Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Žalgiriui“ esant Eurolygos viršūnėje – santūrus A.Trinchieri: „Nenoriu apie tai kalbėti“

Kauno „Žalgiris“ (4-1) toliau tęsia įspūdingą sezono pradžią. Lietuvos grandas įveikė Tel Avivo „Maccabi“ ekipą, kuri vis dar vertėsi be Roko Jokubaičio. Kauniečių startas Eurolygoje – vienas geriausių klubo istorijoje. Geriau legendinis klubas sezoną Eurolygoje pradėjo tik 2012-2013 m., kuomet vadovaujamas Joano Plazos laimėjo penkis mačus paeiliui. Šiuo metu bent trumpam žalgiriečiai atsidūrė Eurolygos viršūnėje.

„Nenoriu apie tai kalbėti, – apie puikų „Žalgirio“ startą Eurolygoje kalbėjo Andrea Trinchieri. – Nežinau nieko apie vietą turnyrinėje lentelėje. Žinau, kad laimėjau rungtynes ir kad turėsime sunkų mačą sekmadienį, o vėliau – dvigubą savaitę. Jūs darote savo darbą, bet dar labai anksti ir nepasakysiu apie tai nieko.“

Geriausi „Žalgirio“ startai Eurolygoje per pirmąsias 5 rungtynes

  • 2012-2013 m. sezonas: 5 pergalės paeiliui. Treneris – Joanas Plaza
  • 2024-2025 m. sezonas: 4 pergalės ir 1 pralaimėjimas. Treneris – Andrea Trinchieri
  • 2020-2021 m. sezonas: 4 pergalės ir 1 pralaimėjimas. Treneris – Martinas Schilleris
  • 2010-2011 m. sezonas: 4 pergalės ir 1 pralaimėjimas. Treneris – Aco Petrovičius
  • 2005-2006 m. sezonas: 4 pergalės ir 1 pralaimėjimas. Treneris – Antanas Sireika

Pamatus pergalei žalgiriečiai pasidėjo dar mačo pradžioje: šeimininkai dominavo abiejose aikštelės pusėse ir jau dvyliktąją mačo minutę persvara siekė 25 taškus (32:7).

Tačiau po pertraukos „Žalgiris“ pradėjo strigti ir tuo pasinaudoję svečiai pradėjo grėsmingai mažinti skirtumą, o likus 6 minutėms priartėjo iki 10 taškų (55:65). Bet kauniečiai nesulūžo: vedami kapitono Edgaro Ulanovo žalgiriečiai užtikrintai uždarė rungtynes.

„Tai buvo klaidinančios rungtynės, – po mačo sakė A.Trinchieri. – Žaidėme prieš komandą, kuri išgyvena daug sunkumų. Jie turi puikius kūnus, kovingumą. Mes turėjome sužaisti puikią pirmąją pusę tiek gynyboje, tiek puolime, energijos prasme. Pirmasis kėlinys buvo wow. O tada... „Maccabi“ turi vertybes, jie turi puikų atsparumą, pradėjo žaisti kietai, o mes nebuvome tokie tikslūs ir disciplinuoti, kokie buvome pirmoje mačo pusėje.

Bet mes nusipelnėme laimėti rungtynes ir pasinaudojome tuo, kad jie neturėjo kelių žaidėjų. Mes taip turėjome netekčių, bet tai ne tas pats. Žaidėme su standartine rotacija. Buvome geri ypač gynyboje, kontroliavome atkovotus kamuolius. Tai yra geras momentas. Dar viena pergalė, nežiūriu į mūsų dabartinį rezultatą. Tiesiog žinau, kad turime būti pasiruošę sekmadieniui. Vėliau dar viena dviguba savaitė. Negailestingas tvarkaraštis. Mums reikės kitų žaidėjų, kurie žengtų į priekį. Tik taip galima susidoroti su tokiu tvarkaraščiu ir tuo, ko reikalauja Eurolyga.“

– Bryantas Dunstonas buvo puikus gynyboje. Ar jis turi greičiausias rankas komandoje?

– Šiandien Bryantas sužaidė puikias rungtynes. Buvo be galo pastovus gynyboje ir kai pramesdavome metimus, jis buvo pasiruošęs įmušti kamuolį. Jis yra mūsų veteranas, jis yra patyręs daug dalykų ir tai yra priežastis, kodėl aš jo norėjau „Žalgiryje“. Norėjau, kad jis mums parodytų būdą. Turime du jaunus aukštaūgius ir jis yra puikus mišinys mūsų jaunime.

VIDEO: Su vėjeliu: gražiausi „Žalgirio“ pergalės prieš „Maccabi“ epizodai

– Ar toks plačios rotacijos panaudojimas ir buvo jūsų vizijoje prieš sezoną? Ar šioje komandoje dar turite Džokerio kortą?

– Netikiu Džokerio kortomis, tikiu žmonėmis. Labai sunku manyti, kad dabar visi krepšininkai komandoje žais gerai tą pačią dieną. Aš noriu, kad visi būtų viename ritme. Mano fokusas yra ties Brady ir Luku. Brady sugrįžo po traumos, neturėjo ritmo, bet šiandien žaidė gerai pirmoje pusėje. Tada aš pasirinkau kitą rotaciją. Matėte, kokios šiandien sunkios buvo Sirvydžio rungtynės. Jis sužaidė dvi labai solidžias rungtynes išvykoje, o šiandien atrodė, kad tai buvo pirmosios Eurolygos rungtynės jam. Tai yra priežastis, kodėl noriu ilgos rotacijos. Aš manau, kad Ulė sužaidė nuostabias rungtynes, Mitchellas sužaidė nuostabias rungtynes, Iggy davė mums puikų impulsą pirmoje pusėje. Netikiu Džokeriais, tikiu kasdieniu darbu, motyvacija ir žaidėjų ryžtu tobulėti ir būti geriausia savo versija.

– Kuriuo rungtynių aspektu, kaip treneris, šiandien mėgavotės labiausiai?

– Pergale. Tai dar tik pradžia. Pergale džiaugiesi sekunde, dėl pralaimėjimo liūdi dienas, mėnesius. Aš jau dabar atsukinėju rungtynes savo galvoje ir galvoju apie tai, ką galėtume patobulinti. Žinoma, tai yra kamuolio judėjimas. Mes turėjome puikų kamuolio judėjimą pirmoje, blogesnį antroje pusėje. Puikus žaidimas tiek gynyboje, tiek puolime, kainavo mums energijos. Aš tikiu, kad mes galime būti geresni.

VIDEO: Su vėjeliu: gražiausi „Žalgirio“ pergalės prieš „Maccabi“ epizodai

– Kaip galėtumėte paaiškinti kontrastą tarp puikios pirmosios pusės ir prasto trečiojo kėlinio?

– Tai nėra raketų mokslas. Buvome puikūs, šiek tiek nusileidome visur ir jie pakėlė lygį. Visada yra kita komanda. Tai nėra slidinėjimas. Yra kontaktas, mikroklimatas komandoje. Jie surado labai atletišką penketą, o mes nustojome judinti kamuolį. Taip ir pasikeičia rungtynės.

VIDEO: Taip švenčia Eurolygos lyderiai: žalgiriečių padėka banguojančiai arenai

– Nepaisant sunkios dvigubos savaitės Italijoje šiandien leidote Igną Brazdeikį į startinį penketą. Kiek svarbu kiekvienam treneriui yra parodyti pasitikėjimą žaidėju, kai jam nesiseka?

– Tai, ką sakau, nėra svarbu. Aš gerbiu tavo klausimą, bet svarbiausia, ką aš darau su savo žaidėjais kiekvieną dieną. Aš esu labai reikalaujantis, griežtas, bet aš esu savo žaidėjų didžiausias sirgalius. Po sunkios savaitės, kai kažkas yra duobėje, ką tu darai? Ištiesti ranką ir ištraukti jį iš duobės. Jei jis turi talento, jis žais. Labai paprasta.

– Kiek Mattui Mitchellui, kaip Eurolygos naujokui, reikia tokių sėkmingų rungtynių ankstyvoje karjeros stadijoje?

– Eurolyga yra be galo daug reikalaujanti. Tik keli naujokai turi galimybę žaisti daug minučių ir turėti didelį vaidmenį. Mes „Žalgiryje“ mes turime duoti šansą ir norime duoti šansą. Jam buvo sunku, jis strigo, kaip ir Sirvydis. Tai tikėtina. Kiekvienam žaidėjui reikia gerų rungtynių. Jis gerai žaidė Milane ir toliau stato gerą pamatą.

– Kaip sekasi ieškoti naujoko?

– Esu treneris, aš tvarkysiuosi su savo reikalais ir bandysiu užpildyti spragą. Kai norėsime paskelbti žaidėją, tai padarysime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento