Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 04

„Žalgirio“ varžovas – išgyvenęs žiaurų išpuolį ir policijos agresiją

Kauno „Žalgiris“ antradienio vakarą stos į kovą su Berlyno ALBA, o varžovų gretose vieną svarbiausių vaidmenų galimai atliks Sterlingas Brownas. Vis dėlto amerikiečio karjera ir gyvenimas galėjo pasisukti visai kita kryptimi nei Vokietijos sostinė, nes dar prieš kelerius metus žaidėjas buvo arti mirties.
ALBA žaidėjas Sterlingas Brownas buvo patyręs rimtų sužalojimų
ALBA žaidėjas Sterlingas Brownas buvo patyręs rimtų sužalojimų / TMZ ir Scanpix nuotr.

28-erių 196 cm ūgio S.Brownas vasarą buvo vienas skambiausių Eurolygos pirkinių.

268 rungtynių patirtį NBA lygoje sukaupęs žaidėjas dar prieš kelerius metus buvo svarbi „Milwaukee Bucks“ komandos, kuri kovojo dėl aukščiausių tikslų, dalis, o 2020–2021 m. sezone gindamas „Houston Rockets“ garbę stipriausioje pasaulio lygoje jis turėjo 8,2 taško ir 4,4 atkovoto kamuolio vidurkius.

Vis dėlto praėjusiame sezone „Los Angeles Lakers“ gretose S.Browno vaidmuo išblėso – per metus jis sužaidė tik ketverias rungtynes, o tai lėmė buvusio NBA krepšininko Shannono Browno posūkį į Senąjį žemyną.

Pasirašęs kontraktą su ALBA gynėjas Eurolygoje įsivažiavo ne iš karto, per pirmas dvejas rungtynes rinkdamas po 6,5 taško ir -0,5 naudingumo balo, bet po to jis pagavo pagreitį ir dabar turnyre jau turi fiksuoja 12,4 taško ir 10,3 naudingumo balo rodiklius. Tiesa, pastaruosiuose mačuose S.Brownas nežaidė dėl traumos.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Sterlingas Brownas
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Sterlingas Brownas

Bet dar didesnę traumą jis patyrė 2021 m. balandį.

Atstovaudamas „Rockets“ gynėjas su komanda lankėsi Majamyje dėl rungtynių su „Miami Heat“.

Vakarą prieš susitikimą S.Brownas išėjo pasilinksminti į vieną iš Majamio striptizo klubų, bet ši viešnagė jam baigėsi liūdnai.

Išėjęs iš klubo amerikietis įlipo į automobilį, bet kaip paaiškėjo vėliau – ne į tą, kurį norėjo. Svetimoje transporto priemonėje buvę asmenys tai palaikė užpuolimu ir dideliu stikliniu buteliu smogė S.Brownui per galvą.

Smūgio būta smarkaus – iš tuometinio NBA krepšininko galvos pasipylė kraujas, jis trumpam neteko sąmonės.

Po kurio laiko į įvykio vietą prisistatė policija ir medikai, o S.Brownas buvo išgabentas į ligoninę.

Kaip teigė įvykį matę liudininkai, S.Browną atgabenus į ligoninę kraujas taškėsi visur, o žaidėjo galva buvo sužalota keliose vietose.

„Jei jis nebūtų buvęs toks stiprus ir tvirtas fiziškai, jis galėjo ir neišsikapstyti. Jis galėjo mirti“, – teigė vienas neįvardytas įvykio liudininkas.

Nors iš pradžių JAV spaudoje apie įvykį buvo pranešta abstrakčiai, paaiškėjus detalėms teigta, kad kai kurie komandos draugai iš tiesų baiminosi dėl S.Browno gyvybės. Tiesa, atvykus pareigūnams S.Brownas kurį laiką dar nesėdo į pagalbos automobilį ir bandė aiškintis situaciją.

Su S.Brownu striptizo klube buvo ir kitas „Rockets“ žaidėjas Kevinas Porteris jaunesnysis, kuris taip pat susižeidė gindamas bičiulį, bet rimtesnių sužalojimų nepatyrė.

Galiausiai, S.Brownas buvo paleistas iš Majamio ligoninės po kelių dienų ir pasveiko nepaisant rimtų sužalojimų, o kitame sezone pratęsė savo karjerą „Dallas Mavericks“ komandoje.

Įdomu tai, kad dar anksčiau S.Brownas nuskambėjo dar vienoje istorijoje. 2018 metų sausį S.Brownas įsivėlė į konfliktą su Milvokio policijos pareigūnais, kuriuos vėliau apkaltino užpuolimu dėl jo rasės. Pareigūnai automobilių stovėjimo aikštelėje sureagavo į ne vietoje pastatytą žaidėjo automobilį, o kai S.Brownas paprašytas neištraukė rankų iš kišenių, sulaikė jį panaudodami jėgą ir elektrošoko įtaisą.

Įvykis buvo nufilmuotas, o jame buvo matyti, kaip vienas iš pareigūnų užlipa S.Brownui ant čiurnos, o kiti iš krepšininko šaiposi.

Galiausiai S.Brownas kreipėsi į teismą ir prisiteisė 750 tūkst. JAV dolerių.

„Daugybė mano pažįstamų išgyvena panašius dalykus Čikagoje ir kitur, – po teismo sprendimo apie jo reikšmę kalbėjo S.Brownas. – Žinau, kad tai vyksta ir Milvokyje, tad tapau balsu tų, kurie negali kalbėti garsiai ir nepatenka į nacionalinių kanalų antraštes.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas