Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 16

Željko Obradovičių įsiutino teisėjavimas Eurolygos finale: „Titulą iš mūsų pavogė“

Željko Obradovičius dar niekada nebuvo pralaimėjęs Eurolygos finalo, todėl galbūt parinko ne pačius geriausius žodžius po finalinio švilpuko apkabindamas buvusį bendražygį Dimitrį Itoudį. Maskvos CSKA treneris atrodė sutrikęs, o Stambulo „Fenerbahče“ strategas – įsiutęs. Akivaizdu, Ž.Obradovičius piktinosi dėl teisėjų darbo.
Željko Obradovičius
Željko Obradovičius / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Eurolygos finalas | Stambulo „Fenerbahče“ – Maskvos CSKA 96:101 | Berlynas

„Kai kas pavogė iš mūsų titulą, – į vatą nevyniojo 56-erių serbas. – Kai kurie tikėjo, kad mes nenusipelnėme šios pergalės. Paskutinėje ketvirtojo kėlinio atakoje Nando de Colo sužingsniavo. Viskas čia tuo ir turėjo baigtis.

Kai kurių švilpukų visiškai nesupratau ir nenoriu apie juos kalbėti. Tik kai Eurolygos finale žaidi pratęsimą ir varžovas meta 10 baudų metimų, o tu – nė vienos, kyla klausimas: kokiais kriterijais paremti tie švilpukai? Buvome labai arti pergalės ir nusipelnėme laimėti be pratęsimo“.

Kitaip nei treneris, rungtynių didvyriu vos netapęs „Fenerbahče“ įžaidėjas Bobby Dixonas nesureikšmino teisėjų darbo.

„Nenoriu ieškoti pasiteisinimų dėl teisėjų. Nekalbėsiu apie jų klaidas. Mes patys turėjome gerą šansą, kai panaikinome 20 taškų skirtumą. Galėjome laimėti“, – sakė 17 taškų finale įmetęs Turkijos pilietybę priėmęs amerikietis.

VIDEO: Eurolygos finalas: CSKA – „Fenerbahče“

CSKA strategas D.Itoudis reagavo panašiai, kaip ir aikštėje po finalinės sirenos.

„Iš pagarbos Obradovičiui, nekomentuosiu teisėjų darbo“, – nukirto graikas, 1999-2012 metais asistavęs Ž.Obradovičiui, o prieš trejus metus pradėjęs vyr. trenerio karjerą.

Už pergalę, beje, jis buvo dėkingas Ž.Obradovičiui: „Jei ne Željko, manęs čia nebūtų. Žinau, kaip tai sunku. Dėkoju jam iš širdies“.

Berlyne vos nepasikartojo 2012-ųjų CSKA krachas, kai Jono Kazlausko auklėtiniai išbarstė didžiulę persvarą ir finale krito prieš Pirėjo „Olympiakos“.

„Fenerbahče“ taip pat atsiliko net 21 taško skirtumu, bet ketvirtąjį kėlinį laimėjo net 30:14 ir vos nesukūrė stebuklo.

„Toks tas krepšinis, po velnių, – emocingai spaudos konferencijoje kalbėjo D.Itoudis. – Svarbiausia, kad išlaikėme ramybę. Sugebėjome sukontroliuoti nervus. Pasakiau vyrams, kad jie tikėtų mūsų filosofija, kuri vedė CSKA į priekį viso sezono metu“.

Naudingiausiu finalo žaidėju išrinktas CSKA gynėjas Nando De Colo pelnė 22 taškus ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus. Pranešama, kad „Denver Nuggets“ labai domisi prancūzu ir vasarą kvies jį į NBA.

Pats N.De Colo taip pat nori antrojo šanso stipriausioje pasaulio lygoje. Denveris 27-erių žaidėjui ketina garantuoti solidų minučių skaičių.

Tačiau CSKA prezidentas Andrejus Vatutinas patvirtino, kad klubas darys viską, jog išlaikytų naudingiausią Eurolygos krepšininką. Prancūzui jau ruošiamas metinis 3 milijonų eurų kontraktas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas