Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2012 10 10

„Žalgirio“ treneris Joanas Plaza: namie privalome laimėti daugumą Eurolygos rungtynių

Ketvirtadienį namuose Kauno „Žalgiris“ pradės Eurolygos sezoną. Pirmoji žalgiriečiams iššūkį mes Zagrebo „Cedevita“ ekipa, kurią treniruojantį Božidarą Maljkovičių Kauno komandos treneris Joanas Plaza vadina savo mokytoju.
Treniruotėje
Mindaugas Brazys ir Joanas Plaza / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Nepaisant didelių pasikeitimų komandoje – dėl traumų negali žaisti Robertas Javtokas ir Tadas Klimavičius, o Mantas Kalnietis pasirašė kontraktą su Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ (Rusija) ekipa, J.Plaza džiaugiasi, kad greitai buvo rastos pamainoms šiems krepšininkams. Ispanas nusiteikęs ir toliau daug dirbti ir laimėti didžiąją daugumą „Žalgirio“ arenoje vyksiančių susitikimų.

Stipriausioje Europos krepšinio lygoje – Eurolygoje – Kauno „Žalgiris“ rungtyniaus jau penkioliktą sezoną iš eilės.

Eurolygos 2012-2013 m. sezono burtai Lietuvos čempionams lėmė C grupę. Joje žalgiriečių laukia Eurolygos čempionai Pirėjo „Olympiacos“ krepšininkai, Eurolygos senbuvė Vitorijos „Caja Laboral“ ekipa, turtingasis Stambulo „Anadolu Efes“ klubas, stilingoji Milano „EA7 Emporio Armani“ komanda ir Eurolygos debiutantė Zagrebo „Cedevita“

Ką galite pasakyti apie pirmąjį šio sezono „Žalgirio“ varžovą Eurolygoje?, – prieš „Žalgirio“ treniruotę žurnalistai paklausė J.Plazos.

„Cedevita“ turi vieną man gerai žinomą trenerį – Božidarą Maljkovičių. Buvau jo asistentu ir jis yra vienas svarbiausių žmonių mano trenerio karjeroje.

Šį sezoną „Cedevita“ yra tikrai gera komanda. Nežinau, kokius tikslus jie sau kelia savo nacionalinėje lygoje ir Eurolygoje, tačiau mums tai yra labai svarbios rungtynės, kurias privalome laimėti, nes mūsų grupė Eurolygoje yra labai stipri. Mes turime laimėti daugumą namie žaidžiamų mačų.

Kaip žaidimą paveiks pastaruoju metu komandą supurtę sudėties pasikeitimai?

Būsimieji priešininkai, nepaisant kai kurių žaidėjų traumų, yra gera komanda. Per kelias ateinančias savaites ji taps dar geresne.

Kalbant apie mus – taip, mus supurtė kelių žaidėjų netektis. Prie traumuoto Roberto Javtoko prisijungė ir Tadas Klimavičius, kuriam vakar sėkmingai atlikta operacija (žaidėjui plyšo kryžminiai raiščiai, – red. past.), bet jis iš rikiuotės iškrito šešiems mėnesiams.

Mus paliko Mantas Kalnietis, bet vakar pasirašėme sutartį su nauju žaidėju (Ibrahimi Jaaberu, – red. past.). Jis atvyks gal šiąnakt, gal rytoj, kaip galėdamas greičiau. Tikimės, kad jis greitai čia apsipras ir supras, ką reiškia žaisti „Žalgiryje“.

Prieš sezoną sakėte, jog labai norite išsaugoti stabilią komandos sudėtį.

Be abejo, blogai, kai tokie pokyčiai vyksta sezono pradžioje. Niekas nenori tokių pasikeitimų. Tačiau tokie dalykai atsitinka, traumos patiriamos. Aš paprašiau klubo vadovybės surasti kaip galima greičiau pamainą iškritusiems žaidėjams ir jie tą padarė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas