Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 10 25

„Žalgiriui“ komplimentus žarstęs ASVEL treneris: „Garbė žaisti tokioje atmosferoje“

Vilerbano ASVEL krepšininkai Lietuvą palieka su pralaimėjimu, tačiau vyriausiasis Prancūzijos ekipos treneris Zvezdanas Mitrovičius po dvikovos nesikrimto. „Noriu pasveikinti „Žalgirį“. Mūsų komandai buvo garbė čia žaisti, pajusti šią atmosferą. Tai tikrai ypatinga“, – sakė ASVEL strategas.
Zvezdan Mitrovic
Zvezdanas Mitrovičius / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

„Žalgiris“ namuose laimėjo 70:56. Prasidėjus ketvirtajam kėliniui rezultatas buvo 55:45. Nors ASVEL turėjo keletą progų priartėti prie kauniečių, tačiau per pirmąsias penkias minutes tik kartą sėkmingai atakavo krepšį.

„Manau, kad tai nebuvo blogos rungtynės mums, – sakė ASVEL treneris. – Didžiąją dalį rungtynių kontroliavome tempą ir ritmą. Lūžis įvyko, kai rezultatas buvo 47:53. Negalėjome penkias atakas paeiliui užpulti. Nepataikėme kelių lengvų metimų. Niekas negalėjo pataikyti, „Žalgiris“ tą padarė pirmasis ir laimėjo rungtynes.“

Solidžiai startavusi Vilerbano ekipa po pirmojo kėlinio pirmavo 20:14, tačiau vėliau įklimpo į „Žalgirio“ gynybos gniaužtus. Per antrąjį ketvirtį prancūzai pelnė vos 8 taškus.

„Nutiko „Žalgiris“, – apie užstrigusį puolimą sakė Z.Mitrovičius. – Tai aukštos klasės komanda, kuri pretenduoja žaisti atkrintamosiose. Galbūt „Žalgiris“ matė mūsų rungtynes Miunchene ir dvikovą pradėjo atsipalaidavę, bet pabudo ir pradėjo žaisti agresyviai. „Žalgiris“ taip žaidžia namie. Kontroliavo atkovotus kamuolius, mums buvo sunku tęsti savo gerą žaidimą.“

VIDEO: „Karštom pėdom“: plieniniai „Žalgirio“ gniaužtai, audringi fanai ir Milo šou

Tai jau antrasis mačas iš eilės, kai ASVEL krepšininkai stringa puolime. Miunchene Z.Mitrovičiaus auklėtiniai pelnė 63 taškus, Kaune – 56. Z.Mitrovičius pirštu bedė į traumuotus žaidėjus.

„Neturime dviejų krepšininkų, – aiškino ASVEL strategas. – Matote mūsų sudėtį. Manau, kad pirmuose dviejuose mačuose pateikėme didžiules sensacijas. Žaisti Eurolygoje nėra lengva, ypač su 7-8 žaidėjais. Turime būti pasiruošę. Tai tik sezono pradžia, nenoriu teisintis. Smagu žaisti Eurolygoje, tai nauja patirtis mums. Jei pavyks, pateiksime dar sensacijų.“

Dvikovos pabaigoje ASVEL žaidė be tikro įžaidėjo ir vidurio puolėjo. Mažu penketu Z.Mitrovičius bandė nustebinti „Žalgirį“, kaip tą padarė pergalingame mače su Atėnų „Panathinaikos“. Vis dėlto šis koziris dvikovoje Kaune nesuveikė.

„Taip žaidėme ne pirmą kartą. Atėnų komanda nebuvo tam pasiruošusi, bet „Žalgiris“ buvo. Nežaidėme blogai, kai aikštelėje buvo mažas penketas“, – sakė Z.Mitrovičius.

VIDEO: Pamatykite: nuostabioje fanų atmosferoje A.Milaknio dėjimas ir „Žalgrio“ triuškinanti pergalė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas