Tiesiogiai

Turime nebaigtų reikalų! 9 valandos apie ateities Lietuvą!Turime nebaigtų reikalų! 9 valandos apie ateities Lietuvą!

2021 11 16

„Žalgiriui“ pirmąją pergalę įteikęs „Panathinaikos“ strategas: „Nėra laiko liūdėti“

Atėnų „Panathinaikos“ – komanda, kurią prieš antradienio vakarą Kauno „Žalgiris“ buvo įveikęs paskutinį kartą praėjusį balandį, ir komanda, prieš kurią laimėję Lietuvos čempionai uždarė juodą devynių pralaimėjimų ruožą. Graikijos ekipos strategas Dimitris Priftis neslėpė apmaudo, bet akcentavo būsimą mačą Bavarijoje.
Dimitris Priftis
Dimitris Priftis / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

„Dega ne tik „Žalgiris“, dega ir „Panathinaikos“ vyrai. Tai – gyvenk arba mirk rungtynės“, – Eurolygos autsaiderių mūšio Kaune išvakarėse trimitavo Graikijos žiniasklaida.

Į Kauną atvyko tiek pat alkanas varžovas. Atėnų „Panathinaikos“ sąskaitoje buvo vos dvi pergalės, abi iškovotos namų arenoje OAKA.

Snaudžiantis Graikijos slibinas lentelėje lenkė tik „Žalgirį“, tad pirmąjį laimėjimą svečiuose įsirašyti „Panathinaikos“ vylėsi Nemuno saloje, bet pirmavo tik mačo pradžioje, o po 40 minučių kovos turėjo pripažinti Jure Zdovco kariaunos pergalę 76:69.

„Sunkios rungtynės. „Žalgiris“ kontroliavo mačą, bet mes buvome arti. Pralaimėjome rungtynes konkrečiame momente, kai atlikome kelias prastas atakas, o „Žalgiris“ perėmė iniciatyvą. Mums reikėjo kažko papildomo, kad laimėtume. Deja, tai neįvyko. Sveikinimai „Žalgiriui“. Dabar turime koncentruotis kitam mačui, nėra laiko emocijoms. Žinoma, esame nuliūdę, bet rytoj turime kelionę, o poryt – rungtynes Miunchene. Tvarkaraštis sunkus, tad vietos liūdesiui nėra“, – po nesėkmės Kaune sakė „Panathinaikos“ strategas Dimitris Priftis.

Tai buvo jau ketvirtoji „Panathinaikos“ nesėkmė iš eilės Eurolygoje. Tokią seriją fiksuoja ir trenerį pakeitusi Vitorijos „Baskonia“, kuri šį ruožą pasiruošusi nutraukti mače prieš Belgrado „Crvena zvezda“.

„Nėra vieno ar dviejų dalykų, kurie lemia šią pralaimėjimų atkarpą, – sakė D.Priftis. – Turime sustiprinti ir pagerinti keletą dalykų. Žinoma, mums kai ko trūksta, nes rezultatai yra prasti. Kaip ir sakiau, mums reikia papildomo vieno dalyko, kad laimėtume – vieno perdavimo, vieno metimo, vieno ar dviejų geresnių sprendimų gynyboje. Tai pakeltų mūsų galimybes laimėti tokio pobūdžio dvikovas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas