Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 10

CSKA raumenis tikrinęs „Žalgiris“ į dalis buvo išrankiotas po pertraukos

Ne tas vakaras, ne tas varžovas. Kauno „Žalgiris“ savo aikštėje buvo laimėjęs tris Eurolygos mačus iš eilės, bet ketvirtadienio vakarą prilygti šio sezono favoritei Maskvos CSKA neįstengė. Trečiajame kėlinyje aukštesnę pavarą įjungę raudonarmiečiai privertė Lietuvos čempionus kapituliuoti – 51:73 (18:19, 10:11, 11:27, 12:16).

Marius Grigonis sugrįžo į „Žalgirio“ areną jau vilkėdamas baltus CSKA marškinėlius ir prieš dvikovą sulaukė vietos sirgalių ovacijų, bet po 40 minučių šypsojosi jis, o ne kauniečių minia tribūnose. Per 14 minučių į savo buvusios komandos krepšį Marius įmetė 6 taškus.

VIDEO: Į Kauną grįžusį M.Grigonį pasitiko rekordinė minia „Žalgirio“ arenoje

„Žalgiris“ kvėpavo varžovams į nugaras visą pirmą kėlinį, tačiau prasidėjus antrajam Willas Clyburnas inicijavo CSKA spurtą ir svečiai atitolo 29:20. Visgi minutės paprašęs Jure Zdovcas sugebėjo įkvėpti savo vyrus ir Luko Lekavičiaus bei Artūro Milaknio dėka „Žalgiris“ atsakė spurtu 8:0 ir grįžo į rungtynes.

Įpusėjus dvikovai „Žalgirio“ deficitas siekė vos du taškus, tačiau trečiajame kėlinyje CSKA pradėjo įrodinėti, kodėl yra laikoma šio sezono favorite, greitai susikrovė dviženklę persvarą ir gana nesunkiai laimėjo.

CSKA ir toliau „Žalgiriui“ lieka vienu neparankiausių varžovų. Per šiuolaikinės Eurolygos istoriją maskviečius Lietuvos čempionams pavyko įveikti vos tris sykius ir patirti net 24 pralaimėjimai.

„Žalgiris“: J.Nebo 11 (7 atk. kam.), T.Cavanaugh 9, A.Milaknis 9, R.Miniotas 6, M.Kalnietis 5 (4 rez. perd.), L.Lekavičius 5 (5 rez. perd.), E.Ulanovas 4 (6 atk. kam.), Z.Dragičius 2, M.Blaževičius 0, T.Websteris 0, J.Strelniekas 0.

CSKA: N.Milutinovas 19 (12 atk. kam.), A.Shvedas 17, W.Clyburnas 9.

Rungtynių eiga:

IV kėlinys. „Žalgiris“ – CSKA 51:73.

40 min. Baigtas kriukis. Laimi stipresni, turintys stipresnius raumenis, daugiau proto šalia aikštės ir storesnę piniginę.

37 min. Aleksejus Švedas žaidžia nuostabias rungtynes. 17-asis jo taškas metimu iš vidutinio nuotolio.

36 min. Komandos ramiai keičiasi taškais. Kauniečiam kiek pavyksta atsilikimą aptirpdyti, bet akivaizdu, kad ir CSKA jau yra atleidę raumenis.

35 min. Kauniečiai žaidžia neblogą atkarpą. CSKA nesugeba užpulti, tačiau panašu, kad traukinys jau nuvažiavęs. 43:57.

34 min. Edgaro Ulanovo blyksnis.

33 min. Kauniečiams labai sunkiai sekasi rinkti taškus. Joshas Nebo uždirba varžovo pražangą ir bent kiek praskaidrina nuotaikas „Žalgirio“ arenoje.

32 min. Skirtumas nemažėja. Žalgiriečiai klysta jau šešioliktą kartą.

III kėlinys. „Žalgiris“ – CSKA 39:57.

30 min. „Žalgiris“ griūva ir panašu, kad šiose rungtynėse viskas aišku.

28 min. CSKA pavojingai tolsta. Iffe Lundbergas pataiko iš toli... 35:49.

25 min. Danielis Hackettas įspūdingai baigia ataką dviem taškais su pražanga. Pirmą kartą CSKA atotrūkis pasiekia dviženklę žymą. 33:44.

24 min. Taškų sausrą tritaškiu nutraukia Mantas Kalnietis, bet kitoje aikštės pusėje tuo pačiu atsako ir Nikita Kurbanovas. 31:40.

23 min. Slogi antros rungtynių pusės pradžia. Penki Aleksejaus Švedo taškais iš eilės, CSKA spurtas 7:0. 28:37.

II kėlinys. „Žalgiris“ – CSKA 28:30.

18 min. Artūro Milaknio fantastiškas tritaškis per Aleksejų Švedą. „Žalgiris“ spurtuoja 8:0 ir grįžta. Įsiutęs Dimitris Itoudis prašo minutės pertraukėlės. 28:29.

17 min. Luko Lekavičiaus gera atkarpa. Po jo tritaškio – 25:29.

15 min. Willas Clyburnas pelno penkis taškus iš eilės ir CSKA bėga. Pirmas pavojaus signalas – 20:29.

14 min. Marius Grigonis gauna Janio Strelnieko pražangą atakuodamas iš toli. Trys baudos metimai ramiai sukrenta. 20:24.

13 min. Tyleris Cavanaugh renka lengvus taškus. 20:21.

I kėlinys. „Žalgiris“ – CSKA 18:19.

9 min. Aleksejus Švedas uždirba Regimanto Minioto pražangą mesdamas iš toli. Baudos metimus rusas sumeta. Visgi Regis irgi rezultatyviai užbaigia tris atakas iš eilės. 18:19.

7 min. Aikštėje pirmą kartą pasirodo Marius Grigonis. Sūnaus paklydėlio sugrįžimas. Mantas Kalnietis taip pat žengia į aikštę.

6 min. Aleksejus Švedas tradiciškai puikiai jaučiasi „Žalgirio“ arenoje. Kosminis jo tritaškis ir CSKA vėl pirmauja.

5 min. Iffe Lundbergas ir Artūras Milaknis apsikeičia tritaškiais. Du taškus prideda ir į greitą puolimą pabėgęs Zoranas Dragičius – 12:11.

3 min. Iffe Lundbergas reidu atidaro svečių sąskaitai, bet iš viršaus krauna ir Joshas Nebo. 5:2.

2 min. Rungtynių pradžioje komandos apsikeičia nerezultatyviomis atakomis, kol galiausiai iš toli pataiko Artūras Milaknis – 3:0.

1 min. Kauniečiai mačą pradėjo tokiu penketu: Zoranas Dragičius, Janis Strelniekas, Artūras Milaknis, Joshas Nebo, Tyleris Cavanaugh.

Kęstas Rimkus Kęstas RIMKUS, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
Prieš rungtynes „Žalgirio“ arenoje buvo šiltai sutiktas CSKA gynėjas Marius Grigonis. „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas buvusiam bendražygiui viduryje salės įteikė atminimo dovaną, o publika arenoje pakilo ant kojų, kad karštais plojimais padėkotų M.Grigoniui už trejus „Žalgiryje“ praleistus metus.
1.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas