Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 11 24

„Žalgirio“ varžovas Eurolygoje: pirmasis įspūdis gali apgauti

Rungtynės, kurias būtina laimėti. Su tokiu požiūriu į ketvirtadienio mūšį „Žalgirio“ arenoje kyla ir Kauno „Žalgirio“, ir Bambergo „Brose Baskets“ komandos. Dviejų pergalių ir šešių pralaimėjimų startas nenudžiugino nei lietuvių, nei vokiečių, o pastarieji patys kalba apie į vietą pastatytą Eurolygos nykštuką. Kita vertus, neapsigaukite dėl pirmojo įspūdžio apie „Brose Baskets“ komandą.
Andrea Trinchieri
Andrea Trinchieri / „Scanpix“ nuotr.
Eurolyga | „Žalgiris“ – „Brose Baskets“ | 20:00 | „Žalgirio“ arena

„Bambergo klubas Eurolygoje prispaustas prie sienos, – rašo telekombasketball.de. – Po trijų pralaimėjimų iš eilės ir penkių nesėkmių per šešerias rungtynes „Žalgiris“ yra varžovas, kurį dabar jau būtina nugalėti. Bambergo medaus mėnuo Eurolygoje baigėsi. Ilgą laiką „Brose Baskets“ buvo vertinami kaip smagūs sprinteriai, sužavėję Europą sprogstamu puolimu. Bet po truputį matome, kad realybė tokia, jog „Brose Baskets“ yra Eurolygos nykštukas.“

Vokiečiai turi omenyje puikų praėjusį sezoną, kai „Brose Baskets“ būtent prieš „Žalgirį“ pažymėjo pirmąją savo pergalę „Top 16“ varžybų istorijoje, o vėliau kibo į atlapus favoritams mirtininkų grupėje ir buvo netoli ketvirtfinalio.

Tačiau tai jau istorija, o Bambergas bando pakilti po košmariškos savaitės, per kurią patyrė du pralaimėjimus Belgrado „Crvena Zvezda“ ir Vitorijos „Baskonia“ komandoms. Abi nesėkmės nulėmė koncentracijos stoka ir šiurkščios klaidos, rašo vokiečiai.

Ypač skaudus Bambergui buvo pralaimėjimas namuose prieš Belgrado „Crvena Zvezda“ 78:79 – ne aukščiausio kalibro priešininką, kurį namuose nugalėti buvo būtina.

Tačiau nors su 2 pergalėmis ir 6 pralaimėjimais „Brose Baskets“ rikiuojasi tik 13 vietoje, tai nėra beviltiška komanda. Įdomu, kad nė vienos „Brose Baskets“ rungtynės šį sezoną Eurolygoje nesibaigė didesniu nei 7 taškų skirtumu.

Ir nors abi pergales pasiekė namie, Bambergo krepšininkai įrodė, kad ir svečiuose yra kietas riešutėlis. Pavyzdžiui, tik rungtynių pabaigoje Stambule „Brose Baskets“ nusileido „Fenerbahče“ klubui 66:67, nors paskutinę minutę dar buvo priekyje.

Minimaliu skirtumu pralaimėta ir „Panathinaikos“, dviem taškais – Stambule „Daruššafaka“ komandai, keturiais – Barselonoje, septyniais – Vitorijoje.

„Fenerbahče“ – „Brose Baskets“ 67:66
„Brose Baskets“ – UNIKS 89:86
„Brose Baskets“ – „Panathinaikos“ 83:84
„Barcelona“ – „Brose Baskets“ 78:74
„Brose Baskets“ – Milano „Emporio Armani“ 106:102
„Daruššafaka“ – „Brose Baskets“ 72:70
„Brose Baskets“ – „Crvena Zvezda“ 78:79
„Baskonia“ – „Brose Baskets“ 81:74

Tuo tarpu Vokietijos čempionate „Brose Baskets“ nugalėjo visus 11 kelyje sutiktų varžovų.

VIDEO: Šarūnas Jasikevičius pasveikino Lietuvos karius: „Turime kautis kaip jie“

„Brose Baskets“ trenerio Andrea Trinchieri spaudos konferencijos primena Šarūno Jasikevičiaus. Komanda būna arti pergalės, tačiau gale vis pritrūksta kažkokių smulkmenų. Tačiau žaidimas tenkina italą ir pergalingas kelias jau atrodo vos už kelių kilometrų.

Beje, A.Trinchieri yra, ko gero, didžiausia „Brose Baskets“ stiprybė. 48-erių italu vasarą domėjosi tokie klubai kaip „Barcelona“, Tel Avivo „Maccabi“, tačiau specialistas nusprendė likti Bamberge.

„Laukite puikios atmosferos „Žalgirio“ arenoje ir puikios taktinės kovos tarp Šarūno Jasikevičiaus ir Andrea Trinchieri. Tai bus labai įdomios rungtynės“, – susitikimą Kaune anonsuoja Eurolygos internetinė svetainė.

A.Trinchieri žaidimo planą geriausiai išpildo puolėjas Darius Milleris, Bamberge renkantis vid. po 15 taškų ir puolime kompensuojantis Bradley Wanamakerio netektį. Jam geriausiai talkina ir pernykščiai lyderiai Nicolo Melli (12 tšk.), Janis Strelniekas (11,8 tšk.) bei Nikos Zisis (9,5 tšk., 6,1 rez. perd.).

euroleague.net/„Brose Baskets“ statistika
euroleague.net/„Brose Baskets“ statistika

„Žalgirio“ gynyba turės labiausiai saugotis „Brose Baskets“ snaiperių. Vokiečiai tritaškius meta trečiu geriausiu rezultatu Eurolygoje – vid. 41,2 proc. tikslumu. Yra kur pasitempti, kadangi žalgiriečiai per Eurolygos rungtynes praleidžia vid. 83,88 taško, o prasčiau ginasi tik trys komandos.

Istorija Bambergui nepalanki. „Brose Baskets“ dar nė karto iš penkių bandymų neišsivežė pergalės iš „Žalgirio“ arenos. Beje, žalgiriečiai Eurolygoje prieš vokiečius laimėjo 9 iš 10 tarpusavio dvikovų.

Tačiau dar pernai „Žalgiris“ taip gavo į skudrus, kad labiau komandą sekantys aistruoliai į „Brose Baskets“ ėmė žiūrėti gerokai pagarbiau. Bamberge vokiečiai „Žalgirį“ sumalė į miltus 96:63. Revanšas jau įvyko praėjusį sezoną (75:73), tačiau „Brose Baskets“ žalgiriečiams jau nebėra tas lengvai suvirškinamas saldainiukas.

VIDEO: Antanas Kavaliauskas apie savo fizinę forma: „Galėtų būt geresnė“
„Orakulo“ prognozė: „Žalgiris“ – „Brose Baskets“
„Orakulo“ prognozė: „Žalgiris“ – „Brose Baskets“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas