Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 02

„Žalgiris“ patraukė į Maskvą: Šaro planas CSKA ir nerimas dėl E.Ulanovo

Ketvirtadienį Kauno „Žalgiris“ ir vėl patraukė į Maskvą. Šįkart Eurolygoje žalgiriečių laukia sunki akistata su Maskvos CSKA. Šarūnas Jasikevičius pabrėžė, kad tai yra komanda, kuri kovoja dėl čempionų titulo, tačiau sezono pradžioje varžovus galima nustebinti.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Tai bus jau 19-asis legendinių komandų susitikimas Eurolygoje. CSKA priklauso įspūdinga pergalių persvara 17-1, tačiau ta istorinė pergalė rungtynėse praėjusį sezoną Kaune vis dar gyva žalgiriečių ir sirgalių atmintyje. Ar pavyks rusams tėkšti dar vieną antausį?

Antrajame ture CSKA patyrė skaudų pralaimėjimą Madride 69:82, tačiau savo sąskaitoje jau turi tris pergales.

Du mačus iš keturių laimėjusio Kauno klubo treneris Š.Jasikevičius primena, kad sezono pradžia yra sunki visiems: „Buvo matyti Maskvos komandoje sukrėtimas po to pralaimėjimo. Su „Panathinaikos“ ir „Anadolu Efes“ jie sužaidė tikrai solidžiai. Tačiau sezono pradžioje grandams pralaimėjimų taip pat gali būti. Dar nėra komandinių ryšių ir visiems yra sunku“.

„Kaip ir kiekvienais metais, tai komanda, kuri kovos dėl visko. CSKA šį sezoną tapo dar atletiškesnė komanda. Kiek žinau, tai buvo jų tarpsezoninis tikslas. Jie daug keičiasi gynyboje ir skuba į greitą puolimą, bėga ir veržiasi tiesiog įspūdingai. Svarbu bus stabdyti jų tą greitą puolimą ir nepaleisti savo asmeninių puolėjų“, – apie artėjančių rungtynių tikslus kalbėjo Š.Jasikevičius.

VIDEO: Šarūnas Jasikevičius apie varžovus Maskvoje: „Pas juos dominuoja fizinė jėga“

CSKA negalės padėti buvęs žalgirietis Leo Westermannas, kuris rungtynes stebės iš ligoninės.

„Jis geras žaidėjas, bet CSKA ta komanda, kuriai vieno žaidėjo iškritimas daug nereiškia. Jie turi kuo jį kompensuoti ir, manau, kad kiti žaidėjai tai padarys“, – CSKA netekties nesureikšmino Šaras.

Kauno „Žalgiris“ taip pat nebus pačios stipriausios sudėties. Legionierius iš JAV Dee Bostas ir vėl liko Kaune. Skausmus kenčia ir Edgaras Ulanovas, tačiau jis į Rusiją išvyko.

VIDEO: Egdaras Ulanovas į Maskvą išskrido nepaisydamas skausmų

„Jeigu kažkas būtų tikrai blogai, būčiau likęs namuose, tačiau turiu vis dar problemų dėl kojos. Situacija gerėja, bet laukia nemažas darbas. Visgi esu pasirengęs žaisti. Dar prieš Europos čempionatą man buvo uždegimas dešiniajame klube ir vėl man pradėjo jaustis prieš kelias savaites. Kalbamės su medikais ir tikimės, kad tai praeis“, – prieš išvyką aiškino E.Ulanovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai