Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 16

„Žalgirio“ vaizdas sezono starte sėja K.Maksvyčiui mintį ir apie įžaidėjo paiešką

Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis atskleidė, jog sezono starte demonstruojamas komandos žaidimas sėja strategui mintį ir apie naujo įžaidėjo reikalingumą.
Pablo Laso ir Kazys Maksvytis
Pablo Laso ir Kazys Maksvytis / Scanpix ir Zalgiris.lt nuotr.

Dar vieną įtemptą trilerį Graikijoje pralaimėjęs Kauno „Žalgiris“ atsidūrė keturių nesėkmių iš eilės duobėje.

Tai – ilgiausia Kazio Maksvyčio komandos atkarpa Eurolygoje per šiuos pusantrų metų. Praėjusį sezoną Lietuvos flagmanas triskart buvo fiksavęs trijų nesėkmių ruožus, įskaitant „sausą“ ketvirtfinalio seriją su „Barcelona“.

Ar „Žalgiris“ šiuo sunkiu metu išlieka vieningas?

„Ne visada tai pavyksta, bet taip yra visoms komandoms ir visiems treneriams, ne tik man ir mūsų komandai, – į Lietuvą grįžęs sakė Kazys Maksvytis. – Paskutinėse rungtynėse gana neblogai sekėsi. Galbūt pritrūko koncentracijos, jog atsiplėštume ir pasidarytume didesnį pranašumą. Krepšinis toks ir yra, kaip kažkas buvo pasakęs – atkarpų žaidimas.“

Strategas buvo paklaustas, ar stringantis naujokas Nazas Mitrou-Longas nekeičia komandos paieškų krypties žaidėjų turguje, galbūt „Žalgiriui“ trūksta naujo atakų organizatoriaus?

„Žinoma, mes reaguojame į situaciją. Toks ir buvo mūsų planas – kol vyks rungtynės, tuo pačiu pasitikrinsime, kurioje pozicijoje kažko trūksta ir kur matome didžiausias spragas, – sakė K.Maksvytis. – Negaliu pasakyti, dar esame procese, bet kyla ir tokių minčių.“

Penktadienio vakarą Nemuno saloje svečiuosis garsusis dukart Eurolygos čempionas su Madrido „Real“ ekipa Pablo Laso, šįkart stovintis prie Miuncheno „Bayern“ vairo, kuri trečiadienio akistatoje namuose su Belgrado „Partizan“ rezultatu 94:85 nutraukė keturių iš eilės pergalingų mačų badą.

Kitas dvi šio sezono Eurolygoje pergales Bavarijos ekipa iškovojo pirmajame ture Vokietijos derbyje savoje aikštelėje prieš Berlyno ALBA ir trečiajame svečiuose prieš Vitorijos „Baskonia“.

„Panašiai kaip ir mes, „Bayern“ buvo pralaimėjimų atkarpoje, išskyrus paskutines laimėtas rungtynes, – sakė K.Maksvytis. Ši komanda dar turbūt yra savęs ieškojimo kelyje. Labai atletiška komanda, turinti aukštus žaidėjus bei esanti viena pirmųjų Eurolygoje pagal atkovotus kamuolius. Turbūt nieko naujo nepasakysiu – turime būti tokie pat fiziški, kaip ir varžovai, susitvarkyti kovoje dėl kamuolių bei sumažinti savo klaidų skaičių, ko nepavyko padaryti paskutinėse rungtynėse, jei norime laimėti prieš tokią komandą.“

„Žalgirio“ varžovų gretose penktadienį veikiausiai vis dar nebus pasaulio čempionų Andreas Obsto ir Isaaco Bongos, tačiau pastaruoju metu atkutęs yra 25-erių metų 180 cm ūgio amerikietis Carsenas Edwardsas.

Ketveriose iš pirmųjų penkerių sezono rungtynių C.Edwardsas rinko minusinį naudingumą, tačiau pastaruosiuose trijuose mačuose gynėjas fiksuoja 18 taškų rezultatyvumą.

Jam puikiai talkina prancūzas Sylvainas Francisco, o naudingai žaidžia ir ilgametis NBA žaidėjas Serge'as Ibaka.

Scanpix ir Zalgiris.lt nuotr./Pablo Laso ir Kazys Maksvytis
Scanpix ir Zalgiris.lt nuotr./Pablo Laso ir Kazys Maksvytis

– Vasaros metų Miuncheno komandoje įvyko daug permainų – naujas treneris Pablo Laso ir būrys naujų žaidėjų. Kaip šiam strategui sekasi įdiegti savo modelį ir ar „Bayern“ žaidime yra panašumų su Madrido „Real“?

– Manau, kad panašumų yra. Žinoma, neturi Walterio Tavareso, bet „Bayern“ priekinė linija yra gana galinga, o mažiukai – įdomūs. Manau, kad Miuncheno komanda turi gana didelį potencialą.

– Carsenas Edwardsas tragiškai pradėjo sezoną, bet pastaruoju metu yra vienas rezultatyviausių „Bayern“ žaidėjų. Kaip šiuo metu atrodo jo sportinė forma bei kuo šis žaidėjas yra išskirtinis?

– Šiuo metu jo forma yra gera. Tipinė situacija turbūt su amerikiečiu žaidėju, kuris pirmą kartą atvyko į Eurolygą. Praėjęs sezonas jam buvo apšilimo – Carsenas apšilo kojas, priprato prie Eurolygos, taisyklių ir jų traktavimo. Jis šįmet žaidžia labai gerai – aštrus, nors yra mažiukas, bet labiau atakuojantis bei renkantis taškus žaidėjas. Jis yra gana neblogoje formoje.

– Ar Serge‘as Ibaka yra viena pagrindinių priežasčių, kodėl „Bayern“ yra viena pirmaujančių komandų pagal atkovotus kamuolius?

– Turbūt galime sakyti, kad taip – tiek S.Ibaka, tiek jį keičiantis F.Gillespie. O ketvirtoje pozicijoje gana neįprastai rungtyniauja Devinas Bookeris. Taip pat atletiškas aukštaūgis. Turbūt normalu, kad jie kontroliuoja lentą su tokia priekine linija.

– Trečiadienio rungtynėse nežaidė Andreas Obstas ir Isaacas Bonga, o gal turite žinių dėl jų galimo žaidimo rytoj?

– Žinių kol kas neturime, bet sekame situaciją. Žiūrėsime, ar klubas juos atsiveš į Kauną. Visko gali būti, bet veikiausiai jie nežais.

– Prieš mačą Atėnuose pagrindine grėsme įžvelgėte Konstantiną Mitoglou, o kas yra toks žaidėjas „Bayern“ gretose?

– Jei reikėtų vieną išrinkti, rinkčiausi Carseną Edwardsą. Jis įneša naujų vėjų ir ugnelės į žaidimą. Bet „Bayern“ nėra vieno žaidėjo komanda, joje pavojingi ir kiti krepšininkai, kurių yra visokių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas