Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 19 /21:34

Graikiškas riešutas vėl per kietas: „Žalgiris“ nesulaikė rekordais žibėjusio PAO veterano

Dangus Eurolygoje virš Kauno „Žalgirio“ (3-6) krepšininkų galvų niaukiasi. Praėjusią savaitę apmaudžiai kritę Pirėjuje, šį antradienį Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai turėjo pripažinti ir kitos Graikijos komandos pranašumą, 85:86 (16:19, 17:22, 20:23, 32:22) namuose dramatiškai nusileidę Atėnų „Panathinaikos“ (5-4). Svečius į priekį vedė rekordinį pasirodymą penkiais tritaškiais surengęs veteranas Nickas Calathesas.

Mačo pradžioje įspūdingą pasirodymą surengė reabilituotis po blankios praėjusios savaitės norėjęs Zachas LeDay. „Žalgirio“ „centras“ buvo nuolat maitinamas kamuoliais, dominavo po graikų krepšiu ir surinko 11 iš 13 pirmųjų šeimininkų komandos taškų.

Visgi įpusėjus kėliniui, kauniečių taikiklis nusimušė. Graikai pagerino gynybą ir pradėjo artėti. Šioje atkarpoje labai sėkmingai sužaidė veteranas N.Calathesas, pataikęs du tolimus metimus ir kėlinio pabaigoje pirmą kartą išvedęs Atėnų ekipą į priekį.

Antrasis ketvirtis klostėsi jau pagal svečių scenarijų. Georgios Papagiannis išsprendė svečių gynybos problemas po krepšiu, o puolime tarsi vijurkas sukosi N.Calathesas. PAO žvaigždė ne tik puikiai skirstė perdavimus komandos draugams, tačiau ir pats atakuodavo pačiomis svarbiausiomis akimirkomis. Po jo taiklaus tritaškio graikai įpusėjus dvikovai turėjo 8 taškų pranašumą.

Bet išvadų per pertrauką „Žalgirio“ vyrai nepadarė. Aikštės generolo antpečiai ir antroje rungtynių pusėje tvirtai priklausė N.Calathesui, kuris labai greitai įmetė dar du tolimus metimus ir su penkiais tritaškiais pasiekė asmeninį savo karjeros rekordą.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Nickas Calathesas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Nickas Calathesas

Ketvirtajame kėlinyje „Žalgiris“ dar bandė gelbėtis ir Jocko Landale‘o keturiais tritaškiais aptirpdė deficitą iki vienženklės žymos, o galiausiai šeimininkai turėjo unikalią galimybę ir sukurti stebuklą, bet likus žaisti 2 sek. ir atsiliekant 2 taškais, Artūras Milaknis įmetė baudos metimą, nors to nenorėjo ir rankas į viršų kėlė graikai, nors į Kauną atvyko atleidę vyriausiąjį trenerį ir diriguojami tik buvusio asistento Georgios Vovoro.

N.Calathesas pelnė 19 taškų (5 tritaškiai iš 7), atliko 12 rezultatyvių perdavimų ir surinko net 32 naudingumo balus.

Žalgiriečiai patyrė trečią pralaimėjimą iš eilės. Ketvirtadienį Š.Jasikevičiaus auklėtiniai namuose priims Belgrado „Crvena zvezda“ ekipą.

Kauno „Žalgiris“ – Atėnų „Panathinaikos“ 85:86 (16:19, 17:22, 20:23, 32:22).

„Žalgiris“: Zachas LeDay 15, Lukas Lekavičius 14, Jockas Landale’as 12 (4/6 trit., 8 atk. kam.), Artūras Milaknis ir Edgaras Ulanovas po 11, Marius Grigonis 9 (1/7 trit.), Thomasas Walkupas 6, Paulius Jankūnas 5, Nigelas Hayesas 2, Rokas Jokubaitis taškų nepelnė, Karolis Lukošiūnas nežaidė.

„Panathinaikos“: Nickas Calathesas 19 (5/7 trit., 12 rez. perd., 32 n.b.), DeShaunas Thomasas 13, Ioannis Papapetrou 12 (5 atk. kam.), Jimmeris Fredette’as 11, Georgios Papagiannis 8.

VIDEO: J.Landale'as: „Atrodė, kad bijome mesti“
VIDEO: Z.LeDay: „Visada sunku pralaimėti“
VIDEO: Karštas E.Ulanovo komentaras apie trečią pralaimėjimą paeiliui
VIDEO: Nusivylęs Th.Walkupas po žalgiriečių pralaimėjimo

Rungtynių eiga:

IV kėlinys. „Žalgiris“ – „Panathinaikos“ 85:86 (16:19, 17:22, 20:23, 32:22).

40 min. Nickas Calathesas prasižengė penktą kartą, Edgaras Ulanovas ir Tyrese'as Rice'as apsikeitė taikliomis baudomis, o Marius Grigonis net pataikė iš toli ir sumažino atsilikimą iki trijų taškų. Tuomet ekipos apsikeitė baudomis, o Artūras Milaknis likus 2,2 sek. pataikė tritaškį ir uždirbo varžovui pražangą. Iki PAO buvo likę tik du taškai, bet Artūro baudos metimas į krepšį neplanuotai įkrito, o Tyrese'as Rice'as nepataikė nė karto, bet laiko išmesti normalų metimą jau nebuvo ir stebuklas neįvyko. „Žalgiris“ patyrė šeštą nesėkmę.

39 min. Jocko Landale'o dar vienas tritaškis – 71:76. Jimmeris Fredette'as pataikė supersudėtingą metimą ir dar kartą pasiuntė kauniečius į nokdauną.

38 min. Trečias Jocko Landale'o tritaškis – 68:74. Visgi kitoje aikštės pusėje Georgios Papagiannis deda iš viršaus su Artūro Milaknio pražanga.

37 min. Lukas Lekavičius tritaškiu baudžia buvusią savo komandą, tačiau Deshaunas Thomasas atsakė tuo pačiu – 65:74.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, Eurolyga.lt redaktorius „Žalgirio“ arenoje
„Nepasiduodam!“ – prieš ketvirtojo kėlinio pradžią garsiai sušuko vienas aistruolis. „Žalgiris“ nepasidavė ir nesportinė pražanga atgaivino viltį Kauno krepšinio saloje. Tik primenu, kad PAO tragiškai žaidžia rungtynių pabaigas – ketvirtajame kėlinyje jau paleido 13 taškų persvarą Vilerbane ir 7 taškų pranašumą mačo pabaigoje su Milanu.

35 min. Graikai baudžiami nesportine pražanga. Nickas Calathesas grįžta į aikštę. Lukas Lekavičius sumetė baudas – 62:69.

34 min. Jocko Landale'o taiklus tolimas metimas. Pagaliau – 60:69.

33 min. Tyrese'as Rice'as pataiko iš toli, tuo tarpu Marius Grigonis tris sykius iš tritaškio zonos meta netaikliai.

32 min. Pirmieji Nigelo Hayeso taškai, puikiai sugriebus kamuolį po varžovų krepšiu – 57:66.

31 min. Lukas Lekavičius tampa nauju „Žalgirio“ atakų lyderiu. Po jo metimo deficitas po ilgos pertraukos sumažėja iki vienženklės žymos – 55:64.

III kėlinys. „Žalgiris“ – „Panathinaikos“ 53:64 (16:19, 17:22, 20:23).

30 min. Lukas Lekavičius sudėtingu metimu iš po krepšio baigia trečią kėlinį – 53:64.

27 min. Paulius Jankūnas Eurolygoje pelno 3001 savo tašką, tačiau kol kas tai menka paguoda – 48:61.

26 min. Lukas Lekavičius pataiko iš vidutinio nuotolio. Pagaliau – 43:53. Ioannis Papapetrou ir Artūras Milaknis apsikeičia tritaškiais – 46:61.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, Eurolyga.lt redaktorius „Žalgirio“ arenoje
Trečiojo kėlinio pradžia ir Nickas Calathesas svilina „Žalgirio“ krepšį karjeros rekordu – jau 5 pataikyti tritaškiai į kauniečių krepšį.

25 min. Ir penktasis... Nickas Calathesas tiesiog šėlsta. „Žalgiris“ skęsta – 35:51. Penki tritaškiai – karjeros rekordas. Jockas Landale'as tolimu metimu bent kažkiek atgaivina puolimą.

24 min. Nickas Calathesas pataiko jau ketvirtą tritaškį. Tiek tolimų metimų įžaidėjas šį sezoną nebuvo įmetęs nė viename mače.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, Eurolyga.lt redaktorius „Žalgirio“ arenoje
„Šarai, daryk ką nors!“ – per nuščiuvusią „Žalgirio“ areną pasigirdo vieno sirgaliaus balsas. -13 nejaukiai tildo tribūnas.

23 min. „Žalgirio“ problemos nesibaigia. Graikai vėl labai greitai susigrąžina dviženklį pranašumą, o Georgios Papagiannis metimu iš po krepšio padidino kauniečių deficitą iki rekordinės žymos – 33:45.

II kėlinys. „Žalgiris“ – „Panathinaikos“ 33:41 (16:19, 17:22).

20 min. Nickas Calathesas pelno taškus. PAO pirmą kartą šiame mače įgyja dviženklę persvarą. Laimei, į tai žalgiriečiai labai greitai sureagavo Zacho LeDay pataikymu ir Thomaso Walkupo tritaškiu – 33:38. Visgi kėlinį taikliu tritaškiu su sirena užbaigia tas pats Nickas Calathesas.

19 min. Pirmieji Edgaro Ulanovo taškai, bet kitoje aikštėje taikliai atakuoja ir vis drąsiau besijaučiantis Jimmeris Fredette'as – 28:36.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, Eurolyga.lt redaktorius „Žalgirio“ arenoje
Jokios drausmės „Žalgirio“ žaidime. Atrodo, kad „Žalgiris“ buvo suradęs tik vieną kelią krepšio link – kai aikštėje buvo J.Wiley ir jį nuolat atakavo Z.LeDay, vien per pirmąsias 6 minutes surinkęs 11 taškų. Bet vos tik šie aukštaūgiai sėdo ant suolo, „Žalgiris“ vos sukrapšto taškus. „Žalgiriui“ dar praverstų ar A.Perezas, ar bet kuris kitas įžaidėjas, kuris galėtų sustyguoti puolimą – nei L.Lekavičius, nei Th.Walkupas kol kas nežavi Šaro, kuris nuolat laido jiems replikas. Tuo tarpu gynyboje „Panathinaikos“ naudojasi psichologinėmis „Žalgirio“ klaidomis. PAO puolimo mašinai leidžiama važiuoti greitkeliu, ne žvyrkeliu.

18 min. Atrodė, kad gaisras užgesintas. Deja... Kelios sėkmingos PAO atakos, Deshauno Thomaso tolima bomba iš aikštės krašto ir vėl -8 – 26:34.

16 min. Devinta „Žalgirio“ klaida. Per daug... Laimei, agresyvus žaidimas kauniečiams leidžia likti arti varžovų. Į aikštę sugrįžęs Zachas LeDay ir vėl sunkiai sulaikomas – 26:29.

15 min. Artūras Milaknis uždirba pražangą, atakuodamas iš toli. Snaiperis visus metimus sumeta – 22:27.

14 min. Kauno komanda ir toliau neranda kelių prie graikų krepšio ir dažnai klysta. Tuo tarpu „Panathinaikos“ baudomis didina persvarą jau iki 8 taškų. Yra problemų – 19:27.

13 min. Paulius Jankūnas atidaro savo taškų sąskaitą, bet vis dar reikia vytis – 19:21.

12 min. Graikų gynybos problemas išsprendė Georgios Papagiannis. „Panathinaikos“ milžinas sėkmingai sužaidžia ir puolime, pelnydamas du taškus ir uždirbdamas Luko Lekavičiaus pražangą.

I kėlinys. „Žalgiris“ – „Panathinaikos“ 16:19.

10 min. Nickas Calathesas dar kartą pataiko iš toli. Graikai pirmą kartą šiose rungtynėse išsiveržia į priekį. Pralaimime 16:17. Graikų klubo veteranas kol kas žaidžia fantastišką mačą.

8 min. Nickas Calathesas pataiko iš labai toli ir gaivina PAO viltis. Šaras prie veterano siunčia gintis jaunąjį Roką Jokubaitį.

7 min. Thomaso Walkupo tritaškis. Žiūrovai dar kartą keliami iš savo vietų – 16:11.

5 min. Dar du Zacho LeDay pataiko dar du metimus iš po krepšio ir vieną tritaškį. 11 amerikiečio taškų iš 13, kuriuos pelnė „Žalgiris“. Įspūdinga pradžia – 13:7.

4 min. Deshaunas Thomasas pataiko tritaškį ir renka penktą savo tašką, bet šeimininkai vis dar priekyje – 6:5.

3 min. Zachas LeDay ir toliau agresyvus. Amerikietis labai sėkmingai atakuoja Jacobą Wiley – 6:0.

2 min. Žalgiriečių taškų sąskaitą atidarė Marius Grigonis, netrukus sunkų taiklų metimą pridėjo ir Zachas LeDay. Sėkminga pradžia – 4:0.

1 min. Mačą žalgiriečiai pradėjo tokiu starto penketu: Thomasas Walkupas, Marus Grigonis, Edgaras Ulanovas, Nigelis Hayesas ir Zachas LeDay.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, Eurolyga.lt redaktorius „Žalgirio“ arenoje
Linkėjimai iš „Žalgirio“ arenos! Šį vakarą čia nebepamatysime Alexo Perezo, kuris pradėjo derybas dėl kontrakto nutraukimo su „Žalgiriu“ ir sužaidė savo paskutinį mačą su žalia apranga savaitgalį Pasvalyje. Bet pamatysite netikėtų svečių ant „Žalgirio“ arenos parketo. Šarūno Jasikevičiaus sūnus Lukas išmes netikrą ginčo kamuolį, o dukra Aila prisidės prie komandų pristatymo. „Žalgirio“ arenoje minima vaikų diena. Aikštėje turėtų pasirodyti Marius Grigonis, kuris vis dar nenumalšina pėdos skausmo. Vietoj A.Perezo mačui registruotas Karolis Lukošiūnas, bet galbūt daugiau progų gaus gimtadienį švenčiantis Rokas Jokubaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito