Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 05 20

Žilabarzdis P.Gasolis kėsinasi aplenkti Šarą ir „Žalgirio“ budelį

Ispanijos krepšinio mohikanas Pau Gasolis netrukus taps vyriausiu visų laikų Eurolygos finalo ketverto dalyviu. „Barcelona“ centras į antrą šio sąrašo vietą nustums ne vieno lietuvio širdį sudaužiusį Kauno „Žalgirio“ budelį Derricką Sharpą, o penketuke šmėžuoja ir Šarūno Jasikevičiaus pavardė.
Pau Gasolis
Pau Gasolis / Euroleague.net

Pau Gasolis į didįjį krepšinį sugrįžo po 759 dienų pertraukos, kai balandžio pradžioje išbėgo Eurolygos dvikovoje „Palau Blaugrana“ arenoje prieš Miuncheno „Bayern“.

Tituluočiausiam visų laikų Ispanijos krepšininkui artėjančią liepą sukaks 41-eri, tad sugrįžimas po tokios pertraukos tampa dar įspūdingesnis.

Šarūnas Jasikevičius, po septynerių metų pertraukos išvedęs „Barcelona“ į Eurolygos finalo ketvertą, pusfinalyje susikibs su Milano „Olimpia“. O Pau Gasolis, jeigu išbėgs ant parketo, taps vyriausiu visų laikų finalo ketverto dalyviu.

Šioje kategorijoje vis dar pirmauja Derrickas Sharpas, nuo 1996-ųjų iki 2011-ųjų rungtyniavęs Tel Avivo „Maccabi“ klube.

Arvydui Saboniui ir Kauno „Žalgiriui“ kelią į Eurolygos finalo ketvertą 2004-aisiais užkirtęs gynėjas turnyro finale varžėsi ir 2011-aisiais prieš Atėnų „Panathinaikos“, kai jam buvo 39-eri metai ir 7 mėnesiai.

Antras – Madrido „Real“ puolėjas Felipe Reyesas (39 metai ir 2 mėnesiai), kuris prieš dvejus metus kovoje dėl trečiosios vietos rungėsi prieš Stambulo „Fenerbahče“.

Trečias – Andresas Nočioni (37 metai ir 5 mėnesiai). 2017-ųjų „Real“ rungtynės dėl trečiosios vietos prieš Maskvos CSKA.

Šarūnas Jasikevičius žygiuoja ketvirtoje vietoje (37 metai ir 2 mėnesiai). „Auksinis berniukas“ finalo ketverte paskutinį kartą žaidė 2013-aisiais, kai mūšį dėl Eurolygos bronzos „Barcelona“ paskutinę akimirką 73:74 pralaimėjo prieš CSKA, o Šaras per 18 minučių pelnė 2 taškus ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas