavo, – aiškino italas. – Buvo sunku juos surasti, bet mes turime tai, kas vadinama atsparumu, mes sugrįžome ir laimėjome neįtikėtinas rungtynes.“

Kai „Žalgiriui“ buvo sunku, vienas iš vedlių tuo metu buvo Sylvainas Francisco, kuris kartu su Dovydu Giedraičiu laikė kauniečių galvą virš vandens, o galiausiai likus 53 sekundėms pataikė dvitaškį su pražangą, turėdamas šansą išlyginti rezultatą. Visgi skausmingai nusileidęs gynėjas rungtynių tęsti nebegalėjo ir darbą kauniečiai pabaigė be jo.

„Jaučiuosi puikiai, nes laimėjome, – nepaisant skausmų po mačo laimingas buvo S.Francisco, kuris pelnė `17 taškų. – Turėjau tokią pačią traumą Bolonijoje. Antroje mačo pusėje prieš „Virtus“ žaidžiau viena koja. Šiandien laimėjome, todėl kaip ir esu laimingas.“

VIDEO: Nuo -27 iki +3: neįtikėtinas „Žalgirio“ sugrįžimas Milane

„Aš galvojau, kad turiu žaisti taip, kad susikurčiau sau pranašumą, – savo puikų pasirodymą, pažymėtą 23 naudingumo balais aiškino „Žalgirio“ gynėjas. – Mano vyrukai buvo laisvi. Tiesiog veržiausi po krepšiu, skrodžiai pro gynybą. Buvau kantrus ir džiaugiuosi, kad sumetėme metimus. Gynyboje žaidėme kietai. Pasiėmėme pergalę. Tai – neįtikėtina. Net negaliu kalbėti, man dabar skauda.“

VIDEO: Sužeistas, bet triumfuojantis: „Žalgirio“ prancūzas dėl pergalės aukojo ir kūną

Karjeros mačą prieš Milano ekipą sužaidė D.Giedraitis, kuris per 34,5 minutės surinko 21 tašką (5/7 dvit., 3/4 trit., 2/2 baud.), atkovotą kamuolį, 4 rezultatyvius perdavimus ir 23 naudingumo balus.

„Tikėjomės dviejų pergalių dviguboje savaitėje, abi rungtynės buvo įtemptos, bet ši pergalė – neįtikėtina, – sakė vakaro žvaigždė. – Treneris A.Trinchieri per ilgąją pertrauką sakė likti rungtynėse, eiti žingsnis po žingsnio. Sužaidėme nuostabų ketvirtą kėlinį.“

Kaip D.Giedraitis jaučiasi po karjeros vakaro?

„Labai džiaugiuosi už savo komandą, už save. Be komandos nebūčiau toks geras. Nuostabi atmosfera, sukurta „Žalgirio“ sirgalių, kurie atvyko iš Lietuvos mus palaikyti. Jie pakylėjo mus. Esu labai laimingas“, – užbaigė Dovis.

VIDEO: Tampa lyderiu: karjeros mačą sužaidęs D.Giedraitis paklojo „Žalgirio“ stebuklo pamatus

Tuo metu Milano ekipos treneris Ettore Messina po tokio fiasko kalbėjo trumpai.

„Sužaidėme dvi skirtingas rungtynes. Per paskutines 15 minučių buvome siaubingi. Jie buvo verti sugrįžimo“, – lakoniškai komentavo italas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito