Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 12 10

„Žalgiriui“ – išpirka už australą, nekeičianti situacijos dėl pastiprinimo

Nuo Jocko Landale'o perėjimo į Melburno klubą Australijoje, į Kauno „Žalgirio“ sąskaitą nukapsės pinigėlių. Lietuvos čempionai patvirtino, kad už J.Landale'o kontraktą su „Melbourne United“ gaus išpirką. Tiesa, tai nekeičia „Žalgirio“ planų dėl šios finansinės injekcijos panaudojimo.

15min šaltinių teigimu, už šiuos pinigus Kauno klubas neketina įsigyti naujo žaidėjo, kuris užlopytų traumų paliktą skylę „Žalgirio“ rotacijoje. Kauniečiai dar mažiausiai du mėnesius turės verstis be Steve'o Vasturia, tik žiemos pabaigoje prognozuojamas ir Patricio Garino sugrįžimas.

15min žiniomis, iki pandemijos Kauno klubas už J.Landale'o pardavimą buvo nusimatęs 350 tūkst. eurų išpirką. Tiesa, australas paliko „Žalgirį“ neįprastomis aplinkybėmis ir išpirkos sąlygos šiek tiek pasikeitė. 15min šaltinių teigimu, išpirka šiek tiek sumažėjo, o pats aukštaūgis turėjo padengti jos dalį iš savo kišenės.

Šie pinigai bus skirti užkamšyti finansinę spragą biudžeto eilutėje. „Žalgiris“ prieš sezoną iš bilietų buvo nusimatęs surinkti apie 2,6 mln. eurų, bet antroji viruso banga nuplovė Kauno ekipos vadovų planus. Tuščioje arenoje be sirgalių Eurolygoje žaidžiantis „Žalgiris“ turės perdėlioti savo finansus ir dengti susidariusį skirtumą. Ketverios Eurolygos namų rungtynės tuščiose tribūnose klubui jau neatnešė beveik pusės milijono eurų.

VIDEO: „urBONUSas“: vidinis „Žalgirio“ susirinkimas, nemeilė D.Sirvydžiui ir avarinis „Rytas“

J.Landale'as 2019-ųjų vasarą su „Žalgiriu“ susitarė dėl dvejų metų sutarties. Joje buvo numatyta galimybė po sezono pereiti į NBA, tačiau dėl pandemijos pasikeitęs tarptautinis krepšinio tvarkaraštis sujaukė aukštaūgio situaciją.

NBA laisvųjų agentų langas atsidarė ne liepą, o tik lapkritį. Tuo tarpu „Žalgiris“ nebuvo linkęs pradėti sezono su J.Landale'u, bet prarasti aukštaūgį pirmaisiais jo mėnesiais. Tuo tarpu J.Landale'as labai tikėjo, kad gaus NBA ekipos pasiūlymą, todėl rugpjūtį oficialiai susitarė palikti žaliai baltų stovyklą.

Vis dėlto konkretus NBA klubo pasiūlymas ant J.Landale'o stalo taip ir neatsirado ir šis nutarė praleisti likusią sezono dalį gimtinėje, kurioje dabar itin saugu dėl koronaviruso – Australijoje kasdien fiksuojami tik vienetai naujų COVID-19 atvejų.

Jeigu po 2020–2021 m. sezono J.Landale'as nesulauks kvietimo iš NBA, australas puoselėja planus grįžti į Europą.

Sezonas Australijoje prasideda sausio 10 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas