Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 10 27

Željko Obradovičiaus pagyros „Žalgiriui“: „Žaisime prieš labai agresyvų varžovą“

Prieš dvikovą su Kauno „Žalgiriu“ tituluočiausias visų laikų Europos treneris Željko Obradovičius žarstė pagyras Lietuvos klubui bei vylėsi, kad atmosfera „Štark“ arenoje vėl bus karštutėlė.

Penktojo turo dvikova tarp Belgrado „Partizan“ ir Kauno „Žalgirio“ ekipų – ketvirtadienį 21.30 valandą Lietuvos laiku Serbijos sostinėje.

Devyniskart Eurolygos čempiono Željko Obradovičiaus auklėtiniai pralaimėjo tris pirmuosius Eurolygos sezono mačo, kol galiausiai 15489 sirgalių akivaizdoje 90:62 sudaužė Bolonijos „Virtus“.

Dar geresnės nuotaikos į „Štark“ areną atvyksta „Žalgiris“, praėjusią savaitę ant menčių paguldęs ne tik Sergio Scariolo ir „Virtus“, bet ir Šarūno Jasikevičiaus diriguojamą „Barcelona“.

„Tikimės, kad atmosfera arenoje išliks tokia pat, kokia buvo praėjusius du mačus. Tai labai svarbu ne tik komandai, bet visiems mums, – prieš rungtynes „Žalgiriu“ kalbėjo Željko Obradovičius. – Analizuodami pamatėme, kad žaisime prieš labai agresyvų varžovą, ypač gynyboje, o po geros gynybos „Žalgiris“ mėgsta greitai ir sėkmingai pereiti į puolimą. Turime būti tam pasiruošę.“

„Partizan“ treneris akcentavo ir Kazio Maksvyčio kariaunos renkamus kamuolius puolime (vid. 13,5). Pagal šį rodiklį „Žalgiris“ pirmauja visoje Eurolygoje.

„Jie žino, kaip reaguoti, kai rezultatas yra neigiamas. Jie nesubyrėjo ir galiausiai laimėjo prieš „Virtus“ ir „Barcą“. Artėjantis mačas iš mūsų pareikalaus maksimalaus susikaupimo ir pasiruošimo. Bandysime išlaikyti tokį lygį, kokį parodėme pastarosiose dvejose rungtynėse“, – sakė Ž.Obradovičius.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Željko Obradovičius
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Željko Obradovičius

Treneris pridūrė, kad „Partizan“ žaidėjų kovingumas ir pasitikėjimas savimi yra aukščiausio lygio.

„Mes ir praeitoje dvikovoje rungtyniavome su pasitikėjimu. Po mačo su Milano ekipa aš rodžiau ir akcentavau gerus dalykus. Galvoju, kad jų yra daug. Prieš „MorNar“ buvo prastų epizodų, tad teko pakalbėti ir apie juos. Komandos kovingumas yra pavydėtino lygio, – dėstė Ž.Obradovičius. – Turėkite omeny, kad šį mėnesį mes turime dešimt rungtynių, o kitą mėnesį, kai vyks „langai“, jų bus devynios. Lapkritį namuose žaisime tik dukart. Toks yra tvarkaraštis, nėra prasmės skųstis ar per daug apie tai galvoti. Tai reiškia viena – reikės išlaikyti koncentraciją, energiją ir norą. Tokią komandą noriu matyti prieš „Žalgirį“, kad iškovotume dar vieną pergalę Eurolygoje.“

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Zach LeDay
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Zach LeDay

Prieš savo buvusią komandą rungtyniaus Zachas LeDay, „Žalgiryje“ praleidęs 2019–2020 metų sezoną.

Antrąjį sezoną paeiliui Ž.Obradovičiaus komandoje žaidžiantis amerikietis per pirmąsias ketverias rungtynes Eurolygoje fiksavo 15,8 taško (61,5 proc. dvit., 80 proc. trit., 81,8 proc. baud.), 6,2 atkovoto kamuolio, 1,8 rezultatyvaus perdavimo ir 19,2 naudingumo balo.

„Laukia sudėtingas mačas, kuris pareikalaus daug jėgų. Puikiai žinau „Žalgirį“. Jie žaidžia su pasididžiavimu, yra kovingi. Žingsnis po žingsnio ir rungtynes po rungtynių mes augame. Mokomės iš klaidų ir tobulėjame“, – sakė Z.LeDay.

VIDEO: „Eurolygos diena“: „Žalgirio“ siurprizai, Šaro replikos ir prorusiška teritorija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas