Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2017 12 28

„Žaliai-balta“ pasaka tęsiasi! „Žalgiris“ nubloškė ir Eurolygos lyderius

Kalėdos praėjo, tačiau Kauno „Žalgiris“ (10-5) įteikė dar vieną pasakišką dovaną. Rekordinio sirgalių skaičiaus palaikomi Lietuvos čempionai 74:68 (22:19, 14:19, 12:15, 26:15) nubloškė ir Eurolygos lyderį Pirėjo „Olympiakos“ (11-4) bei iškovojo jau penktąją pergalę iš eilės.
Kevinas Pangosas ir Aaronas White'as
Kevinas Pangosas ir Aaronas White'as / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

15 480 – tiek žmonių ketvirtadienio vakarą sugužėjo į „Žalgirio areną“. Tiek sirgalių kauniečiai į savo tvirtovę dar niekada nebuvo pritraukę.

Mačas prasidėjo nervingai ir abi komandos nedemonstravo akiai patrauklaus krepšinio.

Kiek išsimušę iš vėžių susitikimo pradžioje atrodė „Žalgirio“ atakų dirigentai Kevinas Pangosas ir Vasilije Micičius. Kanadietis viename epizode įsigudrino visiškai laisvas nepataikyti iš po krepšio.

Per pirmąją rungtynių dalį nei viena ekipa nesugebėjo įgyti apčiuopiamos persvaros.

Trečias kėlinys buvo tikras nervų karas. Teisėjai leido muštis, o Šarūnas Jasikevičius už ginčus užsidirbo techninę pražangą. Maža to, Edgarui Ulanovui buvo prakirstas paakys, tačiau net ir kraujas nepaskatino arbitrų užfiksuoti taisyklių pažeidimo.

Lemiamame ketvirtyje aikštės šeimininkai pademonstravo geležinę valią, atsilaikė prieš varžovų išpuolius ir galiausiai palaužė svečius iš Pirėjo. Pergalę įspūdingais dėjimais užtvirtino Aaronas White'as.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kevinas Pangosas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kevinas Pangosas

Kauniečiai identiškai (47,4 proc.) pataikė tiek dvitaškius (18/38), tiek tritaškius (9/19).

„Olympiakos“ laimėjo kovą po krepšiais 27:23, bet dvikovas dėl kamuolių svečiai didžiąją rungtynių dalį laimėjo kur kas didesniu skirtumu.

Džiugina faktas, jog „Žalgiris“, būdamas dažniausiai klystančia komanda turnyre, ketvirtadienį prarado tik 6 kamuolius. „Olympiakos“ suklydo 14 kartų.

„Žalgiris“: K.Pangosas (7 rez. perd.) ir A.Milaknis (4/7 trit.) po 14, P.Jankūnas (5 atk. kam.) 12, V.Micičius 11, B.Daviesas 8, A.Kavaliauskas 6, E.Ulanovas 5, A.White'as 4.

„Olympiakos“: I.Papapetrou 13, K.Papanikolaou 11, H.Thompsonas (8 atk. kam.) ir V.Spanoulis (7 rez. perd.) po 10.

VIDEO: Santrauka: „Žalgiris“ – „Olympiakos“

Įvykius aikštėje tradiciškai aprašė 24sek.

Rungtynių eiga: „Žalgiris“ – „Olympiakos“ 74:68 (22:19, 14:19, 12:15, 26:15)

Ketvirtas kėlinys. „Žalgiris“ – „Olympiakos“ 74:68 (22:19, 14:19, 12:15, 26:15)

40 min. A.White'as po K.Pangoso perdavimo įdėjo iš viršaus, V.Spanoulis realizavo baudų metimus. „Žalgiris“ po dar vieno fantastiško A.White'o dėjimo užsitikrino pergalę.

39 min. V.Spanoulis prasižengė jau ketvirtą kartą, tačiau P.Jankūnas pataikė tik vieną baudos metimą iš dviejų – 69:66.

38 min. Kevinas Pangosas! Tritaškį gynėjas įleido paskutinę atakos laiko sekundę ir persvara tapo rekordine. Deja, kanadietis prasižengė prieš metantį J.Strelnieką.

V.Micičius ir H.Thompsonas dar apsikeitė tritaškiais. Arena įkaitusi iki begalybės – 68:64.

37 min. V.Micičius akrobatiniu metimu greitoje atakoje bandė nubausti varžovus, bet kamuolys net nelietė lanko. Laimei, buvo užfiksuota pražanga – 62:58.

35 min. K.Pangosas atsakė taikliu tritaškiu! Paskutinę atakos laiko sekundę I.Papapetrou įsmeigė tolimą dvitaškį. Tačiau ką išdarinėja E.Ulanovas! Krauju trečiajame kėlinyje pasruvęs puolėjas įšovė iš toli – 60:58.

34 min. Galingu dėjimu E.Ulanovas išvedė „Žalgirį“ į priekį, tačiau V.Spanoulis tritaškiu užtildė Kauno sirgalius – 54:56.

33 min. El capitano! P.Jankūnas demonstruoja šaltus nervus ir dar vienu metimu nubraukia „Olympiakos“ persvarą iki minimumo – 52:53.

31 min. H.Thompsonas prasižengė prieš A.Milaknį ir karščiavosi, tačiau trenerio nuramintas negavo techninės pražangos. P.Jankūnas pelnė taškus iš vidutinio nuotolio – 50:53.

Trečias kėlinys. „Žalgiris“ – „Olympiakos“ 48:53 (22:19, 14:19, 12:15)

30 min. Kėlinio pabaiga buvo nerezultatyvi. Nervų karo atomazga perkelta į lemiamą ketvirtį.

Donatas Urbonas DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas Kaune

Valinskui reikia reanimacijos. Į aikštę mestas gynėjas spirga lyg petarda, bet tai duoda tik neigiamą efektą. Lietuvis prametė abi baudas ir atrodo praradęs pasitikėjimą savo jėgomis. Po ambicingos sezono pradžios, Paulius taškų nepelnė jau bent ketveriose Eurolygos rungtynėse iš eilės. Tikėkimės, ši serija nutrūks šį vakarą.

29 min. P.Valinskas vos pasirodęs aikštėje sužaidė drąsiai ir išprovokavo pražangą. Deja, abu baudų metimai skriejo pro šalį. K.Papanikolaou pataikė iš toli ir Š.Jasikevičius paprašė minutės pertraukėlės – 48:53.

Donatas Urbonas DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas Kaune

Edgaro Ulanovo tokio įsiutusio ant teisėjų dar neteko matyti. Jis grįždamas ant suolo piktai mosavo rankomis. Žalgiriečiui prakirstas paakys. Panašu, kad prakirto Kostas Papanikolaou, priėjęs prie „Žalgirio“ suolo ir atsiprašęs lietuvio. Ūlė niršo, bet ne ant graiko, o arbitro. „Žalgirio“ arenoje jau ne pirmą kartą aidi garsioji teisėjams skirta skanduotė.

28 min. E.Ulanovui varžovas trenkė alkūne į veidą, bet arbitrai vėl neskyrė pražangos. Lietuviui prakirstas veidas – 48:50.

Šarūnas Jasikevičius nubaustas technine pražanga. Teisėjai neskyrė pražangos prieš A.Kavaliauską, o nepatenkintas Šaras papasakojo arbitrams, ką apie juos galvoja.

27 min. I.Papapetrou po puolime atkovoto kamuolio pataikė iš toli ir nubraukė aikštės šeimininkų persvarą iki minimumo – 48:47.

25 min. A.Milaknis! Dar viena snaiperio tolima bomba! „Žalgiris“ apsigynė, o A.Milaknis išprovokavo nesportinę K.Papanikolaou pražangą. Graikas net nesivargino imituoti bandymo išmušti kamuolio ir trinktelėjo lietuviui per veidą. Iš pradžių buvo užfiksuota paprasta pražanga, bet teisėjai peržiūrėjo epizodą ir skyrė nesportinę nuobaudą – 48:44.

24 min. Šaras kartu su visa „Žalgirio arena“ prašė žingsnių K.Papanikolaou, tačiau buvo užfiksuota pražanga E.Ulanovui. A.Milaknis su tuo pačiu K.Papanikolaou apsikeitė taikliais tolimais metimais – 43:43.

22 min. Antrąją rungtynių dalį „Olympiakos“ pradėjo jau 11-ąja klaida. P.Jankūnas dvitaškiu iš vidutinio nuotolio rezultatą išlygino, o jau kitoje atakoje identišku epizodu ir išvedė „Žalgirį“ į priekį – 40:38.

Statistika po dviejų kėlinių. „Žalgiris“ – „Olympiakos“

Dvit.: 11/24 (46 proc.) – 10/14 (71 proc.)

Trit.: 3/6 (50 proc.) – 4/11 (36 proc.)

Atk. kam.: 11 – 12

Rez. perd.: 7 – 9

Kl.: 4 – 10

„Žalgiris“: B.Davies 8 (4 atk. kam.), K.Pangosas 7, A.Kavaliauskas, V.Micičius ir A.Milaknis po 6.

„Olympiakos“: J.McLeanas 8, I.Papapetrou 6, V.Spanoulis (4 rez. perd.), B.Robertsas ir H.Thompsonas po 5.

Antras kėlinys. „Žalgiris“ – „Olympiakos“ 36:38 (22:19, 14:19)

20 min. Į V.Spanoulio dvitaškį prasiveržimu atsakė K.Pangosas, tačiau kanadietis jau kitoje atakoje perdegė ir atliko avantiūrišką perdavimą A.White'ui, kuris kamuolio nepagavo. Po dviejų kėlinių – jokio aiškumo.

18 min. „Olympiakos“ vienos atakos metu prametė du tritaškius, o A.Kavaliausko dvitaškis sumažino deficitą – 34:35.

16 min. H.Thompsonas pataikė iš toli. Šiame epizode per lėtai prie oponento suskubo A.Toupane'as. Kitoje aikštės pusėje V.Micičius prasižengė puolime – 31:35.

15 min. B.Daviesas nubaustas technine pražanga už tai, kad prašė pražangos varžovui – 29:30.

Donatas Urbonas DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas Kaune

Nespėjo. Šaras prieš amerikiečio techninę pražangą spėjo iškelti ranką ir paprašyti legionieriaus patylėti, bet kitas arbitras išgirdo piktas B.Davieso replikas dėl neduotos pražangos. B.Daviesas nubaustas technine pražanga ir pasodintas ant suolo. Šaras nesutinka. Jis nemano, kad tai buvo verta techninės. Ypač, kai ją skyrė visai kitas arbitras, nei kuriam apeliavo B.Daviesas.

14 min. Abi komandos keitėsi nerezultatyviomis atakomis, tačiau nesėkmingą seriją tritaškiu nutraukė latvis J.Strelniekas – 25:27.

12 min. H.Thompsonas pelnė du taškus, o kitos atakos metu J.McLeanas įdėjo su A.White'o pražanga. „Žalgiriečių“ persvara aptirpo – 25:24.

11 min. Koks apmaudus epizodas. K.Pangosas perėmė kamuolį ir išbėgo vienas prieš krepšį, tačiau nesugebėjo pataikyti iš po krepšio. Laimei, savo klaidą kanadietis kompensavo tritaškiu – 25:19.

Pirmas kėlinys. „Žalgiris“ – „Olympiakos“ 22:19

Donatas Urbonas DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas Kaune

Atrodo, Šaras šį vakarą negali ramiai pasitikėti nė vienu savo įžaidėju. V.Micičius per dažnai atsiduria atakų smaigalyje, kiša nagus, kur nereikia, nutraukia derinius ir kepšteli simboliškai per rankas 2+1 situacijose. Šaras piktas. Bet svarbiausia, kad „Žalgiris“ priekyje.

10 min. Puikiai po krepšiu sužaidęs A.Kavaliauskas pelnė ir pirmuosius savo taškus, bet itin švelni V.Micičiaus pražanga prieš J.McLeaną leido šiam pelnyti du taškus su pražanga. Laimei baudos metimas taiklus nebuvo – 22:19.

8 min. Klaidomis apsikeitė V.Micičius ir V.Spanoulis. I.Papapetrou pelnė jau šeštąjį savo tašką, tačiau dar vienas V.Micičiaus prasiveržimas grąžino minimalų pranašumą aikštės šeimininkams – 18:17.

7 min. V.Micičius tik pasirodęs aikštėje jau surengė puikų reidą ir išvedė komandą į priekį – 14:12.

Donatas Urbonas DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas Kaune

Kevinas Pangosas, atrodo, mintimis dar prie Kalėdų stalo: gynyboje sminga į užtvaras kaip į pusnis, o puolime nekontroliuoja komandos. Šaras skėsčioja rankomis ir nuo suolo kelia Vasilije Micičių. Jau po pirmojo serbo išpuolio treneris gali paploti atakų organizatoriui už gerą epizodą.

5 min. A.Milaknis dukart įšovė iš toli, tritaškiu atsakė ir V.Spanoulis, o rezultatas tapo lygus – 12:12.

4 min. V.Spanoulis puikiai dirigavo svečių atakoms, o kauniečių taškus toliau rinko B.Daviesas – 4:6.

2 min. Rungtynes taikliu metimu iš po krepšio pradėjo G.Bogris, „Žalgirio“ taškų sąskaitą atidarė B.Daviesas – 2:2.

Starto penketai:

„Žalgiris“: K.Pangosas, A.Milaknis, E.Ulanovas, P.Jankūnas ir B.Daviesas.

„Olympiakos“: V.Spanoulis, B.Robertsas, G.Bogris, I.Papapetrou, K.Papanikolaou.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas