Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Željko Obradovičius – apie pasikeitusį „Žalgirį“ ir išaugusį Brady Maneko vaidmenį

Kauno „Žalgirį“ penktadienio vakarą „Štark“ arenoje priimsiantis Belgrado „Partizan“ treneris Željko Obradovičius pripažino, jog su Andrea Trinchieri atvykimu Lietuvos čempionų veidas pasikeitė.
Željko Obradovičius ir Belgrado „Partizan“
Željko Obradovičius ir Belgrado „Partizan“ / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Penktadienis | Eurolyga | „Partizan“ – „Žalgiris“ | 21:30 | Belgradas

Pirmąjį tarpusavio mačą Nemuno saloje Kauno „Žalgiris“ prieš Belgrado „Partizan“ pralaimėjo 85:93.

Kitą rytą sukilę „Žalgirio“ žaidėjai išgelbėjo Kazio Maksvyčio kėdę, tačiau dar po trijų pralaimėjimų Eurolygoje klubas su vyriausiuoju treneriu iš Darbėnų pasuko skirtingais keliais.

Kauno ekipos vairą perėmė charizmatiškas italas Andrea Trinchieri, o į rikiuotę nuo pastarojo mačo su „Partizan“ sugrįžo trys traumas išsigydę žaidėjai – Lukas Lekavičius, Arnas Butkevičius ir Brady Manekas.

Būtent šiuos tris žalgiriečius rungtynių išvakarėse akcentavo Belgrado ekipos vairininkas Željko Obradovičius, kurio vadovaujama komanda šiuo metu žygiuoja 11-oje Eurolygos vietoje (11 pergalių ir 11 pralaimėjimų).

„Jei prisimintume mačą Kaune, situacija yra kitokia, kadangi į rikiuotę sugrįžo trys svarbūs „Žalgirio“ žaidėjai. Tai – Lukas Lekavičius, gynyboje daug dirbantis Arnas Butkevičius ir ketvirtoje pozicijoje žaidžiantis Brady Manekas, kurį A.Trinchieri išties daug naudoja. Brady žaidžia gerai, o jo pataikymo procentai – puikūs, – dėstė Ž.Obradovičius. – Po A.Trinchieri atvykimo pasikeitė kai kurių „Žalgirio“ žaidėjų vaidmenys. „Žalgiris“ pasikeitė – žaidžia agresyviau, o pastaruosiuose penkiuose turuose perimtų kamuolių vidurkis pakilo per tris kamuolius. Pridėkime tai, jog „Žalgirio“ pataikymas nuo trijų taškų zonos yra aukščiausias visoje Eurolygoje (vid. 40,9 proc.). Svarbu pažymėti ir tai, jog šiame sezone „Partizan“ ir „Žalgiris“ prasižengia daugiausiai kartų (vid. 21,7 ir 21,3 atitinkamai).“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Želko Obradovičius
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Želko Obradovičius

Po traumos sugrįžo pasaulio čempionate žibėjęs „Partizan“ įžaidėjas Aleksa Avramovičius, kuris dėl pėdos lūžio nežaidė beveik du mėnesius ir praleido devynerias Eurolygos rungtynes.

29-erių metų krepšininkas atidavė pagarbą „Žalgirio“ gynybos ramsčiui Arnui Butkevičiui.

„Mes įveikėme „Žalgirį“ pirmajame mače Kaune. Tuomet žaidėme fantastišką ir nesavanaudišką krepšinį. Žinome, kaip sudėtinga yra žaisti Kaune, bet ten iškovojome pergalę dvejus metus iš eilės, – sakė A.Avramovičius. – „Žalgiris“ pakeitė trenerį, o į rikiuotę sugrįžo A.Butkevičius, kuris yra fantastiškas žaidėjas gynyboje. „Žalgiris“ su nauju treneriu šiek tiek pagerino žaidimą, bet tai yra ta pati komanda, prieš kurią žaidėme Kaune. Žaidėjai – tie patys. Šią savaitę treniravomės puikai, tikėkimės, kad ryt žengsime į aikštelę ir parodysime, kad nusipelnėme pergalės.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus